Leef je geloof

Cursus tienerpastoraat

Het team Jeugd en Jongeren van het bisdom biedt ieder najaar een gratis driedelige cursus aan in het kader van tiener- en jongerenwerk. Jezelf laten inspireren en vormen op weg naar succesvol tiener- en/of jongerenpastoraat.

Betrokkenheid van tieners en jongeren in de parochie

Dit is het overkoepelende thema van de cursus in dit najaar. In de drie avonden wordt dit thema vanuit drie invalshoeken belicht.

• Avond 1
      ‘Het doorgeven van geloof aan de volgende generaties’ heeft onlangs plaatsgevonden op dinsdagavond 10 september 2019.
    • Avond 2
      De tweede avond ‘Growing Young’ heeft plaatsgevonden op dinsdagavond 1 oktober 2019
    • Avond 3
      ‘Als God renoveert’ en ‘Rebuilt’
      Dinsdagavond 19 november 2019, 18.00 uur – 21.30 uur
      Gastspreekster van de avond is Mirjam Spruit, werkzaam bij het Centrum voor Parochiespiritualiteit. Samen met de cursisten wil Mirjam de boeken ‘Als God renoveert’ en ‘Rebuilt’ onder de loep nemen en er concreet mee aan de slag gaan. Wat zijn kenmerken of waarden van parochies die groeien en ook aantrekkelijk zijn voor jongeren? Wat kunnen we leren vanuit deze boeken – en de ervaringen die hiermee inmiddels zijn opgedaan – voor het tiener- en jongerenpastoraat?

De avonden staan inhoudelijk los van elkaar, daarom is het nog mogelijk om u in te schrijven voor de derde (en tevens laatste) avond. Stuur hiervoor een e-mail naar: jongeren@bisdomdenbosch.nl.