Leef je geloof

Leef je geloof

Het christelijk geloof is een relationeel geloof. Het gaat om de vertrouwelijke omgang met God die zich in de loop van Israëls geschiedenis laat kennen als Schepper en Bevrijder. Christenen geloven dat deze God op een unieke wijze kan worden ontmoet in Jezus.

Geloof is iets van hoofd, hart en handen. Het krijgt gestalte door het uitspreken van de geloofsbelijdenis maar ook door het vieren van de sacramenten, heel bijzonder het vieren van de Eucharistie, en het navolgen van Jezus. Voor christenen krijgt het christelijk leven heel concreet inhoud door het naleven van de 10 geboden maar ook door te luisteren naar het evangelie van Jezus in het Nieuwe Testament. Christus vat meerdere keren zijn onderwijs samen in het dubbelgebod van de liefde: het beminnen van God en van de naaste.

VrijMiBo 31 mei: Goochelen met de Bijbel!

VrijMiBo 31 mei: Goochelen met de Bijbel! De volgende vrijdagmiddagborrel is op vrijdagmiddag 31 mei vanaf 15.45 uur tot 19.00 uur in het Sint-Janscentrum, Papenh

Terugblik Power of Fire 2024

Zaterdag 6 april 2024 verzamelden zo’n 150 vormelingen en hun begeleiders uit ons hele Bisdom zich in Den Bosch voor de Power of Fire dag. Deze jaarlijks terugkere

Luisterweekend: Jongeren ervaren stilte als een moment met God.

In het weekend van 1-3 maart waren er een tiental jongeren te gast bij het Kapucijnenklooster in Meersel-Dreef (B) voor het Luisterweekend van Jong Bisdom Den Bosch.