Leef je geloof

Werkers Familiepastoraat

Elke parochie kent mensen met een speciaal hart voor gezinnen; gewijd of toegewijd, bezoldigd of onbezoldigd. Je vindt hen bij de sacramentencatechese, een kinderwerkgroep, in de organisatie en coördinatie van het kinderwerk, enz.. Misschien ben jij zo iemand?

Bij ‘Werkers familiepastoraat’ vind je wat de dienst Familiepastoraat voor jou kan betekenen.

Allereerst maken we je attent op een groep voor werkers familiepastoraat uit het hele bisdom: de On/offline groep. Deze groep komt eens per 6 weken online een uur bij elkaar. Ervaringen worden gedeeld, materiaal wordt gepresenteerd, nieuws wordt uitgewisseld.

Vervolgens bieden we je studiedagen of -bijeenkomsten aan, waarin een bepaald aspect van je taak in de parochie wordt uitgediept.

9 februari:                  19.30 uur tot 21.00 uur
Informatiebijeenkomst Alpha: Marriage Coursee en Parenting Course
Sint Janscentrum Den Bosch of online.

13 mei:                       9.30 uur tot 13.00 uur (eerste groep) en 13.30 uur tot 17.00 uur (tweede groep)
In het pastoraat, in onze dagelijkse omgeving lopen we aan tegen de spanning tussen de praktijk van partnerrelaties in de samenleving en wat de kerk hierin van ons vraagt. Kunnen we de kerk trouw blijven en tegelijk mensen opbouwen en in verbinding blijven?
Abdijhof Mariënkroon Nieuwkuijk

21 september:          10.00 uur tot 14.00 uur
Scholen en de parochie: is er ruimte voor een nieuw verhaal?
Sint-Janscentrum ‘s-Hertogenbosch

Tot slot organiseren we zogenaamde ‘plug-ins’. Dit zijn activiteiten of formats die je zó toe kunt passen of gebruiken in je parochie. Ze versterken de band tussen jou, de gezinnen en de parochie. Tegelijk voorzien ze in een stukje vorming. Kijk snel naar wat er aansluit bij je interesse:
8 oktober 2022                  Mariabedevaart voor gezinnen
27 november 2022             Adventskalender
17 maart tot 7 april 2023   PaasChallenge, wees niet bang
17 tot en met 28 mei 2023PinksterChallenge, voorbij de stilte
1 juli 2023                          Diocesane Familiedag

Om een idee te krijgen van de activiteiten: op 2 juli werd de Gezinsbedevaart ‘In de voetstappen van Peerke Donders’ georganiseerd.

Bereikbaarheid  en contactgegevens Familiepastoraat
Voor de contactgegevens van Manon van den Broek en Ingrid van Meer klik hier
Direct een mail sturen? Klik hier.
FB: Familiepastoraat Facebook