Opleiding – vorming

Instituut Godsdienstwetenschappen

BOUWEN zit ons Nederlanders in het bloed. Van jongs af aan: met blokkendoos of legostenen: met schepje en emmertje, zandkastelen op het strand; dammen van stenen in de rivier. We doen het in het klein en in het groot: huizen, kerken en kastelen. Ook de Kerk en in de Kerk wordt er gebouwd. Met ‘levende stenen’ op een fundament. En het eindresultaat: een tempel waarin God met zijn Geest wil wonen en werken. Petrus sprak hierover met de gelovigen van Klein Azië. Zijn oproep om je als Levende Stenen te laten invoegen in die geestelijke tempel (1 Petrus 2,5) is echter ook aan ons nu gericht.

In het kringblad van het Sint-Janscentrum zijn in het voorjaarsnummer van 2021 interviews met drie studenten (Lotte Voets, Eveline Sitskoorn en Rein Schravendeel) aan één van de opleidingen van het Sint-Bonifatiusinstituut openomen.
Benieuwd naar hun ervaringen? Klik dan hier en lees vanaf pagina 28 de interviews.

Videoboodschap van bisschop Gerard de Korte over het belang van opleiding en vorming:

Nieuwsberichten van het Sint Bonifatiusinstituut locatie Sint-Janscentrum Den Bosch staan op de website maar zijn ook te volgen via twitter: ‘@SJCBoni’

22 mei: Open Huis opleidingen Sint-Janscentrum

Maandenlang waren de deuren van het Sint-Janscentrum gesloten voor studenten en groepen van buiten. Het onderwijs van het Sint-Bonifatiusinstituut ging weliswaar on

Online Open Dag Sint-Janscentrum

Medio december 2020 werden voor de tweede maal vanwege de coronamaatregelen de deuren van het Sint-Janscentrum gesloten voor alle (opleidings)activiteiten. Vorig

Sint-Janscentrum, vormingshuis van het bisdom, maakt zich op voor nieuw studiejaar

Op de valreep voor het zomerverlof zijn er in en rond het Sint-Janscentrum filmopnamen gemaakt. Vanwege Covid-19 heeft werving van nieuwe studenten voor de diocesane