Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 03 JUL

  In Memoriam Gedeon Gerardus Versantvoort

  ​​Op 1 juli 2015 is in het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ’s-Hertogenbosch overleden de eerwaarde heer Gedeon Gerardus Versantvoort.

  Lees verder..

 • 26 JUN

  De paus wordt geprezen. Nu nog wel.

  ​De encycliek Laudato Si wordt alom geprezen in de media. Paus Franciscus wordt geprezen als klimaatactivist, strijder voor duurzaamheid, als iemand die oproept tot ecologische bekering en strijdt tegen de wegwerpcultuur. Ik lees het met instemming.
  Wat evenwel opvalt, is dat diezelfde media de ongemakkelijke fragmenten volledig negeren. Het zijn de paragrafen waarop men ten tijde van paus Benedictus ingezoomd zou hebben om vervolgens het gehele schrijven als irrelevant te bestempelen. Maar ja, heeft Franciscus destijds niet gezegd "who am I to judge?"

  Lees verder..

 • 23 JUN

  ​Ga je mee?

  ​We nodigen u uit om mee te gaan. Niet om gezellig de stad in te gaan of naar de Efteling, maar om te zien! Dat klinkt cryptisch. En daarom zullen we onze vraag toelichten.

  Lees verder..

 • 22 JUN

  Dienstbaarheid tot in de dood

  ​​‘Den Briel’ is een nationaal bedevaartsoord en het bekendste bedevaartsoord in het bisdom Rotterdam. Het hele jaar door, maar speciaal rond 9 juli, trekken vele katholieken erheen op bedevaart om de Martelaren van Gorcum te gedenken en gesterkt te worden in het geloof.
  Dit jaar is de nationale bedevaart op 11 juli met het thema: Dienstbaarheid tot in de dood.

  Lees verder..

 • 18 JUN

  ​​Geen zorgen voor zoekers naar Gods Koninkrijk

  ​Op zaterdag 20 juni zullen Alex Hendrickx, Mark Jongen, Anne-Marie Maenhout, Dorris Rijnen-Schoenmakers, Gerda Willems-Janssen de zending als pastoraal assistent ontvangen.

  Lees verder..

 • 12 JUN

  Personeelsuitje bisdom

  ​​Afgelopen woensdag 10 juni was de personeelsdag voor de medewerkers van het bisdom van 's-Hertogenbosch. Op het programma van die dag stond o.a. een bezoek aan het Collegium Augustinianum Gaesdonck (Goch Duitsland), waar diaken Peter Broeders, tot 1 augustus 2014 directeur-econoom van het bisdom, leiding aan geeft.

  Lees verder..

 • 05 JUN

  Sacramentszondag

  ​​Sacramentszondag 7 juni a.s. wordt om 11 uur de plechtige pontificale hoogmis met aansluitende Sacramentsprocessie in de Sint Jan in 's-Hertogenbosch gevierd. Deelname aan deze viering en processie staat open voor alle belangstellenden.

  Lees verder..

 • 04 JUN

  Priesterwijding

  ​Afgelopen zaterdag 30 mei vond in de Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch de priesterwijding plaats van Piet de Jong (73), Willem Renders (35) en Herman Schaepman (38). Bisschop Hurkmans verrichtte zelf de wijding en had zich goed op de preek voorbereid. Opvallend was de grote opkomst van vele belangstellenden, familie en persoonlijke vrienden en parochianen van de wijdelingen en de vele priesters die hun nieuwe ambtsbroeders verwelkomden in het college van priesters.

  Lees verder..

 • 03 JUN

  Maak er een punt van

  ​Op maandag 18 mei jl. startte de campagne van de Rijksoverheid om seksueel grensoverschrijdend gedrag te voorkomen. De campagne wordt gevoerd onder het thema: ‘Seksueel grensoverschrijdend gedrag: Maak er een punt van.’
  De campagne ‘Maak een punt van’ brengt vier actiepunten onder de aandacht.

  Lees verder..

 • 28 MEI

  ​20 juni: Ontmoetingsdag tiener- en jongerenwerk

  Het is een van de speerpunten van het team van Jong Bisdom Den Bosch om een netwerk te vormen waarbij betrokken van tiener- en jongerenwerk geïnformeerd worden, elkaar weten te vinden en elkaar kunnen ondersteunen. Om die reden wordt op zaterdag 20 juni de Ontmoetingsdag georganiseerd voor pastoraal kader en vrijwilligers die actief zijn (of willen worden) in het tiener- en jongerenwerk. Deze dag vindt plaats in abdij Mariënkroon, Abdijlaan 12 in Nieuwkuijk van 10.00 tot uiterlijk 14.00 uur.

  Lees verder..