Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 28 SEP

  De kracht van verbondenheid

  nieuw wapen mgr de Korte.jpgDit jaar werd eind augustus in Doorn opnieuw het Christelijk Sociaal Congres gehouden. Vertegenwoordigers van het katholieke en protestantse middenveld (o.a. vakbonden, werkgevers, onderwijsorganisaties, omroepen, politieke partijen, scholen en zorgaanbieders) waren aanwezig. Als referent voor Kerk en samenleving binnen de Nederlandse bisschoppenconferentie heb ik het Congres opnieuw meegemaakt.

  Lees verder..

 • 27 SEP

  Nieuwe automatiseringsomgeving parochies

  ​​Per 3 oktober aanstaande gaan de parochies van het bisdom Den Bosch over naar een nieuwe automatiseringsomgeving. Dit heeft gevolgen voor de Navisiongebruikers in de parochie.

  Lees verder..

 • 23 SEP

  ​Op reis in het heilig jaar van barmhartigheid

  logo barmhartigheid nederlands.jpgPastoraal assistenten en cursisten van het diocesaan vormingscentrum gaan, zoals in voorafgaande jaren, ook in het heilig jaar van barmhartigheid op spiritualiteitsreis. De plaatsen die ze tijdens deze tocht bezoeken zullen hen helpen om hun eigen spiritualiteit te ontdekken en te verdiepen.

  Lees verder..

 • 22 SEP

  Bisschop de Korte: waarom ik niet protestants ben

  ​​Vandaag verscheen in het Nederlands Dagblad onderstaand artikel.
  Bisschop de Korte spreekt morgen bij een symposium in de abdij van Berne bij gelegenheid van de presentatie van het nieuwe boek van Andries Knevel Het geheim van de paus.
  Het eerste exemplaar van het boek zal aan kardinaal Simonis worden uitgereikt.

  Lees verder..

 • 20 SEP

  In memoriam pater Adrianus C.G. Bogers C.Sr.R

  kruis IM.jpgOp 18 september 2016 is te Nijmegen overleden de zeereerwaarde pater Adrianus C.G. Bogers C.Ss.R, emeritus-pastoor van de parochie HH. Hubertus en Barbara te Sint Hubert.

  Lees verder..

 • 20 SEP

  Bisschop viert in Veghel het Lambertusfeest

  ​Afgelopen zondag 18 september vierde bisschop de Korte in Veghel het Lambertusfeest.
  De Heilige Lambertus is de patroon van de kerk in Veghel.

  Lees verder..

 • 19 SEP

  In Memoriam pater George Franciscus Maria Zeegers o.carm

  kruis IM.jpgOp 18 september 2016 is te Oss overleden de zeereerwaarde pater George Franciscus Maria Zeegers O.Carm, emeritus-pastoor van de parochie Titus Brandsma te Oss.

  Lees verder..

 • 18 SEP

  ​Bisschop neemt deel aan Wonderlijke Klim

  logo wonder.jpgVrijdagochtend 16 september 7.00 uur nam bisschop de Korte op uitnodiging van Commissaris van der Donk deel aan de Wonderlijke Klim.

  Lees verder..

 • 17 SEP

  Hoge pauselijke onderscheiding voor de heer mr. H.R.F.M. van Thiel

  ​Donderdag 15 september is de heer mr. H.R.F.M. van Thiel onderscheiden met een hoge pauselijke onderscheiding.
  In heel zijn werkzame leven heeft hij zich daadwerkelijk en met veel toewijding ingezet voor de kerk en met name ook voor de kerk in het bisdom ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 16 SEP

  Paus Franciscus vraagt te bidden om vrede

  ​Op 20 september a.s. brengt paus Franciscus een bezoek aan Assisië. De Heilige Vader vraagt om op die dag in ieder bisdom te bidden voor de vrede. Het verzoek van de paus kwam op 9 september.

  Lees verder..