Vacature: Medewerk(st)er Diaconie en Missie

Het bisdom van ’s-Hertogenbosch heeft een vacature voor een MEDEWERK(ST)ER DIACONIE en MISSIE
(per 1 september voor 32-38 uur)

De bisschop van ’s-Hertogenbosch, Mgr. G. de Korte, heeft in zijn beleidsplan ‘Samen bouwen in vertrouwen’ diaconale presentie beschreven als sterke missionaire kracht. Een sterke diaconale parochie vormt ook een overtuigende geloofsgemeenschap.

Uw werkzaamheden
▪ Het bekendmaken van het katholiek sociaal denken, door beleid en ondersteuning van parochies;
▪ bevorderen van de diaconale houding door trainingen, adviezen en contacten;
▪ in- en extern overleg (bisdom, andere bisdommen, Officium Caritatis);
▪ bevorderen aandacht en steun voor ‘missie’ wereldwijd;
▪ contacten landelijke missie-organisaties.

Wat vragen wij van u?
▪ Een afgeronde master in de theologie;
▪ enkele jaren relevante werkervaring;
▪ een proactieve werkhouding;
▪ goede sociale vaardigheden en een communicatieve instelling, in woord en geschrift;
▪ een teamspeler en een netwerker;
▪ praktiserend rooms-katholiek.

Wat bieden wij u?
▪ Een boeiende functie met een breed en afwisselend werkterrein;
▪ u treedt in dienst bij het bisdom van ’s-Hertogenbosch (start met een jaarcontract);
▪ het salaris en de secundaire arbeidsvoorwaarden zijn gebaseerd op het Rechtspositiereglement voor pastoraal werkers in dienst van het bisdom van ’s-Hertogenbosch.

Hoe solliciteert u?
U kunt uw motivatiebrief met uw cv vóór 15 juli 2021 per mail sturen naar de vicaris-generaal van het bisdom van ’s-Hertogenbosch, drs. Th. Lamers: tlamers@bisdomdenbosch.nl.
Voor eventuele nadere inlichtingen over de functie kunt u contact opnemen met diaken Peter de Vries, telefonisch op 073 523 20 85 of per mail: pdvries@bisdomdenbosch.nl

Klik hier om de vacature te downloaden

Klik hier voor overige vacatures bij het bisdom van ‘s-Hertogenbosch