Thema Open Kloosterdag: ‘Dit zijn wij!’

Thema Open Kloosterdag: ‘Dit zijn wij!’

Op zondag 15 mei wordt voor de tiende maal de Open Kloosterdag gehouden. Zo’n 25 kloosters zetten hun deuren open om bezoekers te verwelkomen. ‘Dit zijn wij!’ is het thema van deze Open Kloosterdag.

De zusters, paters en broeders laten deze dag zien wie zij zijn en waar zij voor staan. Ze vertellen waarom zij kiezen voor een leven als religieus; om zich in te zetten voor anderen; hun leven te wijden aan mensen en aan God. Elk deelnemend klooster biedt een eigen programma variërend van exposities, rondleidingen, gesprekken met religieuzen en de mogelijkheid om mee te vieren en bidden. De ontmoeting met de religieuzen en hun spiritualiteit staat centraal tijdens deze dag, niet het gebouw waarin zij leven.

Heiligverklaring Titus Brandsma
Op 15 mei wordt in Rome, onder anderen pater Titus Brandsma heiligverklaard. De Nederlandse pater karmeliet Titus Brandsma is voor velen een inspiratiebron, niet alleen voor hedendaagse karmelieten, maar ook voor veel andere mensen, waaronder religieuzen. Op deze bijzondere dag zal een aantal kloosters tijdens de Open Kloosterdag stilstaan bij deze heiligverklaring en bij wat Titus Brandsma in deze tijd te zeggen heeft.

 

Meer informatie
Op de speciale website openkloosterdag.nl staat een overzicht van alle deelnemende kloosters en hun programma’s. Dit overzicht wordt in de loop van april verder aangevuld.