Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 28 MEI

  ​20 juni: Ontmoetingsdag tiener- en jongerenwerk

  ​Het is een van de speerpunten van het team van Jong Bisdom Den Bosch om een netwerk te vormen waarbij betrokken van tiener- en jongerenwerk geïnformeerd worden, elkaar weten te vinden en elkaar kunnen ondersteunen. Om die reden wordt op zaterdag 20 juni de Ontmoetingsdag georganiseerd voor pastoraal kader en vrijwilligers die actief zijn (of willen worden) in het tiener- en jongerenwerk. Deze dag vindt plaats in abdij Mariënkroon, Abdijlaan 12 in Nieuwkuijk van 10.00 tot uiterlijk 14.00 uur.

  Lees verder..

 • 26 MEI

  ​Gewaai in de kathedraal

  ​“De geest waait waarheen hij wil”, zei Jezus tegen Nicodemus “je hoort zijn geluid, maar je weet niet waar hij vandaan komt en waar hij heen gaat.” (Joh.3,8). Dat klopt. En toch kunnen we ook zeggen: de Geest komt van alle kanten en de Geest waaiert ook weer naar alle klanten uiteen.
  We hebben dat afgelopen Pinksterzondag mogen meemaken in de St. Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 19 MEI

  Vestingloop: bisdomteam derde plaats

  Op zondag 17 mei 2015 vond de 10e editie van de Vestingloop plaats. Op veler verzoek en naar aanleiding van de explosieve groei van het aantal deelnemers was het parcours verlegd van Het Bossche Broek naar de stad. Medewerkers van het bisdom van ’s-Hertogenbosch deden mee aan de bedrijvenloop van 5 kilometer.

  Lees verder..

 • 11 MEI

  Kom heilige Geest!

  ​Op het Pinksterfeest vieren we de mededeling van de Gave van de Geest aan de Kerk. Vanouds is dit feest de dag bij uitstek waarop het sacrament van het Vormsel wordt toegediend aan de gedoopten.

  Lees verder..

 • 08 MEI

  Migrantendag 2015

  ​Op zondag 10 mei organiseren de R.K. Parochie St Joris en de International Catholic Community Eindhoven namens het bisdom van 's-Hertogenbosch de diocesane migrantendag. Het is alweer 6 jaar geleden dat het bisdom tijdens het jubileumfeest [450 jaar bisdom 's-Hertogenbosch] op initiatief van het bisdom haar eerste migrantendag organiseerde waar zij met leden van diverse katholieke migrantengroepen, migranten en niet-migranten ons vuur in het geloof deelde.

  Lees verder..

 • 01 MEI

  Bid mee op zondag 3 mei voor bootvluchtelingen Middellandse Zee

  ​De Nederlandse Bisschoppenconferentie sluit zich aan bij de oproep van een aantal West-Friese kerken om komende zondag 3 mei te bidden voor de bootvluchtelingen die over de Middellandse Zee Europa proberen te bereiken. Velen komen daar bij om.

  Lees verder..

 • 30 APR

  ​Bisschoppelijke Vastenaktie opent nummer voor Nepal

  ​​Om de slachtoffers in Nepal te kunnen steunen hebben de bisschoppen via de Bisschoppelijke Vastenaktie een eigen nummer geopend om geld in te zamelen voor directe hulp via de katholieke Kerk in Nepal. De lokale kerk in Nepal werkt dag en nacht om de overlevenden van de aardbeving te ondersteunen door middel van het distribueren van voedsel, water en onderdak.

  Lees verder..

 • 29 APR

  Een nacht buiten slapen voor straatjongeren

  ​​Afgelopen zaterdag 25 april brachten ruim 30 tieners en jongeren in Enschot de nacht door in zelfgebouwde krotten van karton en plastic. Met deze “Nacht Zonder Dak”, georganiseerd door Jong Bisdom Den Bosch en M25 van parochie Johannes XXIII, haalden ze 2397,35 euro op voor straatjongeren in Bolivia, Kenia en Cambodja. Nacht Zonder Dak is een actie van ontwikkelingsorganisatie Tear.

  Lees verder..

 • 28 APR

  Presentatie John Henry Newmanschool

  ​​De stichting John Henry Newman voor Rooms-Katholiek Basisonderwijs wil een basisschool oprichten waar onderwijs van hoogstaand niveau wordt gegeven en waar recht wordt gedaan aan de katholieke identiteit.

  Lees verder..

 • 15 APR

  De Heilige Elisabeth, een oecumenische heilige, een heilige die verbindt

  ​Tussen het bisdom ’s-Hertogenbosch, de Protestantse Kerk van Zuid Nederland en het bisdom Kassel van de Evangelische Kerk van Kurhessen-Waldeck, met haar zetel in Kassel, bestaat een oecumenische vriendschap van meer dan veertig jaar.
  Ieder jaar ontmoeten we elkaar in de week van Pasen ergens in het bisdom Den Bosch, in een van de centra van de PKN in Zuid-Nederland of in het bisdom Kurhessen-Waldeck. Dit contact kwam kort na het Tweede Vaticaanse concilie dankzij Mgr. Bluyssen tot stand. Persoonlijke contacten zijn zoals altijd de motor van de oecumene.

   

  Lees verder..