Leef je geloof

Power of fire

Power of Fire… een dag vol vuur! Samen met andere vormelingen het vuur van de Heilige Geest (verder) ontdekken en mee naar huis nemen! Dat gunt u toch alle vormelingen uit ons bisdom… kom daarom samen met de vormelingen uit uw parochie naar deze geweldige dag op zaterdag 18 april 2020 en laat hen ervaren dat de Kerk jong, levendig en vol vuur is!

De dag wordt gestart om 10.00 uur met een eucharistieviering in de kathedraal in Den Bosch. Met het vuur en het kruis voorop zullen we na de viering naar het Sint Janscentrum gaan waar, na een welkom, de springkussens en spellen op de vormelingen staan te wachten! De middag staat in het teken van leuke, verdiepende en uitdagende workshops.
Rond 16.00 uur is het programma afgelopen en krijgt iedereen het vuur mee naar huis.

• Over de streep!
    Het vormsel en dan? De vormelingen krijgen stellingen voorgelegd, over geloof, school, familie kortom alles wat hen bezig houdt. Deze vragen beantwoorden ze eenvoudig. Als het voor hen klopt, stappen ze over de streep.
  • Speurtocht in de Sint Jan
    Aan de hand van een boekje met vragen ontdekken we de geheimen van de kathedraal!
    Vraag maar raak!
    De vormelingen mogen alle vragen die ze hebben stellen aan een broeder of zuster.
  • Creatief!
    Iets moois maken voor een ander om het vuur door te geven.

Vormelingen actief betrekken bij de viering
De vormelingen worden elk jaar zo veel mogelijk actief betrokken bij de eucharistieviering. Vormelingen, afkomstig uit alle parochies die aanwezig zijn, zullen bijdragen aan de viering. Dit zal o.a. zijn in de vorm van lectoren, misdienaars, maar ook door het POF-kruis te dragen.

Geeft u het vuur mee door?
Een dag vol vuur is het leukst als er veel vormelingen uit het hele bisdom aanwezig  zijn! We hopen dan ook van harte dat u komt samen met de vormelingen uit uw parochie.

Help mee met de Power of Fire.

Ben je tussen de 16 en 30 jaar? Dan kunnen we jouw hulp tijdens de Power of Fire, de vormelingendag van het bisdom, goed gebruiken! Tijdens deze dag laten we aan de vormelingen zien dat de kerk jong, levendig en vol vuur is! Hoe kunnen we dat nu beter doen dan deze dag samen met jongeren tot een geweldige dag te maken voor de vormelingen.

Dus wil jij iets doen voor de ‘jongere generatie’ en hen iets van jouw vuur voor het geloof laten zien? Kom dan helpen bij de Power of Fire! We hebben mensen nodig bij de workshops, de catering, de springkussens, ondersteuning bij de eucharistieviering, begeleiden van de tocht tussen de kathedraal en het Sint Janscentrum, kortom genoeg te doen! Maar het allerbelangrijkste is gewoon dat je er bent en zo aan de vormelingen laat zien dat geloven niet ophoudt na het vormsel, maar dat er ook jongeren zijn die geloof plaats geven in hun leven.

Stay tuned!