Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 26 APR

  Nieuwe vertaling Onze Vader wordt komende Advent ingevoerd

  Onze Vader​​De Nederlandse Bisschoppenconferentie maakt bekend dat de nieuwe vertaling van het Onze Vader de komende Advent wordt ingevoerd. Dat betekent dat met ingang van 27 november 2016 de nieuwe versie van het Onze Vader zal worden gebruikt in de liturgie. De Nederlandse bisschoppen voeren deze vertaling tegelijktijdig in met de Belgische bisschoppen.

  Lees verder..

 • 19 APR

  Paus Franciscus spreekt Nederlanders toe op Nederlandse dag in Rome

  logo barmhartigheid deel.jpg​​Op dinsdag 15 november 2016 wordt in Rome een Nederlandse Dag georganiseerd. Meerdere Nederlandse bisdommen, op initiatief van het bisdom ’s-Hertogenbosch, en katholieke organisaties zijn in die week op bedevaart in Rome om de afsluiting van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid bij te wonen. Na afloop van de gezamenlijke eucharistieviering op 15 november in de Sint-Pieter, waarin kardinaal Eijk hoofdcelebrant zal zijn en de overige aanwezige Nederlandse bisschoppen concelebreren, zal paus Franciscus de bedevaartgangers persoonlijk toespreken.

  Lees verder..

 • 14 APR

  ​Mgr. Hurkmans voorgedragen als nieuwe rector van de Kerk der Friezen

  logo bisdom.jpg​Mgr. A. Hurkmans is door de Nederlandse Bisschoppenconferentie voorgedragen als de nieuwe rector van de Friezenkerk te Rome. De benoeming tot rector van de Friezenkerk geschiedt door het bisdom Rome. Op dit moment zijn de Nederlandse bisschoppen hierover met het bisdom Rome in gesprek. Op deze manier wordt de benoeming van de opvolger van de huidige rector thans voorbereid en is van een formele benoeming op dit moment nog geen sprake.

  Lees verder..

 • 13 APR

  Nieuw bisschopswapen bisschop De Korte

  nieuw wapen mgr de Korte.jpg​Met de benoeming tot de zeventiende bisschop van ’s-Hertogenbosch is voor Mgr. dr. G.J.N. de Korte een nieuw bisschopswapen ontworpen.

  Lees verder..

 • 02 MEI

  Viering 50e jaargetijde van Mgr. Wilhelmus Bekkers

  Zondag 8 en maandag 9 mei wordt herdacht dat het vijftig jaar geleden is dat de uit Sint-Oedenrode afkomstige Bisschop Wilhelmus Marinus Bekkers is overleden.

  Lees verder..

 • 08 APR

  23 April: landelijke inspiratiedag Laudato Si'

  ​​Bijna een jaar geleden bracht paus Franciscus zijn veelgeprezen encycliek Laudato Si' uit. Daarin roept hij ‘alle mensen van goede wil’ op om zorg te dragen voor de schepping en voor de armen. In september vorig jaar namen de Verenigde Naties de duurzame ontwikkelingsdoelen aan. En eind vorig jaar ondertekenden 195 landen in Parijs een nieuw klimaatakkoord. In de periode tussen 22 april 2016 (Earth Day) en 21 april 2017 vindt een ratificatieronde plaats.

  Lees verder..

 • 07 APR

  Nacht Zonder Dak: een ervaring om nooit te vergeten!

  nacht zonder dak tear.jpg​​Jong Bisdom Den Bosch, het Franciscaans Jongerenwerk en de parochies uit St. Oedenrode, Schijndel, Heeswijk-Dinther en Veghel laten de ontmoetingstuin van Cultureel Centrum Servaes in Dinther zaterdagavond 23 april  in een grote krottenwijk veranderen.

  Lees verder..

 • 06 APR

  In Memoriam Petrus Hendrikus Wilhelmus Hoogenboom

  ​​kruis IM.jpgOp 3 april 2016 is te Zeeland overleden de eerwaarde heer Petrus Hendrikus Wilhelmus (Henk) Hoogenboom, emeritus-diaken van de parochie H. Jacobus de Meerdere te Zeeland.

  Lees verder..

 • 05 APR

  In Memoriam Wilhelmus Henricus Maria Schaar wp

  kruis IM.jpg​Op 3 april 2016 is in het ziekenhuis te Veldhoven overleden de zeereerwaarde pater Wilhelmus Henricus Maria (Willy) Schaar w.p., emeritus-pastoor van de parochie H. Nicolaas te Valkenswaard en oud-deken van het dekenaat Valkenswaard.

  Lees verder..

 • 04 APR

  Oecumenische ontmoeting

  ​​De jaarlijkse ontmoetingsdagen met het Evangelische bisdom Kurhesssen-Waldenk (Duitsland) en de classes van Noord-Brabant en Limburg van de Protestantse Kerk in Nederland vonden dit jaar in ’s-Hertogenbosch plaats en stonden in het teken van Jeroen Bosch en de bijzondere tentoonstelling.

  Lees verder..