Leef je geloof

Wat is JBDB?

In 2013, na de Wereldjongerendagen in Rio de Janeiro, deden jongeren uit ons bisdom een dringend beroep op de bisschop: “Blaas het jongerenwerk nieuw leven in, want we kunnen niet zonder de impuls die dit geeft!” Hieruit is Jong Bisdom Den Bosch ontstaan, een platform van én voor jongeren.

Inmiddels is het jongerenplatform gevormd tot een groep jongeren die samen met de opbouwwerkers van jeugd en jongeren (Laura Nieuwlaat-van Dun en Ingrid van Zeeland) en de gedelegeerde voor jongerenwerk (René Lamers, di.) activiteiten organiseren voor tieners en jongeren in ons bisdom.

Maar na 8 jaar hebben we besloten om hier een nieuwe weg mee in te slaan. Het jongerenplatform blijft bestaan, maar willen we vergroten. Het jongerenplatform zoals die bekend was, zal onderdeel worden van het nieuwe jongerenplatform maar dan als kernteam. Naast de vrijwilligers in het kernteam zijn er ook de vrijwilligers die in projectgroepen meewerkt, en de groep vrijwilligers die op activiteiten zelf de handen uit de mouwen steekt en meehelpt. Daarnaast is er ook een gebedsgroep die ons werk in gebed ondersteunt.

Lijkt het je leuk om ons jongerenwerk te ondersteunen via een project, op een activiteit zelf of in gebed? Stuur dan een e-mail.

En wil je meer weten over wat Jong Bisdom Den Bosch allemaal doet? Klik dan hier hier om naar ons beleidsplan te gaan. Of wil je meer weten over ons pastoraal werkplan voor 2021-2022? Klik dan hier.

Jong Katholiek
Naast de activiteiten die wij binnen ons bisdom organiseren, is er ook het landelijke jongerenwerk. Jong Katholiek organiseert activiteiten voor jonge katholieken in heel Nederland, zoals bijvoorbeeld de WJD@Home op Ameland. Wil je meer weten over Jong Katholiek, of ben je benieuwd naar de activiteiten die ze organiseren? Ga dan hier naar de website.