Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 27 JUL

  In memoriam broeder Caspar Maria Kloos

  ​Op 21 juli 2016 is te Berkel-Enschot overleden de eerwaarde broeder Caspar Maria Kloos, emeritus-diaken van de parochie H. Petrus te Oisterwijk.

  Lees verder..

 • 22 JUL

  ​Jongeren Bisdom Den Bosch in Polen!

  logo wjd aangepast.jpgMet een mooie reiszegen van mgr. De Korte zijn 102 jongeren van Bisdom Den Bosch, afgelopen maandag, met de bus naar Polen vertrokken.

  Lees verder..

 • 22 JUL

  Gezocht: vissers van mensen

  ​​geloven in groei logo.jpgHet Diocesaan VormingsCentrum is op zoek naar gelovigen, parochianen, vrijwilligers, die zich willen laten vormen en begeleiden om het dienstwerk van Jezus verder te zetten. Aanmelden voor het nieuwe traject kan tot 1 september 2016.

  Lees verder..

 • 19 JUL

  Eerste toonzetting gepubliceerd bij nieuwe vertaling Onze Vader

  ​​Onze VaderMet ingang van de Advent, 27 november 2016, wordt de nieuwe vertaling van het Onze Vader ingevoerd. Het videokanaal katholiekleven.nl van de Nederlandse bisschoppen publiceert een video waarop de eerste nieuwe toonzetting van het Onze Vader klinkt. De video werd gemaakt in samenwerking met de Nationale Raad voor Liturgie (NRL).

  Lees verder..

 • 19 JUL

  ​Column bisschop De Korte: Fietsen

  ​​Afgelopen zaterdag zegende bisschop De Korte in de Sint Jan 150 fietsen voor vluchtelingen in Rosmalen. In het Nederlands Dagblad van dinsdag 19 juli schreef hij daarover de volgende column.

  Lees verder..

 • 15 JUL

  Volg de jongeren tijdens de WJD!

  ​​logo wjd aangepast.jpgHet is bijna zover, de jongeren van Jong Bisdom Den Bosch zullen begin volgende week de stap naar de a/Ander zetten; aanstaande maandag vertrekken zij naar het grootste jongeren-event van de wereld: de wereldjongerendagen (WJD)!

  Lees verder..

 • 14 JUL

  Wie maakt de mooiste en beste folder voor Actie Kerkbalans 2017?

  logo kerkbalans.jpgDe organisatie van de Actie Kerkbalans schrijft dit jaar opnieuw een wedstrijd uit: ze gaat op zoek naar het  folderontwerp dat het beste lokaal de Actie Kerkbalans kan promoten. Plaatselijke kerken kunnen meedoen door hun ontwerp voor 1 december 2016 in te sturen. Alle ontwerpen worden beoordeeld door een jury en de drie beste inzenders ontvangen een geldbedrag dat gebruikt kan worden voor de lokale campagne.

  Lees verder..

 • 13 JUL

  Laatste kennismakingsbezoek aan 's-Hertogenbosch-Boxtel-Oisterwijk

  nieuw wapen mgr de Korte.jpg​​Inmiddels heeft het laatste dekenale kennismakingsbezoek plaatsgevonden. Op maandag 27 juni bood het Sint-Janscentrum onderdak aan priesters, emeriti, diakens en pastorale werkers, religieuzen en afgevaardigden van kerkbesturen van het dekenaat ’s-Hertogenbosch-Boxtel-Oisterwijk.

  Lees verder..

 • 08 JUL

  Staatsieportret Mgr. De Korte

  ​​Door Ramon Mangold is het staatsieportret van mgr. De Korte gemaakt.

  Lees verder..

 • 05 JUL

  Drukke priesterdag 4 juli 2016

  ​​De jaarlijkse priesterdag vond dit jaar plaats met abt Frederic Testaert van de abdij van Postel als gastspreker. Hij ging in op het Jaar van Barmhartigheid dat door paus Franciscus is uitgeroepen. De abt had een aandachtig gehoor van zo’n 70 priesters. In zijn inleiding had hij een aantal aandachtspunten.

  Lees verder..