Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 27 AUG

  Medewerkers gezocht!

  Het is een primaire taak van de Kerk om mensen te roepen, te vormen en te begeleiden om het dienstwerk van Jezus verder te zetten; om leerlingen tot medewerkers en getuigen van Hem te maken.

  Lees verder..

 • 26 AUG

  ​Bisschoppenconferentie vraagt op 1 september gebed voor de schepping

  ​​Komende dinsdag 1 september is door paus Franciscus uitgeroepen tot de Wereld Gebedsdag voor de Zorg voor de Schepping. Daarna zal elk jaar op deze datum een gebedsdag voor de schepping worden gevierd.

  Lees verder..

 • 17 AUG

  Open brief aan Henk Degen

  ​Geachte Heer Degen,

  De aantijgingen aan het
  dres van bisschop Jan Bluyssen hebben u in het hart getroffen, zo schrijft u in een open brief in het Brabants Dagblad. Dat geldt ook voor ondergetekende en onze bisschop Antoon Hurkmans. Mgr. Hurkmans krijgt van diverse kanten het verwijt van passiviteit in deze kwestie, ondanks dat klager ‘Jos’ weinig geloofwaardig overkomt. U doet er nog een flinke schep bovenop en beschuldigt bisschop Hurkmans van “verradelijke dubbelheid” en van “partij kiezen voor de klager en tegen bisschop Jan Bluyssen”.

   

  Lees verder..

 • 12 AUG

  Bisschoppenconferentie roept op tot solidariteit met vervolgde christenen

  ​Zaterdag 15 augustus worden om 12 uur in verschillende bisdommen van Europa, waaronder in Frankrijk en België, een minuut lang de kerkklokken geluid als teken van solidariteit met de vervolgde christenen in landen als Syrië en Irak. Ook parochies in Nederland kunnen hun klokken op dit tijdstip laten horen.

  Lees verder..

 • 06 AUG

  Reactie op het voorpagina-artikel van het Brabants Dagblad van 6 augustus 2015

  ​​De bisschop van ’s-Hertogenbosch heeft er behoefte aan te reageren op het artikel in het Brabants Dagblad van 6 augustus 2015. Op basis van de terughoudende reactie van het bisdom op  het nieuws dat via NPO 1 en vervolgens door Omroep Brabant in de wereld is gebracht, wordt in het artikel de conclusie getrokken als zou bisschop Hurkmans zijn voorganger bisschop Bluyssen hebben laten vallen.

  Lees verder..

 • 04 AUG

  Overlijden Joop Paagman

  Op dinsdag 4 augustus ontvingen we het bericht dat dhr. Joop Paagman uit Oisterwijk is overleden. De heer Paagman werd econoom in de periode dat mgr. Ter Schure bisschop was van ‘s-Hertogenbosch en hij bleef dat tot in het begin van de periode van mgr. Hurkmans.

  Lees verder..

 • 30 JUL

  Gezinsweekend met gezinsdag in de abdij van Postel

  ​Van vrijdag 18 september tot en met zondag 20 september organiseert de abdij van Postel een gezinsweekend. Op zaterdag 19 september is er de gezinsdag rond het thema "De kern van ons geloof". Mgr. Rob Mutsaerts, hulpbisschop van het bisdom Den Bosch, zal zaterdagvoormiddag een conferentie geven en de H. Mis celebreren.

  Lees verder..

 • 15 JUL

  ​Nieuwe kosters van harte welkom!

  ​“Al doende leert men”, zo luidt het gezegde. Ook het omgekeerde is echter waar: door meer te leren, ga je dingen beter doen en als je meer ervan af weet, heb je er ook meer plezier in. Dat geldt ook voor de kosters in de parochie. Ze hebben een verantwoordelijke taak, waarbij heel wat komt kijken. Veel gelovigen, ook pastores, zijn afhankelijk van hun werkzaamheden bij de voorbereiding van vieringen en ondersteuning tijdens vieringen. Dan geeft het voldoening als je dat alles zodanig verricht dat het bijdraagt aan een goede en waardige liturgie, waardoor gelovigen zich aangesproken en geraakt voelen.

  Lees verder..

 • 08 JUL

  Informatiebijeenkomst Europascouts en -gidsen: 12 juli 2015

  ​​De Inter­na­tio­nale Unie van Europa­scouts en -Gidsen gaat terug op de inspi­ratie van de Jezuïet Jacques Sevin, binnen de scouting­tra­ditie van Robert Baden-Powell. Ont­staan in de vijf­tiger jaren, in de na-oor­log­se periode, stellen de Europa­scouts zich ten dienste van de opbouw van een christelijk Europa.
  De vijf doelstellingen van de Europascouts zijn: gezondheid, karaktervorming, een aanvoelen voor het concrete en voor de schepping, een geest van dienstbaarheid en de openheid voor God. Er zijn ca. 55.000 Europascouts, verspreid over nagenoeg alle landen van Europa.

  Lees verder..

 • 03 JUL

  In Memoriam Gedeon Gerardus Versantvoort

  ​​Op 1 juli 2015 is in het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ’s-Hertogenbosch overleden de eerwaarde heer Gedeon Gerardus Versantvoort.

  Lees verder..