Uitvaart emeritus paus Benedictus XVI live te volgen op tv

Uitvaart emeritus paus Benedictus XVI live te volgen op tv

 

Het lichaam van Benedictus XVI zal daarna worden bijgezet in de crypte van het Vaticaan op dezelfde plaats waar paus Johannes Paulus II vóór zijn zaligverklaring begraven lag. Het graf van Johannes Paulus II lag in de crypte vanaf de datum van zijn begrafenis op 8 april 2005 tot 29 april 2011, toen zijn kist enkele dagen voor zijn zaligverklaring naar een zijkapel van de Sint-Pietersbasiliek werd overgebracht. Op dezelfde plaats lag eerder ook paus Johannes XXIII begraven. Ook zijn lichaam werd na zijn zaligverklaring naar een zijaltaar in de basiliek overgebracht.

Sinds maandag 2 januari ligt het stoffelijk overschot van Joseph Ratzinger, paus Benedictus XVI, opgebaard in de Sint-Pietersbasiliek. Duizenden mensen nemen daar afscheid van de emeritus paus, die op oudejaarsochtend op 95-jarige leeftijd in Vaticaanstad overleed.

Geloofsgesprek
In het Geloofsgesprek op NPO2 van 1 januari sprak Leo Fijen met kardinaal Eijk over de daags tevoren overleden paus Benedictus XVI: ze spraken over zijn leven, zijn werk, zijn betekenis voor de Kerk en voor de samenleving. Kardinaal Eijk haalt in dit Geloofsgesprek herinneringen op aan de overleden emeritus paus, die hij persoonlijk goed heeft gekend. Kijk het Geloofsgesprek terug.

(Bronnen aartsbisdom en KRO-NCRV)