Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 30 NOV

  Netwerkbijeenkomst 2016

  ​​netwerk algemeen.pngNa de geslaagde en druk bezochte bijeenkomsten van de afgelopen jaren, organiseert het bisdom komend jaar voor de zesde keer een netwerkbijeenkomst en wel op dinsdag 15 maart 2016, van 17.45 tot 22.00 uur in bezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15, 5268 CG Helvoirt.

  Lees verder..

 • 27 NOV

  Op zoek naar de toekomst van de KJD

  KJD.jpgAfgelopen week vergaderde het Officium Iuventutis (beleidsorgaan jongerenpastoraat van de bisschoppenconferentie) op het kantoor van Jong Katholiek te Utrecht. Een van de agendapunten was het bespreken van de toekomst van de Katholieke Jongerendag (KJD). Onder andere vanwege teruglopende bezoekersaantallen, het ontbreken aan draagvlak en financiële redenen, is het niet mogelijk op dezelfde manier door te gaan met het organiseren van de KJD. Daar willen de leden van het Officium het echter niet bij laten. Op korte termijn krijgt iemand vanuit het Officium Iuventutis opdracht om verschillende nieuwe opties te onderzoeken.​

  Lees verder..

 • 26 NOV

  Geslaagde informatieavond diocesane diaconie

  ​​avond diaconie 2.pngOp dinsdag 24 november jl. vond in het Sint-Janscentrum een informatieavond plaats omtrent de diaconie in onze parochies.
  Na gezamenlijk de Vespers te hebben gevierd, woonden in een goed gevulde aula, een veertigtal pastores, diakens en bestuurders van parochies en PCI’s, de inleidingen bij van mevrouw Tine Ansems van Stichting de Vonk en Embregt Wever, pastoraal werker voor diaconie in het bisdom van ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 23 NOV

  ​Priester / musicus Floris van der Putt herdacht

  floris van der putt.jpg​Afgelopen zaterdag 21 november, de 100e geboortedag van de Brabantse priester / musicus Floris van der Putt, was een groot eerbetoon aan hem. Zowel in Lieshout als in ’s-Hertogenbosch waren er herdenkingen en presentaties. En werd er stilgestaan bij alles wat Floris van der Putt als priester en musicus heeft betekend voor de cultuur in Brabant en de RK Kerk.

  Lees verder..

 • 20 NOV

  Informatieavond Bedevaart Israel

  ​​​​​israel.jpgA.s. woensdag 25 november is er een extra informatieavond over de bedevaart naar Israël in februari 2016.
  De avond vindt plaats op het bisdomkantoor, Parade 11 Den Bosch en begint om 19.30 uur.

  Lees verder..

 • 12 NOV

  ​Stappen naar binnen… Bezinningsdagen in de advent voor jongeren

  logo jong bisdom.pngEven stil staan in een drukke, wervelende wereld! Jongeren tussen de 16 en 30 jaar zijn van harte uitgenodigd om dit te doen tijdens de bezinningsdagen in de advent. Van 11 tot en met 13 december is Jong Bisdom Den Bosch hiervoor te gast in het Kruisherenklooster in Sint Agatha.

  Lees verder..

 • 11 NOV

  28 november 2015: Themadag - Jezus volgen

  handje 28 november.jpg​​In het Sint Janscentrum in Den Bosch wordt op zaterdag 28 november a.s. van 10.00 tot 16.00 uur een themadag platform voor r.-k. evangelisatie georganiseerd.
  Een strategische bezinning over het belang van de persoonlijke keuze voor Christus voor de toekomst van de Nederlandse Kerk, voor allen die zich realiseren dat we als Kerk pas ten volle Lichaam van Christus zijn, wanneer alle ledematen in hun persoonlijk leven Christus en zijn wil centraal stellen.

  Lees verder..

 • 09 NOV

  24 november: informatieavond Diaconie

  diaconie.jpgVan harte nodigen wij pastores, diakens, pastoraal werkers en vrijwilligers in diaconale werkgroepen of caritas-instellingen uit voor onze informatieavond over diaconie op: dinsdag 24 november 2015 aanvang 19.30 uur.
  Locatie: Sint-Janscentrum, Papenhulst 4, ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 06 NOV

  Vijf diakens voor het bisdom van 's-Hertogenbosch

  bisdomlogo.jpgOp zaterdag 7 november 2015 om 10.30 uur vindt in de Sint-Janskathedraal te ’s-Hertogenbosch de diakenwijding plaats. Tijdens de pontificale viering van de Eucharistie op het hoogfeest van de heilige Willibrord zal Mgr. Hurkmans door handoplegging en gebed vijf kandidaten wijden tot diaken.

  Lees verder..

 • 02 NOV

  9 – 13 november 2015: Landelijke week van het katholiek onderwijs

  ​​onderwijs 11.pngDe week van het katholiek onderwijs biedt kans om contacten tussen de parochie en het (basis)onderwijs op te zetten, uit te bouwen en te verstevigen. Het thema van deze week is: Kiezen voor elkaar. Feest van Sint Maarten.

  Lees verder..