Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 19 JUL

  Column mgr. Mutsaerts: Tijn

  “Jezelf wegcijferen en begaan zijn met een ander.” Dat kunnen we leren van de eerder deze maand overleden Tijn, schrijft hulpbisschop Rob Mutsaerts. "Dit zieke jongetje, die je niet hoort klagen, die zich niet bekommert om zichzelf, maar begaan is met het leed van anderen, doet ons cynisme smelten en raakt ons echt in het hart."

  Lees verder..

 • 13 JUL

  Bisschop benoemt twee nieuwe gedelegeerden

  ​​Bisschop Gerard de Korte heeft per 15 juli nieuwe gedelegeerden benoemd voor familiepastoraat en voor de religieuzen binnen het bisdom van 's-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 10 JUL

  Geloofsgesprek met hoofdaalmoezenier Lourdesbedevaart

  ​Het geloofsgesprek op NPO2 van zondag 2 juli ging over Maria en Lourdes.  Leo Fijen sprak met pastoor-deken Vincent Blom over de bedevaart van het bisdom van 's-Hertogenbosch (van 14 t/m 21 oktober), naar de Zuid-Franse bedevaartsplaats Lourdes.

  Lees verder..

 • 06 JUL

  Nederlandse vertaling enquête jongeren nu online

  ​De wereldwijde enquête onder jongeren die het Vaticaan online houdt, is in het Nederlands vertaald en staat sinds donderdag 6 juli online. Jongeren tussen de 16 en de 29 worden opgeroepen de vragenlijst in te vullen.

  Lees verder..

 • 30 JUN

  Column mgr. De Korte: Sociale geborgenheid zoeken

  ​​Recent waren de burgemeester van Rotterdam, Aboutaleb, en ikzelf gasten op het stadhuis van ’s-Hertogenbosch. Ons was gevraagd om als burgemeester en bisschop licht te laten schijnen op het thema verbinden. Juist in onze huidige verwarrende tijd met veel onbehagen en onzekerheid is het belangrijk om te blijven reflecteren op datgene wat burgers van ons goede vaderland verbindt en geborgenheid biedt.

  Lees verder..

 • 27 JUN

  Column mgr. De Korte: Een plek onder de zon

  ​De afgelopen maand zal ik niet snel vergeten. Bij gelegenheid van de roze zaterdag in ’s-Hertogenbosch had ik, onder strikte condities, toestemming gegeven om de kathedraal te gebruiken voor een oecumenische gebedsdienst aan het begin van de dag. Toen dat nieuws naar buiten kwam, was er veel bijval maar ook groeiende verontrusting.

  Lees verder..

 • 20 JUN

  Talenten-consulenten gezocht!

  Het bisdom van ‘s-Hertogenbosch formeert een kring van enthousiaste mensen die parochies willen ondersteunen bij vragen op het terrein van communicatie en geldwerving. Hiervoor zijn wij op zoek naar mensen met verschillende soorten talenten, denk aan sponsoring, actie Kerkbalans, werken met databases, tekstschrijven, persberichten opstellen, vormgeving, websites inrichten, organiseren van fondsenwervende acties, noem maar op.

  Lees verder..

 • 19 JUN

  Stappen naar missionair Kerk worden

  ​​Zaterdag 17 juni j.l. was de Dag van de Zending. Dit is een jaarlijkse dag in het bisdom waarop pastoraal assistenten bijeenkomen voor studie-bezinning en cursisten die het vierjarig vormingstraject ‘groeien in geloof, geloven in groei’ hebben afgerond van de bisschop een speciale zending in hun parochie kunnen ontvangen.

  Lees verder..

 • 16 JUN

  In Memoriam G.M. Klomp

  ​Op 12 juni 2017 is te Turnhout overleden de zeereerwaarde heer Gerardus Mattheus Klomp, emeritus-pastoor van de parochies H. Petrus te Oirschot en H. Bernadette te Oirschot-Spoordonk.kruis IM.jpg

  Lees verder..

 • 15 JUN

  Tweede brief bisschop over oecumenische gebedsviering

  ​Mijn recente Pinksterbrief over de oecumenische gebedsdienst in de kathedraal bij gelegenheid van roze zaterdag op 24 juni en over het thema Kerk en homoseksualiteit was bedoeld om ont-stane spanningen binnen ons bisdom tot rust te brengen. Helaas moet ik constateren dat mij dat niet gelukt is. Mijn genuanceerde leerstellige en pastorale brief is bij velen niet geland. Homo-seksualiteit blijft binnen onze Kerk een open zenuw.

  Lees verder..