JBDB on Tour; verdiepingsavond 2

JBDB on Tour; verdiepingsavond 2

JBDB on Tour is een nieuw initiatief van Jong Bisdom Den Bosch!
Een viertal verdiepingsavonden voor jongeren (16-30 jaar), waarbij jongeren al reizend, langs de grote steden in ons bisdom, met elkaar op zoek gaan naar inspiratie en hun passie. Op zoek naar datgene waar het hart van jongeren sneller van gaat kloppen. Samen op Hartstocht; het thema van dit JBDB-jaar.

Op ‘hartstocht’ komen jongeren niet alleen zichzelf tegen. God, de wereld en hun naasten zullen ook een plaatsje (willen) veroveren op deze reis. Tijdens de tweede verdiepingsavond in Tilburg zal duurzaamheid centraal staan. Wat kunnen jongeren daar voor doen in de wereld? We horen vanuit de maatschappij, vanuit de media en om ons heen daar verschillende geluiden over. ‘Zo groot is het probleem niet’ tot ‘als we nu niets doen dan is er straks geen wereld meer!’
“In het begin maakte God de hemel en de aarde…”, staat er te lezen in het Bijbelse boek Genesis. Hoe nu verder? Hoe kunnen jongeren christelijk omgaan met deze wereld? Als zij een hart hebben voor de wereld, hoe hard zijn ze dan nodig? Kunnen jongeren een verschil maken? Deze avond gaan jongeren in gesprek met Mgr. de Korte, die aan de hand van de pauselijke encycliek ‘Laudato Si’ hen mee neemt op een hartstocht door en voor de wereld. Het avondthema: hart voor moeder aarde!

Programma
19.30 uur         Inloop
20.00 uur         Start spreker
20.45 uur         Pauze
21.00 uur         Nagesprek
21.30 uur         Borrel

Aanmelding voor deze avond is niet verplicht, maar wel gewenst. Aanmelding kan door een e-mail met je gegevens te sturen naar aanmelding@bisdomdenbosch.nl.
Mochten jongeren op het laatste moment besluiten te komen; ook dan van harte welkom.

Praktische informatie
Datum: Vrijdag 13 december 2019
Tijd: 19.30 – 22.00 uur
Locatie: Schiphollaan 30, Tilburg
Meer informatie: Kijk op Facebook Jong Bisdom Den Bosch of neem contact op met Ingrid van Zeeland (jongerenwerkster Bisdom Den Bosch) via ivzeeland@bisdomdenbosch.nl of 073 523 20 61
Overige verdiepingsavonden: Donderdag 13 februari 2020 te Nijmegen / Vrijdag 15 mei 2020 te Eindhoven.

N.B.: Met je aanmelding geef je Jong Bisdom Den Bosch toestemming om foto’s te maken waar je zichtbaar op staat (en mogelijk te gebruiken voor promotie van toekomstige activiteiten). Als je hier bezwaar tegen hebt, vermeld dat in je e-mail.