Leef je geloof

Jongeren en geloof

“Jongeren zijn de kerk van de toekomst”, wordt met enige regelmaat gezegd.
“En de kerk van vandaag”, voegen wij er vanuit het bisdom graag aan toe.
Jong Bisdom Den Bosch draagt zorg voor de tieners (12-16 jaar) en jongeren (16-30 jaar) in ons bisdom, voor parochies die met deze doelgroep werken en voor andere geïnteresseerden voor het tiener- en jongerenpastoraat.

Naast de gedelegeerde voor jeugd en jongeren, diaken René Lamers, is een aantal personen werkzaam bij Jong Bisdom Den Bosch.
Mocht u met één van hen contact op willen nemen voor vragen of een afspraak, dan kunt u hier de contactgegevens vinden.

Jaarprogramma 2019-2020 Jong Bisdom Den Bosch klik hier

Landelijk jongerenwerk – Jong Katholiek

Jong katholiek is een onderdeel van het Secretariaat van het Rooms Katholiek Kerkgenootschap en valt direct onder de verantwoordelijkheid van de bisschoppenconferentie. Het Officium Iuventutis (beleidsorgaan jongerenpastoraat van de bisschoppenconferentie) bestaat uit jongerenwerkers uit heel Nederland, beleidsmedewerker van Jong Katholiek en de bisschop-referent voor jeugd en jongeren, Mgr. Mutsaerts.

Meer informatie over het landelijke katholieke jongerenwerk en aankomende activiteiten kun je vinden via www.jongkatholiek.nl.

Take Care; ontmoetingen van naastenliefde

Afgelopen zondag 8 maart organiseerde Jong Bisdom Den Bosch voor de tweede keer de jongerenactiviteit Take Care in samenwerking met het Jongerenkoor Jocanto en de pa

Verslag: JBDB on Tour in Nijmegen!

Donderdagavond 13 februari vond de derde verdiepingsavond van Jong Bisdom Den Bosch plaats in samenwerking met de Katholieke Studenten Nijmegen – KSN Collegetour.

Terugblik op Impulsdag: elkaar inspireren om generaties te verbinden

Impulsdag: elkaar inspireren om generaties te verbinden In het kader van het speerpunt familie- en gezinspastoraat van Mgr. De Korte werd de Impulsdag dit jaar bred