JBDB on Tour: Paus Franciscus over de Eucharistie

JBDB on Tour: Paus Franciscus over de Eucharistie

JBDB on Tour & KSN Collegetour

“Verhef je hart, en niet je telefoon om foto’s te maken!” zo sprak paus Franciscus de gelovigen toe tijdens een van zijn toespraken over de Mis. De Eucharistie is het hart van het geloofsleven. Toch kan het soms moeilijk zijn om de Mis te begrijpen en te beleven. Paus Franciscus heeft daarom een reeks catecheses gehouden over de Mis. Dr. Samuel Goyvaerts schreef hier een boekje
over en komt ons erover vertellen tijdens de gezamenlijke verdiepingsavond van Katholieke Studenten Nijmegen en Jong Bisdom Den Bosch. De Vlaamse dr. Goyvaerts (1986) is universitair docent Liturgiewetenschap aan de Tilburg School of Catholic Theology.

Programma

19.00 uur          H. Mis (optioneel)

19.30 uur          Inloop

20.00 uur          Start spreker

21.00 uur          Nagesprek

21.30 uur          Borrel

Daagt u jongeren uit uw omgeving uit om mee te gaan op hartstocht?

Aanmelding voor deze avond is niet verplicht, maar wel gewenst. Aanmelding kan dit keer door middel van het evenement op de Facebook pagina van Jong Bisdom Den Bosch of Katholieke Studenten Nijmegen of door een mail te sturen. Mochten jongeren op het laatste moment besluiten te komen; ook dan van harte welkom.

JBDB on Tour is een initiatief van Jong Bisdom Den Bosch! Een aantal verdiepingsavonden voor jongeren (16-30 jaar) – al reizend langs de grote steden in ons bisdom en – al reizend met elkaar op zoek naar inspiratie en onze passie, naar datgene waar ons hart sneller van gaat kloppen: onze Hartstocht! Het thema van dit JBDB-jaar. Deze laatste verdiepingsavond wordt in samenwerking met KSN georganiseerd. KSN heeft met enige regelmaat een verdiepingsavond, genaamd Collegetour, op het programma staan, alwaar zij zich verdiepen in een bepaald onderwerp. De reis ‘verhef je hart’ zullen we deze avond samen aan gaan!


Praktische informatie.

Datum: Donderdag 13 februari 2020

Tijd: 19.30 – 22.30 uur

Locatie: Berg en Dalseweg 40, Nijmegen (kelder van de H. Maria Geboortekerk)

Meer informatie: Kijk op Facebook Jong Bisdom Den Bosch of neem contact op met Ingrid van Zeeland (jongerenwerkster Bisdom Den Bosch) via ivzeeland@bisdomdenbosch.nl of 0735232061

 N.B.: Met je aanmelding geef je Jong Bisdom Den Bosch & KSN toestemming om foto’s te maken waar je zichtbaar op staat (en mogelijk te gebruiken voor promotie van toekomstige activiteiten). Als je hier bezwaar tegen hebt, laat dat op de avond zelf even weten.