BLOG: 10 HERFSTIGE IDEEËN VOOR JOUW JONGERENGROEP! (september 2022)

BLOG: 10 HERFSTIGE IDEEËN VOOR JOUW JONGERENGROEP! (september 2022)

De eerste regenbui is na zijn aankondiging nog niet gevallen of ik zit al klaar met mijn dekentje, theetje en tig kaarsjes: ik ben zó klaar voor de herfst! Hitte is zeg maar ehm, niet echt mijn ding. Ondanks dat ik enorm houd van lange zomeravonden, zomerfruit, een duik in een fris zwembad, heel veel ijs en lang tafelen, maakt mijn hart een sprongetje bij frisse, zonnige herfstwandelingen en warme chocolademelk. De herfst is misschien wel mijn favoriete seizoen!

Toch merk ik ook bij het uitzwaaien van de zomer en het verwelkomen van de herfst dat de verandering van seizoen iets met me doet. Alsof er een nieuw hoofdstuk open gaat met nieuwe mogelijkheden, maar ook een stukje verdriet over wat voorbij is. We mogen ons gelukkig prijzen dat we in Nederland vier seizoenen kennen, die zich allemaal zo duidelijk uiten in de natuur. Hierdoor krijgen we de kans om mee te groeien en vormen naar wat de natuur van ons vraagt of bij ons oproept. In de herfst – of nu specifiek in september – is dat bij mij opruimen, het huis winterklaar maken en tegelijkertijd nog genieten van de warme zonnestralen op een frisse dag. Soms nog even buiten eten en andere dagen een regenwandeling maken (werkt verfrissend, probeer het eens!)

In Prediker 3:1 staat geschreven: “Er is voor alle dingen een moment en voor alle dingen onder de hemel is er een tijd”. Dit vind ik zo mooi bij dit seizoen passen! Ben niet treurig om het feit dat de zomer voorbij is maar omarm de herfst in al zijn pracht en zijn kleuren. Zolang ik blijf geloven dat alles, door God geregisseerd, op Zijn tijd gebeurt, kan ik alleen maar ontzag hebben voor hetgeen de seizoenen met zich meebrengen. Let’s choose joy! In alle seizoenen, en nu specifiek in de herfst

Om jouw herfst creatief in te luiden heb ik een lijst gemaakt met 10 ideeën om met je vrienden/vriendinnen of jongerengroep op te pakken en samen uit te voeren. Op deze manier maak je van je herfst een seizoen om te vieren!

  1. Organiseer een gezellige “American party picknick” waarbij iedereen iets te eten meeneemt. Een paar picknickkleden (of vooruit, een campingstoel) en een park in herfstkleuren, that’s all you need!
  2. Maak van de gevallen bladeren een grote berg, neem een goede aanloop en spring erin! Pro tip: film de bloopers, die doen het het hele jaar goed 😉
  3. Bak een taart met fruit van het seizoen en geef hem daarna aan iemand die hem goed kan gebruiken.
  4. Start een boekclub of wissel boeken uit met je vrienden.
  5. Organiseer een herfstwandeling en sluit af met versgebakken appelflappen of kaneelbroodjes.
  6. Bid iedere avond om 22:10 (22-10 is zijn feestdag) tot Johannes Paulus II en leg bij hem neer wat je hart bezig houdt.
  7. Organiseer een kampvuuravond met marshmallows en warme chocomelk en laat iedereen een spannend of grappig verhaal over een heilige voorbereiden.
  8. Begin een dankbaarheidsboekje. Schrijf iedere avond op waar je dankbaar voor bent, zodat je ook op donkere dagen terug kunt kijken op de lichtpuntjes van die dag.
  9. Organiseer een filmmarathon of spelletjesavond met snacks en drinken.
  10. Organiseer, naar Amerikaans gebruik, een Thanksgiving feestje en vertel je vrienden tijdens het eten wat je speciaal aan ze vindt en bedank ze voor de zegen die ze zijn in jouw leven!

Geniet van dit prachtige seizoen! Hopelijk krijgen jullie de kans elkaar veel te ontmoeten en samen het najaar in te gaan. Wij bidden voor jullie, happy herfst!

– Door Laura –