Leef je geloof

Jongeren en geloof

“Jongeren zijn de kerk van de toekomst”, wordt met enige regelmaat gezegd.
“En de kerk van vandaag”, voegen wij er vanuit het bisdom graag aan toe.
Jong Bisdom Den Bosch draagt zorg voor de tieners (12-16 jaar) en jongeren (16-30 jaar) in ons bisdom, voor parochies die met deze doelgroep werken en voor andere geïnteresseerden voor het tiener- en jongerenpastoraat.

Naast de gedelegeerde voor jeugd en jongeren, diaken René Lamers, is een aantal personen werkzaam bij Jong Bisdom Den Bosch. Mocht u met één van hen contact op willen nemen voor vragen of een afspraak, dan kunt u hier de contactgegevens vinden.

Jaarprogramma 2020-2021 Jong Bisdom Den Bosch klik hier

Landelijk jongerenwerk – Jong Katholiek
Jong katholiek is een onderdeel van het Secretariaat van het Rooms Katholiek Kerkgenootschap en valt direct onder de verantwoordelijkheid van de bisschoppenconferentie. Het Officium Iuventutis (beleidsorgaan jongerenpastoraat van de bisschoppenconferentie) bestaat uit jongerenwerkers uit heel Nederland, beleidsmedewerker van Jong Katholiek en de bisschop-referent voor jeugd en jongeren, Mgr. Mutsaerts.
Meer informatie over het landelijke katholieke jongerenwerk en aankomende activiteiten kun je vinden via www.jongkatholiek.nl.

Blog april 2021 – Woestijnperiode

Woestijnperiode “Er gloort licht aan het einde van de tunnel”. Het zal je vast niet ontgaan zijn, maar zo nu en dan krijgen we dit te horen of valt dit te lez

Blog maart 2021

“De Bijbel is niet om gelezen te worden, maar om in jou ontvangen te worden”. Jezus toelaten in jouw Chamber of Secrets. De eerste zin is de uitnodiging vo

BLOG: 26 creatieve manieren om te vasten!

Met al dat thuisblijven en thuiswerken zouden we bijna vergeten dat Aswoensdag en de Vastentijd er weer aankomen. Want even serieus, zijn we niet allemaal minste