Leef je geloof

Jongeren en geloof

“Jongeren zijn de kerk van de toekomst”, wordt met enige regelmaat gezegd.
“En de kerk van vandaag”, voegen wij er vanuit het bisdom graag aan toe.
Jong Bisdom Den Bosch draagt zorg voor de tieners (12-16 jaar) en jongeren (16-30 jaar) in ons bisdom, voor parochies die met deze doelgroep werken en voor andere geïnteresseerden voor het tiener- en jongerenpastoraat.

Naast de gedelegeerde voor jeugd en jongeren, diaken René Lamers, is een aantal personen werkzaam bij Jong Bisdom Den Bosch.
Mocht u met één van hen contact op willen nemen voor vragen of een afspraak, dan kunt u hier de contactgegevens vinden.

Jaarprogramma 2019-2020 Jong Bisdom Den Bosch klik hier

Landelijk jongerenwerk – Jong Katholiek

Jong katholiek is een onderdeel van het Secretariaat van het Rooms Katholiek Kerkgenootschap en valt direct onder de verantwoordelijkheid van de bisschoppenconferentie. Het Officium Iuventutis (beleidsorgaan jongerenpastoraat van de bisschoppenconferentie) bestaat uit jongerenwerkers uit heel Nederland, beleidsmedewerker van Jong Katholiek en de bisschop-referent voor jeugd en jongeren, Mgr. Mutsaerts.

Meer informatie over het landelijke katholieke jongerenwerk en aankomende activiteiten kun je vinden via www.jongkatholiek.nl.

Kick-off: nieuwjaarsborrel Jong Bisdom Den Bosch

Trap jij samen met ons af in het nieuwe jaar? Kom dan op zaterdag 11 januari 2020 naar Cuijk, waar Jong Bisdom Den Bosch een gezellige nieuwjaarsborrel organiseert.

Take Care; diaconale ontmoetingen

Afgelopen zondag 24 november organiseerde Jong Bisdom Den Bosch de activiteit Take Care met en in de Willibrordparochie te Deurne. Een nieuwe activiteit waarbij ‘e

Jongerenbedevaart Rome 2020

Vele wegen leiden naar Rome. Misschien ben je ook wel eens in Rome geweest. Maar ben je ook wel eens op bedevaart geweest naar deze wereldstad? Die kans krijg je nu!