Blog maart 2021

Blog maart 2021

“De Bijbel is niet om gelezen te worden, maar om in jou ontvangen te worden”.

Jezus toelaten in jouw Chamber of Secrets.

De eerste zin is de uitnodiging voor de derde verdiepingsavond die Jong Bisdom Den Bosch organiseert zodra de maatregelen het toelaten.

Deze woorden komen vanuit één van de vragen van jongeren hoe praktisch om te gaan met de Bijbel.

Wat het lezen van de Bijbel betreft, is dat voor mij niet van voren naar achteren zoals je dat doet in elk boek of van achteren naar voren; van links naar rechts of van rechts naar links. Om naar het komende halfvastenfeest te verwijzen. Dat werkt bij de Bijbel niet.

De Bijbel bestaat uit diverse boeken, geschreven door verschillende mensen, verspreid over een grote tijdsperiode. Het lezen van de Bijbel op deze wijze brengt jou namelijk niet in de staat om te ontvangen.

Dan gaat je overkomen wat staat in Matteüs H7 verzen 26 en 27: ‘Maar stel dat je wel naar Mij luistert, maar niet doet wat Ik vraag. Dan lijk je op een domme man, die zijn huis bouwt op zachte grond. Op een dag gaat het hard regenen en waaien. De rivieren stromen over, en de wind en het water slaan tegen het huis. Dat huis zakt in elkaar, er blijft niets van over. Of wat staat in Marcus H4 verzen 5 en 6: ‘Een ander deel van het zaad valt op harde grond vol stenen. Daar ligt maar een dun laagje aarde. Dat zaad komt wel snel op. Maar door die stenen kunnen er geen wortels in de grond groeien. Door de felle zon gaat het koren dood.

Bij de minste weerstand raakt het ondergesneeuwd.

Maar ja, hoe bouw jij aan jouw fundament? Zoals dat met alles is wordt dat je bijgebracht in de opvoeding en laat je jezelf verder daarin scholen. Vanuit Jong Bisdom Den Bosch willen wij je daarbij ook graag helpen. Dit keer niet online maar nodigen wij je van harte uit om die eerste kleine stap eens fysiek te zetten en te komen naar die verdiepingsavond.

Hou de nieuwsbrief of social media van Jong Bisdom Den Bosch in de gaten.

Die eerste kleine stap heeft te maken met jouw Chamber of Secrets (Harry Potter 😉).

Die Chamber of Secrets is namelijk jouw eigen heilige grond. Vandaar uit mogen jouw vragen komen. Ingaan op de antwoorden, vraagt van jou een openheid. Wellicht voelt dat juist kwetsbaar.
Laat het in jouzelf toe om het te ontdekken, die het mogelijk kan maken dat er een verlangen ontstaat.

Een verlangen naar een relatie.

Dat kan je zomaar overkomen bij de wauw-factor als je een ander treft, die jou raakt door de uitstraling of door de woorden.

Als je daar antwoord op wilt geven, moet je jezelf ook openstellen!

Kwetsbaar dus, want je kunt dus ook een blauwtje lopen, zoals ik daar vroeger bang voor was. Bang om afwezen te worden in een groep of door een leuke meid.

Bij Hem, Jezus, hoef je daar helemaal niet bang voor te zijn.

Ja duh denk je dan, ‘bij Jezus is dat toch ff wat anders dan mijn kwetsbare opstelling face-to-face in een groep of bij een leuke meid of jongen’.

Hm…ja en nee, zeg ik dan.

Met deze uitnodiging hoop ik jouw nieuwsgierigheid aan te wakkeren.

Offline willen wij, Ingrid, Laura en René van Jong Bisdom Den Bosch, samen met jou die weg te ontdekken.

Het Woord van God in de Bijbel met een uitstraling die jou mag raken, om het verlangen op te roepen, die jou de eerste kleine stap laat zetten.

Naar Hem op zoek, door de Bijbel.
Gods Liefde voor jou ontdekken!
Door Zijn Woorden die tot jou gaan spreken.

Weet dat je van harte welkom bent bij de verdiepingsavond over de bijbel en alle andere activiteiten van Jong Bisdom Den Bosch.

Hou vol en wordt nieuwsgierig…

Een tegeltjes wijsheid zegt:
“Lees de Bijbel niet als een notaris maar als een erfgenaam”.

Ik sluit af met één van de 26 creatieve manieren om te vasten die Laura heeft aangereikt namelijk punt 8 ‘Een uur TV-tijd/schermtijd extra vervangen door gebed/meditatie/bezinning’, om Jezus toe te laten in jouw Chamber of Secrets.

Ik hoop dat het jou in staat mag brengen om te ontvangen.

René Lamers diaken