Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 02 DEC

  Vacature communicatiemedewerker

  ​Samen met de parochie H. Johannes Evangelist (St. Jan) is het bisdom op zoek naar een communicatiemedewerker.

  Lees verder..

 • 29 NOV

  Voltooid leven

  ​Het beeld van het christendom in het algemeen en van het katholicisme in het bijzonder is bij veel tijdgenoten negatief. Kort samengevat: je moet van alles en je mag niets. Dat geldt ook voor de discussie rond euthanasie en, meer recent, voltooid leven. Het is echter van belang te beseffen dat onze Kerk bij deze thema’s geen negatieve maar een positieve insteek heeft. De Kerk wil het menselijk leven beschermen vanaf de conceptie tot de natuurlijke dood. Wij hebben ons bestaan immers van God ontvangen. Wij zijn geen eigenaar maar alleen maar pachters en rentmeesters die het leven mogen beheren en behoeden.

  Lees verder..

 • 28 NOV

  Paus Franciscus: ‘Misericordia et misera’

  misericordia et misera.jpg​​‘Misericordia et misera’, met deze woorden opent de apostolische brief van paus Franciscus. De paus presenteerde de brief op maandag 21 november, de dag na de afsluiting van het Heilig Jaar van de Barmhartigheid. Met het document onderstreept paus Franciscus dat barmhartigheid essentieel is voor de Kerk.

  Lees verder..

 • 25 NOV

  In Memoriam W.I.G. Hulskorte

  kruis IM.jpg​Op 25 november 2016 is te Nijmegen overleden de zeereerwaarde heer Wilhelmus Ignatius Gerardus Hulskorte, emeritus-pastoor van de parochie Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming te Reusel.

  Lees verder..

 • 24 NOV

  Kansfonds start campagne ‘Je hebt het recht’

  Kansfonds-Logo.pngHet Kansfonds wil meer aandacht voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Daarom is het fonds deze maand gestart met de campagne ‘Je hebt het recht’.

  Lees verder..

 • 22 NOV

  Geslaagde bedevaart naar Rome (herbeleven)

  ​​logo barmhartigheid deel.jpgOngeveer 2000 katholieken, waaronder meer dan 200 uit ons eigen bisdom, waren vorige week op bedevaart naar Rome. Hoogtepunt vormde voor de meeste bedevaartgangers ongetwijfeld de Eucharistieviering in de Sint Pieter, afgelopen dinsdag 15 november. Aan het einde van deze viering kwam paus Franciscus de Nederlandse pelgrims persoonlijk groeten. Hij riep de gelovigen op, ook na de sluiting van het Jaar van de Barmhartigheid, te blijven werken aan een barmhartige samenleving, heel bijzonder voor de armen en allen die geen helper hebben.

  Lees verder..

 • 21 NOV

  In Memoriam drs. Th.E. van Lierop

  kruis IM.jpgOp 18 november 2016 is te Eindhoven overleden de zeereerwaarde heer drs. Thomas Emmanuel van Lierop, emeritus-pastoor van de parochie Onze Lieve Vrouw Tenhemelopneming te Helmond.

   

  Lees verder..

 • 17 NOV

  ​Dag van het Jodendom 2017

  Jodendom 2016.jpgIn 2008 riepen de Nederlandse bisschoppen in navolging van hun Europese collega’s de jaarlijks te vieren Dag van het Jodendom uit. Zij vonden en vinden, dat christenen zich meer moeten verdiepen in de wortels van hun geloof. Die liggen voor alle christenen in het Jodendom. In 2017 staat de Dag van het Jodendom in het teken van De Vreemdeling.

  Lees verder..

 • 11 NOV

  Bossche pelgrims op weg naar Rome

  ​​De Nederlandse bisdommen hebben in samenwerking met de VNB volgende week een pelgrimage naar Rome aan het einde van het Jaar van Barmhartigheid georganiseerd. Het hoogtepunt zal zijn een Nederlandse Dag op 15 november. Paus Franciscus heeft aangekondigd aanwezig te zijn en het gezelschap in de Sint-Pieter toe te spreken. Naar verwachting zullen op 15 november een kleine 2.000 Nederlanders in Rome aanwezig zijn.
  Vanuit uit Bossche bisdom gaan ruim 100 pelgrims mee, waaronder 12 jongeren, die tevens kennis gaan maken met Sant’Egidio en op dinsdagavond brood uit gaan delen aan daklozen in Rome.

  Lees verder..

 • 10 NOV

  Adventsactie gaat bijna van start!

  ​Op zondag 27 november begint de Adventsperiode, traditiegetrouw de periode van hoop en verwachting.
  Hoop die we ook willen brengen bij mensen elders in de wereld, mensen die moeten leven in moeilijke, soms onwaardige omstandigheden.

  Lees verder..