Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 17 NOV

  In Memoriam C.L.J. Schuurmans o.cist

  kruis IM.jpgOp 16 november 2017 is te Vlijmen overleden de zeereerwaarde pater Cornelis (Cees) Leonardus Jacobus Schuurmans o.cist., emeritus-pastoor van de parochie Goddelijke Voorzienigheid te Vlijmen-Vliedberg.

  Lees verder..

 • 17 NOV

  Theatervoorstelling over armoede op 2 december in Rosmalen

  ​Op zaterdag 2 december wordt in de H. Laurentiuskerk in Rosmalen de theatervoorstelling De OmZieners opgevoerd. De OmZieners wordt gebracht door de Joseph Wresinski Cultuur Stichting: een theatergroep van mensen die in armoede leven en ervaren theatermakers. Samen maken en spelen zij theater dat laat zien wat mensen in armoede meemaken, wat zij denken en voelen en wat anderen over hen denken en zeggen. De voorstelling in Rosmalen wordt mede georganiseerd door het Bisdom van ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 14 NOV

  Presentatie project 'Samen Eucharistie vieren'

  ​​Kinderen die gedoopt zijn, maar nog niet uitgenodigd worden om hun eerste Communie te doen, mogen we als parochie niet jarenlang laten wachten voordat we ze welkom heten in onze vieringen. Ze zijn gedoopt, ze staan ingeschreven in onze geloofsgemeenschap…. dan verdienen ze het ook dat we nu al met hen op weg gaan en hen een plaats geven in onze vieringen.

  Lees verder..

 • 13 NOV

  Dag van het Jodendom 2018

  ​​Jodendom.jpgDe Dag van het Jodendom is een initiatief van de Nederlandse bisschoppenconferentie om de kennis van het jodendom onder christenen te bevorderen en de actieve dialoog tussen joden en christenen te stimuleren. Omdat Mgr. G. De Korte vorig jaar nog relatief nieuw in het bisdom was, stond de Dag van het Jodendom 2017 nog in het teken van kennismaking met de twee joodse gemeenten die hier zijn. In 2018 zijn er lezingen voorzien, waarbij u van harte welkom bent.

  Lees verder..

 • 13 NOV

  In Memoriam B.L.J. Jansen o.praem

  ​​kruis IM.jpgOp 10 november 2017 is na een kort en ernstig ziekbed te Tilburg overleden de zeereerwaarde heer Bernardus L.J. Jansen o.praem, pastoor (moderator-teamleider) van de parochie Onze Lieve Vrouw Onbevelkt Ontvangen (Heikant-Quirijnstok) te Tilburg.

  Lees verder..

 • 10 NOV

  Eerste Werelddag van de Armen

  ​Aan de vele bijzondere feest- en gedenkdagen die de loop van het liturgisch jaar kleuren, is door Paus Franciscus een nieuwe gedenkdag toegevoegd: de Werelddag van de Armen.  Vanaf heden zal iedere 33e zondag door het jaar in het teken staan van de armen. Paus Franciscus wil zo de rijke ervaring van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid, dat wij in 2016 mochten vieren, blijvende voortgang laten vinden.

  Lees verder..

 • 09 NOV

  In Memoriam Mgr. P.G.J.M. van Velthoven

  kruis IM.jpgOp 6 november 2017 is te Schaijk overleden de hoogeerwaarde heer Mgr. Petrus Godefridus Johannes Maria van Velthoven, emeritus-pastoor van de parochie H. Joseph te Venhorst.

  Lees verder..

 • 07 NOV

  Presentatie fotoboek Katholiek Brabant: 'het essentiële zichtbaar'

  ​Fotograaf Ramon Mangold heeft vanmiddag in de kapel van de abdij van de Zusters Birgittinessen in Uden de eerste exemplaren van zijn fotoboek Katholiek Brabant geschonken aan Commissaris van de Koning Wim van de Donk en aan Mgr. Van den Hende, bisschop van Rotterdam en voorzitter van de Nederlandse bisschoppenconferentie.

  Lees verder..

 • 07 NOV

  Bisdommen verspreiden magazine voor Open Kerkendag

  ​De bisdommen ’s-Hertogenbosch en Breda verspreiden een speciaal gezamenlijk Bisdom Magazine vanwege de Brabantse Open Kerkendag op 26 november 2017. Het wordt in kerken verspreid en is ook te downloaden via de bisdomwebsite.

  Lees verder..

 • 07 NOV

  Bisschop spreekt over rechtvaardige wereld op Erasmusfestival

  ​Bisschop Gerard de Korte spreekt op woensdagavond 15 november op het Erasmusfestival in ’s-Hertogenbosch over de katholieke visie op een rechtvaardige wereld.

  Lees verder..