Leef je geloof

Jongerenbedevaart geannuleerd

Door de coronapandemie is de jongerenbedevaart naar Rome geannuleerd. Wanneer het weer mogelijk is zal deze bedevaart opnieuw opgestart worden. Nederlandse bisschoppen nodigen jongeren uit om dan deel te nemen aan een jongerenbedevaart naar Rome van zondag tot en met zaterdag. Er is plaats voor maximaal 100 jongeren tussen 18 tot en met 28 jaar.

Het globale programma van de bedevaart:
Op zondag vertrek per vliegtuig. Deze bedevaart is een reis naar Rome, naar de graven van de apostelen Petrus en Paulus. Tijdens de bedevaart wordt elke dag de eucharistie gevierd op een bijzondere plaats, waaronder in de Sint Pieter en in de oudste Mariakerk van het Westen: de Santa Maria Maggiore. Uiteraard is er ook de audiëntie met de paus op het Sint Pietersplein.

De deelnemers logeren in de jeugdherberg van de paters Teatijnen in het centrum van Rome, naast de grote basiliek van Sint Andreas. Verreweg het meeste in Rome zal te voet of met het openbaar vervoer worden gedaan. Een goede conditie en goed kunnen lopen is daarom een vereiste, mede vanwege het ‘stevige’ programma en de vele indrukken die opgedaan worden.
Op zaterdag reizen de deelnemers per vliegtuig terug naar Nederland.

De organisatie is in handen van Jong Katholiek en Huis voor de Pelgrim.
Contactgegevens: Huis voor de Pelgrim, e-mail: info@huisvoordepelgrim.nl, telefoon: 043 321 57 15.