Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 01 JUL

  In Memoriam pater drs. M.J.A. Timmermans o.carm

  kruis IM.jpgOp 28 juni 2016 is te Boxmeer overleden de zeereerwaarde pater drs. Matthias Johannes Antonius (Tjeu) Timmermans o.carm., pastoor van de Onze Lieve Vrouwe parochie (bestaande uit de voormalige parochies H. Petrus-Boxmeer, H. Johannes de Doper-Sambeek en H. Cornelius-Vortum-Mullem) te Boxmeer.

  Lees verder..

 • 30 JUN

  ​Bisschop de Korte biedt kinderen boek van paus Franciscus aan

  ​Op 29 juni was het een bijzondere gebeurtenis op basisschool Het Bossche Broek in 's-Hertogenbosch. Bisschop de Korte kwam speciaal langs om een pakket met boeken van de paus te overhandigen aan kinderen uit de klas van juffrouw Marina Hobbelen.

  Lees verder..

 • 30 JUN

  Bezoek Mgr. De Korte aan het dekenaat Oss-Ravenstein-Uden

  nieuw wapen mgr de Korte.jpgOp vrijdag 17 juni bracht Mgr. De Korte zijn kennismakingsbezoek aan het dekenaat Oss-Ravenstein-Uden.

  Lees verder..

 • 29 JUN

  Voormalige Commissie Deetman presenteert slotmonitor

  ​​Gisteren, 28 juni 2016, publiceerde de voormalige Commissie Deetman zijn slotmonitor. De slotmonitor overziet wat de R.-K. Kerkprovincie in Nederland de afgelopen vijf jaar deed om slachtoffers van seksueel misbruik en van excessief geweld tegen minderjarigen hulp, erkenning en genoegdoening te geven.

  Lees verder..

 • 28 JUN

  Column bisschop De Korte: Heilzame verwarring

  ​Bisschop de Korte droeg zaterdag in Hilversum de titel Theoloog des Vaderlands over aan dr. Janneke Stegeman. Bij gelegenheid daarvan schreef de bisschop een column in het Nederlands Dagblad. In de column evalueert hij de wijze waarop hij in het afgelopen jaar aan de titel Theoloog des Vaderlands inhoud heeft gegeven.

  Lees verder..

 • 24 JUN

  ​900 Nederlanders gaan paus zien op grootste feest ter wereld

  logo wjd aangepast.jpg900 Nederlandse jongeren doen dit jaar mee aan de Wereldjongerendagen in Krakau, Polen. Van 25 juli tot 1 augustus trekken miljoenen jongeren er uit de hele wereld op uit om samen het katholieke geloof te vieren. Paus Franciscus is er ook.

  Lees verder..

 • 23 JUN

  Bezoek aan dekenaat Asten-Helmond

  ​​nieuw wapen mgr de Korte.jpgOp woensdag 8 juni heeft onze nieuwe bisschop, mgr. dr. G. de Korte, dekenaat Asten-Helmond bezocht om kennis te maken. Helaas kon pastoor-deken Van de Laar niet aanwezig zijn omdat hij herstellende is van een ongeluk en momenteel nog voor revalidatie in het zorghotel “Udens Duyn” te Uden verblijft.

  Lees verder..

 • 20 JUN

  Dag van de Zending

  ​​logo groeien in geloog bijgesneden.jpgAfgelopen zaterdag waren de pastoraal assistenten in Den Bosch bijeen voor de jaarlijkse Dag van de Zending. Het samenzijn, voorafgaand aan de Eucharistieviering in de St. Janskathedraal, stond in het teken van kennismaking.

  Lees verder..

 • 17 JUN

  Bisschoppenconferentie kiest nieuwe voorzitter, vicevoorzitter en Permanente Raad

  ​In vergadering bijeen, hebben de Nederlandse bisschoppen op 14 juni 2016 Mgr. J.H.J. van den Hende, bisschop van Rotterdam, als nieuwe voorzitter van de Bisschoppenconferentie gekozen. Verder kozen zij Mgr. J.W.M. Liesen, bisschop van Breda als vicevoorzitter en Mgr. G.J.N. De Korte, bisschop van ’s Hertogenbosch, om samen met de nieuwe voorzitter tevens de Permanente Raad van de Bisschoppenconferentie te vormen.

  Lees verder..

 • 17 JUN

  Bisschoppenconferentie neemt afscheid van Mgr. Hurkmans

  ​De Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft dinsdag 14 juni tijdens een gezamenlijk diner afscheid genomen van Mgr. Antoon Hurkmans. De emeritus bisschop van ’s Hertogenbosch werd hartelijk toegesproken, hetgeen werd onderstreept met enkele afscheidsgeschenken

  Lees verder..