Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 18 JUL

  Mgr. Hurkmans betuigt medeleven bij vliegramp Oekraïne

  Samen met de Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft mgr. Hurkmans met grote ontsteltenis kennisgenomen van het bericht over de vliegramp in Oekraïne die op 17 juli jl. heeft plaatsgevonden, en waarbij een groot aantal landgenoten is omgekomen. De bisschop verneemt dat er ook vele Brabanders slachtoffer zijn geworden. Het medeleven van de bisschoppen gaat eerst en vooral uit naar de familieleden en vrienden van de slachtoffers die door deze ramp zijn getroffen.

  Lees verder..

 • 15 JUL

  Jaarprogramma jongeren en tieners bekend

  ​​Afgelopen vrijdag 11 juli sloten de jongeren uit ons bisdom hun werk- en schooljaar samen af tijdens het tuinfeest in Zaltbommel. De 40 aanwezigen begonnen de avond met een Eucharistieviering in de St. Martinuskerk. Mgr. Mutsaerts moedigde de jongeren tijdens de overweging aan om een blij geloof te hebben en dit uit te dragen naar anderen toe.

  Lees verder..

 • 09 JUL

  Geslaagde priesterdag

  ​Op maandag 7 juli 2014 vond de jaarlijkse priesterdag plaats in het bezinningscentrum Emmaüs te Helvoirt. Er waren ongeveer 50 priesters van het bisdom ’s-Hertogenbosch - of werkzaam in het bisdom - aanwezig. Er moest dit jaar uitgeweken worden vanwege renovatiewerkzaamheden in het Sint-Janscentrum.

  Lees verder..

 • 07 JUL

  In Memoriam Mgr. drs. Henricus Gerardus Maria de Groot

  ​​Op 3 juli 2014 is overleden de hoogeerwaarde heer mgr. drs. Henricus Gerardus Maria de Groot, oud vicaris-generaal van het Militair Ordinariaat, tevens erekapelaan van Z.H. de Paus en Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

  Lees verder..

 • 01 JUL

  Geslaagde avond kerkledenadministratie

  ​Als parochiebestuur en pastoraal team beleidsmatig nadenken over de toepassing van de informatie uit de kerkledenadministratie: dát was het thema van deze avond op het Sint-Janscentrum. Via SILA (Stichting Interkerkelijke Leden Administratie) kunnen we in beginsel beschikken over de gegevens van al ons kerkleden, ook na verhuizing, en dat zijn er veel meer dan degenen die wij regelmatig in de kerk zien. De avond was een oproep om deze schat aan informatie daadwerkelijke te gebruiken!

  Lees verder..

 • 30 JUN

  ​Zeilkamp op het onbewoonde Holtuseiland

  ​Van 16 tot en met 23 augustus is er weer een zeilkamp voor jongens van 12 tot en met 17 jaar. Dit zeilkamp wordt georganiseerd door parochie De Twaalf Apostelen in Wijchen en ondersteund door het bisdom van ’s Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 23 JUN

  ​​25 juni: een schat aan informatie voor pastoraat en financiën

  ​Tijdens de in maart jongstleden gehouden Netwerkdag voor (nieuwe) parochies werd duidelijk, dat het zinvol is om een avond te organiseren waar aandacht besteed wordt aan de ons ter beschikking staande mogelijkheden vanuit de leden- en kerkbijdrageadministratie voor pastoraat en fondsenwerving alsmede de benutting daarvan. Wat is de samenhang tussen pastoraat en fondsenwerving en op welke wijze kan een en ander worden ingepast in het algemene communicatiebeleid van een parochie?

  Lees verder..

 • 19 JUN

  ​Meehelpen in het dienstwerk van de Kerk

  ​Op zaterdag 21 juni zullen Jeannette Dekker-Kastermans, Anne Jansen-Tuinstra en Carla Windau van monseigneur Hurkmans tijdens de Eucharistieviering van 12.30 uur in de kathedrale basiliek St. Jan Evangelist de zending als pastoraal assistent ontvangen. U bent van harte welkom bij deze plechtigheid.

  Lees verder..

 • 12 JUN

  28 en 29 juni: KJD-festival voor tieners en jongeren

  ​De al 35 jaar bestaande jaarlijkse Katholieke Jongerendag (KJD) is ingrijpend veranderd van vorm en uitgegroeid tot een openluchtfestival. Op 28 en 29 juni 2014 zal op het terrein van Abdij Mariënkroon in Nieuwkuijk de eerste editie plaatsvinden onder het motto: Nieuw, Puur en Intens.

  Lees verder..

 • 10 JUN

  Kerkelijke hulpverlening in Syrië van groot belang

  ​​De rol van de kerken in de humanitaire hulp aan Syrische vluchtelingen staat centraal tijdens een publieksbijeenkomst op vrijdag 20 juni 2014 van 11.00 tot 16.00 uur in het Syrisch-Orthodoxe klooster St. Ephrem te Glane (bij Enschede). U bent van harte uitgenodigd.

  Lees verder..