Jaarlijkse Bidtocht met de Zoete Moeder op zondag 12 mei

Jaarlijkse Bidtocht met de Zoete Moeder op zondag 12 mei

Op zondag 12 mei viert ‘s-Hertogenbosch de traditionele Mariaommegang. Als het goed weer is, gaat het beeld van de Zoete Moeder na de pontificale eucharistieviering van 12.00 uur in een processie door de binnenstad. Aanvang van de processie is ca. 13.15 uur.

De Zoete Moeder is het kostbare en bekende Mariabeeld van de Sint-Janskathedraal. Het is al meer dan zeshonderd jaar oud. De bidtocht die voor het beeld wordt gehouden op Moederdag wordt al eeuwenlang gehouden. Daarbij klinkt muziek en worden er bloemen naast het beeld meegedragen.

De bidtocht trekt in een uur door het stadscentrum en begint en eindigt bij de Sint-Jan. De details van de route zijn hier te vinden. Na de bidtocht is er nog een korte gebedsdienst.

Iedereen is van harte uitgenodigd om deel te nemen. Ook de bisschop, priesters, diaken en verschillende broederschappen lopen mee. Het Bossche gilde De Oude Schuts en de Stadspijpers zijn er volgens de traditie ook bij. Kom dus naar de Mariaommegang om de Zoete Moeder op een prachtige manier te vereren of te bewonderen.

Voor informatie over de meimaandvieringen in de Sint-Janskathedraal klik hier.

foto: Wim Koopman