Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 19 JAN

  Inluiden Actie Kerkbalans

  ​​Bisschop De Korte zal aanstaande zaterdag 21 januari om 12.30 uur de jaarlijkse Actie Kerkbalans voor bisdom ‘s-Hertogenbosch inleiden met een korte persconferentie en vervolgens aansluiten bij het landelijke inluidmoment door om 13.00 uur de klokken van de Sint-Jan te luiden.

  Lees verder..

 • 17 JAN

  ​Viering Dag van het Jodendom

  Jodendom 2016.jpgDe Dag van het Jodendom is een initiatief van de Nederlandse bisschoppenconferentie om de kennis van het jodendom onder christenen te bevorderen en de actieve dialoog tussen joden en christenen te stimuleren. Omdat Mgr. G. De Korte nog relatief nieuw in het bisdom is, stond de Dag van het Jodendom dit jaar vooral in het teken van kennismaking met de twee joodse gemeenten die hier zijn.

  Lees verder..

 • 16 JAN

  Oecumenische vesper én 9e Bossche Lezing van de Eenheid (18 januari)

  ​Het Bisdom ’s-Hertogenbosch en de Classis ’s-Hertogenbosch van de Protestantse Kerk organiseren gezamenlijk de oecuemenische vespers en de 9e Bossche Lezing van de Eenheid op woensdag 18 januari met als thema:
  ‘De staat en God, rivalen in moraal’

  Lees verder..

 • 12 JAN

  Parochie: een thuishaven voor de jonge generatie?

  logo jong bisdom.pngTieners en jongeren die zich thuis voelen in de parochie… Kan dat wel? Ja, dat kan… maar het is soms wel hard werken. Wat is daar voor nodig?
  Op de Impulsdag voor tiener- en jongerenwerk op zaterdag 28 januari 2017 willen we met een ieder, betrokkenen rondom tiener- en jongerenwerk, stil staan bij dit onderwerp: Hoe kan onze parochie een thuishaven zijn voor de jonge generatie?

  Lees verder..

 • 06 JAN

  Bisschoppelijk gedelegeerden

  ​​nieuw wapen mgr de Korte.jpgBegin oktober publiceerde ik het beleidsplan Samen bouwen in vertrouwen. Stap voor stap probeer ik het beleidsplan gestalte te geven.

  In de afgelopen maanden heb ik de verschillende gedelegeerden van ons bisdom ontmoet. In onderstaande lijst ziet u dat ik een aantal gedelegeerden heb gevraagd op hun post te blijven. Gelukkig hebben zij daar ook positief op gereageerd.

  In de lijst ziet u ook enkele nieuwe namen.

  Lees verder..

 • 06 JAN

  Mondiale dag van migranten en vluchtelingen

  ​​Zondag 15 januari 2017 is de Mondiale Dag van Migranten en Vluchtelingen.
  Het thema van deze dag is dit jaar: “Migrantenkinderen, de kwetsbaren en de stemlozen”

  Lees verder..

 • 04 JAN

  ​Gedachtenis van de zalige Peerke Donders

  ​Voor de 2e zondag door het jaar zijn preeksuggestie en voorbede beschikbaar om aandacht te besteden aan de zalige Peerke Donders, een zalige van lokale bodem die het bisdom op diaconaal gebied kan inspireren.

  Lees verder..

 • 04 JAN

  In Memoriam P.A.J. Konings

  kruis IM.jpgOp 4 januari 2017 is te Veghel overleden de zeereerwaarde heer Petrus Arnoldus Josephus Konings, emeritus-pastoor van de parochie H. Johannes Evangelist te Veghel.

  Lees verder..

 • 02 JAN

  In Memoriam pater C.J. Smit s.m.m.

  kruis IM.jpgOp 23 december overleed te Nuth de zeereerwaarde pater Cees Smit s.m.m., emeritus-pastoor van de Onze Lieve Vrouwe Praesentatieparochie te Ommel, thans de Heilige Franciscusparochie.

  Lees verder..

 • 02 JAN

  "Ik vind het belangrijk dat de kerk dicht bij de mensen blijft"

  Op oudjaarsdag verscheen er in het NRC een interview met bisschop Gerard de Korte waarin hij zijn visie geeft op de ontwikkeling in kerk en samenleving.

  Lees verder..