Vacature: Medewerk(st)er DocBase

Het bisdom van ’s-Hertogenbosch heeft per direct een vacature voor een Medewerk(st)er DocBase die ondersteuning kan bieden aan gebruikers van dit automatiseringsprogramma in de parochies van het bisdom van ’s-Hertogenbosch.

DocBase is een applicatie die binnen de rooms-katholieke Kerk door parochies wordt gebruikt voor het voeren van de leden- en kerkbijdrage-administratie en de begraafplaatsadministratie. Bij de parochies worden de werkzaamheden hoofdzakelijk door vrijwilligers uitgevoerd.
De uitvalsbasis, voor de deels ook lokale ondersteuning, is het kantoor te ‘s-Hertogenbosch.

De organisatie
Het bisdom van ’s-Hertogenbosch is één van de zeven r.-k. bisdommen in Nederland. Het werkgebied van het bisdom beslaat een groot deel van de provincie Noord-Brabant alsmede een deel van de provincie Gelderland. Eén van de taken van het bisdom is het ondersteunen van de activiteiten van de parochies op zakelijk en administratief gebied. In dat kader stelt het bisdom een automatiseringsomgeving aan de parochies ter beschikking voor het kunnen voeren van haar ledenadministratie, de kerkbijdrage-administratie, de begraafplaatsadministratie alsook de totale financiële administratie. Ten behoeve van de ondersteuning hiervan heeft het bisdom een eigen helpdesk.

Functieomschrijving
Als medewerk(st)er DocBase maak je onderdeel uit van het bisdom. Je zult je werkzaamheden richten op het ondersteunen van de parochies in het dagelijkse en operationele gebruik van DocBase, het beantwoorden van hun vragen en het oplossen van hun problemen. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met de medewerker helpdesk van het bisdom en de betrokken leverancier. We streven naar lokale parochiemedewerk(st)ers die uiteindelijk zoveel mogelijk zelf kunnen. Jouw rol is hierin belangrijk. De ondersteuning kan zowel op afstand gebeuren vanuit het kantoor van het bisdom of ter plekke bij een parochie en kan incidenteel of structureel van aard zijn.

Werkzaamheden & verantwoordelijkheden
Je bent als medewerk(st)er DocBase hèt aanspreekpunt voor operationele vragen rondom het gebruik van DocBase en in deze het visitekaartje van het bisdom. Je werkzaamheden bestaan uit het oplossen en afhandelen van vragen en problemen waarmee gebruikers van DocBase worden geconfronteerd. Je verantwoordelijkheden bestaan uit het leveren van accuraat en kwalitatief hoogstaand werk, het volgens de afspraken ondersteunen van parochies en collega’s, parochies op een professionele manier te woord staan en natuurlijk het signaleren van knelpunten en het aandragen van verbeteringen.

Competenties
Voor deze functie zoeken wij iemand met de volgende competenties: representatief, communicatief vaardig, oog voor kwaliteit en detail, prioriteiten stellen, flexibel, ziet gemakkelijk verbanden, heeft de beschikking over eigen vervoer en heeft een grote mate van zelfstandigheid.

Profiel
MBO-diploma niveau 3/4, analytisch sterk, leert snel, werkt gestructureerd en accuraat, goede beheersing van de Nederlandse taal. Werkervaring in een soortgelijke functie is fijn, maar niet strikt noodzakelijk. Kennis van en inzicht in automatisering is een vereiste, kennis van DocBase is een pré. Vanwege de aard van de organisatie is een christelijke achtergrond noodzakelijk (bij voorkeur rooms-katholiek).

Gezien aard en locatie van de werkzaamheden ben je bij voorkeur woonachtig binnen de grenzen van het bisdom van ’s-Hertogenbosch of bereid (op termijn) daarnaar te verhuizen.

Functie
Het betreft een functie voor minimaal 20 uur en maximaal 32 uur. De eerste aanstelling vindt plaats op basis van een jaarcontract. Het vast te stellen salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring.

Reageren?
Ben je op zoek naar een uitdagende functie met veel variatie, wil je jezelf verder ontwikkelen en wil je werken binnen een organisatie waar veel wordt uitgegaan van eigen initiatief en verantwoordelijkheid, dan is deze functie iets voor jou.
Je kunt je sollicitatie voor 15 juli aanstaande per e-mail richten aan de heer Wil van de Molengraft, econoom van het bisdom: wvdmolengraft@bisdomdenbosch.nl
Voor nadere informatie over de functie kun je contact opnemen met de heer Ben Brands: bbrands@bisdomdenbosch.nl.

Klik hier om de vacature te downloaden