Zangers & Muziekpoule en Ambassadeurspoule

Zangers & Muziekpoule en Ambassadeurspoule

JBDB zangers- en muziekpoule

Zing jij graag of bespeel je een begeleidingsinstrument zoals piano of gitaar, meld je dan aan voor de “JBDB zangers- en muziekpoule”!

De WJD in Lissabon komt steeds een beetje dichterbij …

Zowel tijdens de WJD als de voorbereidende activiteiten speelt muziek een belangrijke rol. Daarom hebben we poule opgezet voor jongeren die het leuk vinden om bijvoorbeeld liturgische momenten muzikaal mee op te luisteren. Daarnaast zal de zangers- en muziekpoule ook ingezet worden tijdens sponsoractiviteiten, waardoor jij (een deel van) je reiskosten naar de WJD kunt terugverdienen.

Hoe werkt het?
Stuur een mail naar jongeren@bisdomdenbosch.nl en geef daarin aan dat je graag wilt meezingen in het koor of misschien het koor instrumenteel wilt begeleiden. Vermeld hierin je stemsoort (sopraan, alt, tenor, bas) en/of welk instrument je bespeelt + je telefoonnummer en e-mailadres. Wij zetten je dan op een lijst en iedere keer als er een (sponsor)activiteit georganiseerd wordt waarbij we het koor willen inzetten, stuurt de dirigent je tijdig een bericht met de vraag of je mee wilt zingen / spelen. Je hoeft dan alleen aan te geven of je wel / niet kunt deelnemen. Hierna zal de dirigent je meer informatie geven over een evt. repetitie, de bladmuziek en alle overige informatie.

Let op: de “JBDB zangers- en muziekpoule” wordt alleen ingezet bij voorbereidende activiteiten op de WJD. Mocht je tijdens de WJD ook muzikaal je bijdrage willen leveren, dan kun je dit aangeven op het aanmeldformulier.

Zingen is twee keer bidden, dus laat die muziek maar klinken!!

WJD Ambassadeurspoule

Ken jij de Wereldjongerendagen en ben je enthousiast? Wil jij bijdragen aan zoveel mogelijk bekendheid van de WJD? Meld je dan aan voor de “WJD Ambassadeurspoule”!

We zouden het geweldig vinden om in de zomer van 2023 met een grote groep jongeren naar de WJD in Lissabon te gaan. Daarvoor is het nodig dat het enthousiasme van de WJD al in Nederland (en dus ook in ons bisdom) begint te leven. Vanaf nu tot en met het voorjaar (2023) zullen we op verschillende manieren de WJD promoten en jouw WJD verhaal óf jouw wens om de WJD mee te gaan maken kan ons daarbij helpen!

Dus, ben jij enthousiast over de WJD en wil je dat ook aan andere jongeren vertellen?

Of ben je juist nog nooit naar de WJD geweest en wil je dat wel graag?

Alle geluiden zijn welkom in onze speciale WJD Ambassadeurspoule! Vanuit deze poule vragen we jongeren voor promotiemomenten. Dit kan zijn bij een speciale WJD avond bij een jongerengroep of parochie. Maar ook tijdens de tour van het Nederlandse WJD Kruis door Nederland en ons bisdom (dit najaar) of je sluit aan bij JBDB viert.

Hoe werk het?
Stuur een mail naar jongeren@bisdomdenbosch.nl en geef daarin aan dat je graag deel uit wilt maken van deze poule. Vermeld hierin ook je telefoonnummer en e-mailadres. Wij zetten je dan op een lijst en iedere keer als er een promotiemoment is, vragen we jou of het uitkomt om mee te gaan. Al lukt maar één promotiemoment, dat zouden wij al fantastisch vinden!

De WJD moet je een keer meegemaakt hebben, dus laat jouw verhaal horen!!