Leef je geloof

Netwerk jeugd en jongeren

Tieners (12-15 jaar) en jongeren (16-30 jaar) maken deel uit van een bredere kerkgemeenschap. Gepassioneerde begeleiders voor deze doelgroep zijn onmisbaar. Iedereen kan dit zijn: iemand van het pastoraal team die een hart heeft voor tieners en jongeren, een bevlogen (jonge) vrijwilliger die graag op pad gaat met deze doelgroep of een actieve parochiaan die ruimte wilt maken in zijn/haar parochiegemeenschap voor hen. Iedereen die al dan niet professioneel werkt met tieners en/of jongeren in een katholieke gemeenschap, of zij die daar interesse in hebben, kunnen zich verbinden met Jong Bisdom Den Bosch in het ‘netwerk Jeugd & Jongeren’.

Tieners (12-15 jaar) zijn met name lokaal gebonden, de vindplaats van geloven is voornamelijk in de parochies. Daarom concentreert het tienerwerk zich voornamelijk in de parochies. Om voor tieners, jongeren en parochies zorg te dragen, bouwen we aan ons netwerk. Jong Bisdom Den Bosch heeft een opbouwwerkster tiener- en jongerenpastoraat, zij draagt zorg voor dit netwerk. Parochies en vrijwilligers kunnen ondersteuning en begeleiding krijgen op het gebied van tiener- en/of jongerenpastoraat. Dit kan uiteenlopen van een eenmalig inspirerend gesprek tot een intensieve begeleiding bij het opstarten of doorgroeien van het tiener- en/of jongerenpastoraat.

Daarnaast organiseert de opbouwwerkster tiener- en jongerenwerk samen met andere jongeren de vormelingendag – Power of Fire – en de tienerdag Teens Together. Ook wordt er ingestoken op een deelname van tieners bij enkele jongerenactiviteiten, waaronder Refresh, de Wereldjongerendag en het Tuinfeest.

“Samen bouwen aan een levendige kerk waarvan we allemaal deel uitmaken en die ook een thuis biedt aan tieners en jongeren. Dat is mijn passie”, aldus opbouwwerkster Laura Nieuwlaat.