Leef je geloof

Jongeren en geloof

“Jongeren zijn de kerk van de toekomst”, wordt met enige regelmaat gezegd.
“En de kerk van vandaag”, voegen wij er vanuit het bisdom graag aan toe.
Jong Bisdom Den Bosch draagt zorg voor de tieners (12-16 jaar) en jongeren (16-30 jaar) in ons bisdom, voor parochies die met deze doelgroep werken en voor andere geïnteresseerden voor het tiener- en jongerenpastoraat.

Naast de gedelegeerde voor jeugd en jongeren, diaken René Lamers, is een aantal personen werkzaam bij Jong Bisdom Den Bosch. Mocht u met één van hen contact op willen nemen voor vragen of een afspraak, dan kunt u hier de contactgegevens vinden.

Jaarprogramma 2020-2021 Jong Bisdom Den Bosch klik hier

Landelijk jongerenwerk – Jong Katholiek
Jong katholiek is een onderdeel van het Secretariaat van het Rooms Katholiek Kerkgenootschap en valt direct onder de verantwoordelijkheid van de bisschoppenconferentie. Het Officium Iuventutis (beleidsorgaan jongerenpastoraat van de bisschoppenconferentie) bestaat uit jongerenwerkers uit heel Nederland, beleidsmedewerker van Jong Katholiek en de bisschop-referent voor jeugd en jongeren, Mgr. Mutsaerts.
Meer informatie over het landelijke katholieke jongerenwerk en aankomende activiteiten kun je vinden via www.jongkatholiek.nl.

JBDB on Tour 2: Handen en voeten geven aan je geloof

Vrijdagavond 2 oktober vond de 2de avond van JBDB on Tour plaats met een tiental aanwezigen rondom het overkoepelende thema ‘een jonge katholiek zijn’. René Lam

Jongerenreis Oeganda uitgesteld

“In de ontmoeting met Oeganda ontmoet je God als je er voor open durft te staan. Ondanks de armoede, het leed en de keiharde maatschappij die Oeganda is (oppervlak