Landelijke Misdienaarsdag in Kevelaer

Landelijke Misdienaarsdag in Kevelaer

Op zaterdag 13 mei wordt in de bedevaartplaats Kevelaer een landelijke Misdienaarsdag gehouden. Hiervoor worden misdienaars en jonge acolieten uit alle Nederlandse bisdommen uitgenodigd. De dag is een initiatief van het Landelijk Platform Bedevaarten. De organisatie is in handen van de Dienst Liturgie & Kerkmuziek van het bisdom Roermond in samenwerking met het Acolietencollege “Sint Michiel & Sint Rosa” uit Sittard.

Het is voor het eerst dat er zo’n landelijke Misdienaarsdag wordt gehouden. Deze dag is bedoeld als een dankjewel voor trouwe dienst aan het altaar voor de misdienaars en jonge acolieten. Ook is het een mogelijkheid voor misdienaars uit alle delen van het land om elkaar te ontmoeten. De Duitse bedevaartplaats Kevelaer ligt vlak over de grens bij Venlo. Maria wordt hier al eeuwenlang vereerd als ‘Troosteres der bedroefden’.

Processie en speurtocht
De dag begint met een processie van alle deelnemers in hun liturgische kleding door het centrum van Kevelaer naar de bedevaartbasiliek, waar vervolgens een eucharistieviering plaatsvindt. Daarna is er een gezamenlijke lunch. ’s Middags staat er een ‘Stadtspiel’ op het programma. Dit is een speurtocht door Kevelaer rond de boodschap van het bedevaartoord. Na de prijsuitreiking is er een gezamenlijke afsluiting rond de genadekapel. Hier kunt u de flyer voor de Misdienaarsdag downloaden.

Kosten, vervoer en aanmelding
Kosten deelname Misdienaarsdag in Kevelaer bedragen € 15,- per persoon. Meer informatie over de betaalwijze volgt na aanmelding.
Het bisdom van ’s-Hertogenbosch biedt gratis busvervoer aan voor de deelnemers. De opstapplaats(en) wordt(en) bepaald op basis van de inschrijvingen.
Aanmelden kan tot 5 mei via onderstaand aanmeldformulier. Misdienaars en acolieten onder de 18 jaar dienen een begeleider mee te brengen.

    Ik geef het bisdom van 's-Hertogenbosch toestemming om foto's te maken waar ik zichtbaar op sta en mogelijk te gebruiken voor promotie van toekomstige activiteiten.*


    *verplicht veld

    foto: Ramon Mangold