Take Care (2): Ontmoetingen van naastenliefde

Take Care (2): Ontmoetingen van naastenliefde

Take Care (2) op 8 maart

Take Care, een activiteit voor jongeren (16-30 jaar) waarbij ontmoetingen van naastenliefde centraal staan. Omkijken naar een ander en letterlijk de handen uit de mouwen steken. Van elkaar leren, elkaar verrijken, vernieuwen en inspireren door er letterlijk ‘te zijn’. Je zet de stap naar een ander en daarmee ook naar de Ander (God). Door de ander kom je de Ander ook weer op het spoor. Onderdeel uitmaken van elkaars ‘Hartstocht’! Het jaarthema van Jong Bisdom Den Bosch (JBDB).

JBDB is een organisatie van katholieke jongeren vanuit het bisdom. Gevoed door ons geloof, organiseren wij activiteiten om jongeren en tieners dichter bij God te brengen. Dit doen wij op een frisse wijze met leuke en verdiepende activiteiten.

Deze Take Care wordt georganiseerd in samenwerking met de parochie H. Kruis te Nuenen en Jongerenkoor Jocanto, een vierstemmig koor uit Nuenen met het motto: “meer dan zingen alleen”!

Take Care zal plaats gaan vinden op zondag 8 maart in Nuenen. We vieren in de ochtend samen de eucharistie. Na gezamenlijk koffie drinken met de lokale gemeenschap en een lunch zal de middag in het teken staan van ontmoetingen van naastenliefde en jij hebt de keuze!

Kies jij voor…

A: Handen uit de mouwen steken in de kloostertuin via het IVN (Instituut voor Natuureducatie)?
Deze organisatie verbindt mens en natuur en leert ons hoe leuk, gezond én belangrijk natuur is. Zelf leren en doen staan altijd centraal.

B: Gastvrouw/heer zijn bij een culturele middag in verzorgingshuis ‘de Akkers’?
Mee helpen om de ruimte ‘Gasterij’ in orde te maken, bewoners halen en terugbrengen en hen voorzien van koffie/thee en een drankje fris in de pauze.

C: Een bijzondere wandeltocht met jong en oud en met elkaar in gesprek gaan over alledaagse thema’s? Ontdekken hoe we in het leven staan, contact met de lokale (parochie)gemeenschap en al wandelend je laten inspireren door de omgeving en elkaar.

In de aanmelding geef jij een eerste en tweede keus aan. De week voorafgaand ontvang je meer informatie en hoor je ook bij welke ontmoeting van naastenliefde jij ingedeeld bent.

Kom ook! Dompel je onder in de lokale gemeenschap van Nuenen en in het leven van de ander! Steek je handen uit de mouwen en kom door de ander op het spoor van de Ander!

Praktische informatie:
Datum: Zondag 8 maart 2020
Tijd: 11.00 – 16.30 uur
Locatie: Park 53-55, Nuenen
Aanmelding: Mogelijk t/m 1 maart via onderstaand formulier. De aanmelding is vanaf heden gesloten; wil je toch nog deelnemen, neem dan eerst contact op via jongeren@bisdomdenbosch.nl

Voor de flyer van Take Care klik hier

Vragen / Opmerkingen: Neem contact op met Jong Bisdom Den Bosch.