Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 01 SEP

  Opening studiejaar diocesaan vormingscentrum

  ​Vrijdagavond was de opening van het nieuwe studiejaar van het diocesaan vormingscentrum. Deelnemers aan het vierjarig vormingstraject Groeien in geloof, geloven in groei, waren uitgenodigd, samen met de studenten van de diakenopleiding.

  Lees verder..

 • 29 AUG

  Jaarprogramma jongeren van start op 14 september

  ​​Het nieuwe school- en werkjaar gaat weer van start en daarmee ook het nieuwe jaarprogramma voor jongeren van het bisdom Den Bosch. Te beginnen met Re-fresh op 14 september en de eerste verdiepingscursus vanaf 15 september over de Bijbel.

  Lees verder..

 • 19 AUG

  Opgroeisymposium

  ​Op zaterdag 27 september a.s. vindt er in Hilversum een symposium plaats over seksuele opvoeding. Als bisdom van ’s-Hertogenbosch willen we ouders en andere opvoeders attenderen op deze dag en van harte uitnodigen om deel te nemen. Sprekers op de dag zijn o.a. prof. William Newton, Kees van der Staaij en Martha Hoffenkamp. De dag wordt georganiseerd door een aantal katholieke organisaties.

  Lees verder..

 • 18 AUG

  Nederlandse Kerkprovincie publiceert een “Klein Missaal”

  Lees verder..

 • 14 AUG

  Bisdomkantoor gesloten

  ​​In verband met Maria ten Hemelopneming is het bisdomkantoor vrijdag 15 augustus gesloten.

  Lees verder..

 • 14 AUG

  Toekomst voor kerken in Noord-Brabant

  ​​De afgelopen jaren zijn in Noord-Brabant diverse kerkgebouwen buiten gebruik geraakt. Ook de komende jaren zullen nog veel kerkgebouwen leegkomen.

  Lees verder..

 • 13 AUG

  20 september: Impulsdag tiener- en jongerenwerk

  ​Het is een van de speerpunten van het team van Jong Bisdom Den Bosch om een netwerk te vormen waarbij betrokkenen van tiener- en jongerenwerk geïnformeerd worden, elkaar weten te vinden en elkaar kunnen ondersteunen. Om die reden wordt op zaterdag 20 september de impulsdag georganiseerd voor pastoraal kader en vrijwilligers die actief zijn (of willen worden) in het tiener- en jongerenwerk.

  Lees verder..

 • 12 AUG

  Dringende oproep paus Franciscus: bid mee voor vrede in Irak

  ​​Paus Franciscus heeft op 7 augustus jongstleden een dringende oproep uitgedaan aan de Kerk wereldwijd om mee te bidden voor vrede in Irak. Hij spreekt lokale kerkgemeenschappen aan, maar ook individuele gelovigen om te bidden voor de getroffen bevolkingsgroepen in het door geweld geteisterde Irak.

  Lees verder..

 • 11 AUG

  ​Wijzigingen in de bisdomorganisatie

  ​Als gevolg van het vertrek van directeur-econoom diaken drs. P. Broeders, is er een aantal wijzigingen in de organisatie van het bisdom doorgevoerd per 1 augustus 2014.

  Lees verder..

 • 18 JUL

  Mgr. Hurkmans betuigt medeleven bij vliegramp Oekraïne

  Samen met de Nederlandse Bisschoppenconferentie heeft mgr. Hurkmans met grote ontsteltenis kennisgenomen van het bericht over de vliegramp in Oekraïne die op 17 juli jl. heeft plaatsgevonden, en waarbij een groot aantal landgenoten is omgekomen. De bisschop verneemt dat er ook vele Brabanders slachtoffer zijn geworden. Het medeleven van de bisschoppen gaat eerst en vooral uit naar de familieleden en vrienden van de slachtoffers die door deze ramp zijn getroffen.

  Lees verder..