Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 27 MEI

  Kennismakingsbezoek dekenaat Tilburg

  nieuw wapen mgr de Korte.jpg​​Op dinsdag 24 mei is onze nieuwe bischop mgr. De Korte naar het dekenaat Tilburg gekomen.

  Lees verder..

 • 27 MEI

  Bezoek mgr. Gerard de Korte aan dekenaat Bladel/Oirschot

  nieuw wapen mgr de Korte.jpg​​Op maandag 23 mei kwam onze nieuwe bisschop, Mgr. Gerard de Korte, kennismaken met het dekenaat Bladel - Oirschot.

  Lees verder..

 • 27 MEI

  ​29 mei jaarlijkse Sacramentsprocessie in Den Bosch

  Op 29 mei a.s. organiseert de Aloude Broederschap van het Hoog Heilig Sacrament de jaarlijkse Sacramentsprocessie vanuit de Kathedrale Basiliek van Sint Jan Evangelist te ’s-Hertogenbosch. De bisschop van ’s-Hertogenbosch, mgr. De Korte, is daarbij de celebrant. Omdat Sacramentsdag dit jaar in de maand mei valt, zal de mis voorafgaand aan de processie om 11.45 uur aanvangen en gecombineerd worden met de viering in het kader van de Mariamaand.

  Lees verder..

 • 23 MEI

  Homilie en foto’s priesterwijding

  ​Zaterdag 21 mei 2016 heeft de nieuwe bisschop van  het bisdom ’s-Hertogenbosch, Mgr. G. de Korte, in aanwezigheid van Mgr. Hurkmans en vele priesters en diakens en onder grote belangstelling van de gelovigen, de twee transeunt diakens Gideon van Meeteren en Pieter Zimmermann tot priester gewijd.

  Lees verder..

 • 23 MEI

  Bezoek Mgr. De Korte aan het dekenaat Boxmeer-Cuijk-Gemert

  ​​nieuw wapen mgr de Korte.jpgVrijdag 20 mei bracht Mgr. De Korte een werkbezoek aan het dekenaat Boxmeer-Cuijk-Gemert.
  In een aangename en ontspannen sfeer kon er kennis gemaakt worden en ervaringen met elkaar gedeeld.

  Lees verder..

 • 23 MEI

  Kennismakingsbezoeken van bisschop De Korte aan dekenaten begonnen.

  ​​nieuw wapen mgr de Korte.jpgEén van de eerste activiteiten van Mgr. De Korte na zijn installatie als bisschop, was een bezoek aan het dekenaat Druten-Wijchen op 17 mei jl.
  Het is het begin van een reeks kennismakingsbezoeken in ons bisdom.

  Lees verder..

 • 20 MEI

  Priesterwijding Pieter Zimmermann en Gideon van Meeteren

  ​​Afgelopen zaterdag heeft bisschop De Korte de zetel van ’s-Hertogenbosch in bezit genomen tijdens een plechtige en zeer feestelijke eucharistieviering in de kathedraal.

  Lees verder..

 • 19 MEI

  Bisschoppen bevelen speciale campagne voor hulp aan vluchtelingen aan

  ​De Stichting Bisschoppelijke Vastenaktie voert jaarlijks twee grote campagnes: de Adventsactie en de Vastenactie. Daarnaast zet de stichting zich gedurende het jaar in voor mensen en gebieden waar urgent hulp nodig is. In de week van 30 mei tot en met 5 juni geeft de stichting met een speciale campagne aandacht aan vluchtelingen. Deze campagne wordt van harte aanbevolen door de Nederlandse bisschoppen.

  Lees verder..

 • 14 MEI

  Bisschop Gerard de Korte neemt zetel bisdom 's-Hertogenbosch in bezit

  stoel 1405.jpgZaterdag 14 mei is Mgr. dr. Gerard De Korte geïnstalleerd als nieuwe bisschop van ’s-Hertogenbosch. Tegelijkertijd is er ook afscheid genomen van Mgr. drs. A. Hurkmans.

  Lees verder..

 • 14 MEI

  Bij De Dag - Afscheid en een nieuw begin

  ​​Speciaal vanwege de bisschopswisseling in het bisdom ’s-Hertogenbosch opent katholiekleven.nl een nieuwe rubriek: Bij De Dag. Op zaterdag 14 mei wordt Mgr. De Korte geïnstalleerd als nieuwe bisschop van ’s-Hertogenbosch en neemt Mgr. Hurkmans afscheid.

  Lees verder..