Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 18 APR

  Mgr. De Korte spreekt op Inspiratiedag MIVA

  ​Op vrijdag 1 juni 2018 vindt in ‘s-Hertogenbosch de derde MIVA Inspiratiedag plaats. Bisschop Gerard de Korte geeft die dag een lezing over ‘katholiek sociaal denken’.

   

  Lees verder..

 • 19 APR

  Toolkit Nalatenschappen onderweg naar parochies

  ​​Alle parochiebesturen in het Bisdom van 's-Hertogenbosch ontvangen deze week de toolkit Nalatenschappen: een pakket communicatiemiddelen dat kan worden ingezet om het thema ‘nalaten aan de parochie’ bespreekbaar te maken in de parochie.

  Lees verder..

 • 17 APR

  Jaarlijkse oecumenische ontmoeting: blijven vertrouwen in de Heilige Geest

  ​Voor de 47ste keer kwamen delegaties van de evangelische kerk van het Duitse Kurhessen-Waldeck, PKN Classis Zuid en het Bisdom van ’s-Hertogenbosch in de week van Pasen samen voor een jaarlijkse oecumenische ontmoeting. Die vond ditmaal plaats in Ossendrecht. Pastoor Ton Sip, bisschoppelijke gedelegeerde voor oecumene, schreef over die bijeenkomst onderstaand verslag.

  Lees verder..

 • 16 APR

  Gedragscode Pastoraat geëvalueerd en herzien

  ​​Per 13 april 2018 geldt voor de Rooms- Katholieke Kerk in Nederland een nieuwe Gedragscode Pastoraat. De tekst hiervan werd op 10 april 2018 vastgesteld door de diocesane bisschoppen van de Nederlandse R.-K. bisdommen, de apostolisch administrator van het Militair Ordinariaat alsmede de diocesaan administrator van het Bisdom Roermond.

  Lees verder..

 • 11 APR

  Apostolische exhortatie over de roeping tot heiligheid

  ​​‘Gaudete et exsultate (Verheugt u en juicht)’. Dit zijn de eerste woorden, en het is daarmee de titel, van de apostolische exhortatie van paus Franciscus over de roeping tot heiligheid in de wereld van vandaag. Het document is ondertekend op 19 maart en verscheen op 9 april.

  Lees verder..

 • 11 APR

  Symposium over ethisch verantwoord omgaan met kerkelijk geld

  ​De Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) organiseert op zaterdag 21 april in Houten een symposium over ethisch verantwoord omgaan met kerkelijk geld. Mgr. Gerard de Korte spreekt er over ‘de divesteringsbeweging en de katholieke Kerk.

  Lees verder..

 • 09 APR

  Een zeer geslaagde, zonovergoten Power of Fire

  ​Afgelopen zaterdag 7 april, kwamen ruim 200 vormelingen met hun begeleiders bij elkaar in ’s-Hertogenbosch voor de jaarlijkse dag voor vormelingen, Power of Fire. De dag startte met een eucharistieviering waarin Mgr. de Korte en Mgr. Mutsaerts voorgingen.

  Lees verder..

 • 05 APR

  Roepingenzondag: 'Ontvang met open hart de stem van de Heer'

  ​Zondag 22 april is het in de Rooms-Katholieke Kerk Wereldgebedsdag voor Roepingen, ook wel Roepingenzondag genoemd. In zijn boodschap voor deze zondag haakt paus Franciscus dit keer aan bij het thema voor de vergadering van de bisschoppensynode die in oktober 2018 in Rome wordt gehouden, te weten: ‘Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’.

  Lees verder..

 • 03 APR

  Religieuzen bidden voor de vrede op 9 april

  ​​Eind 2017 riepen de bisschoppen op om in 2018 maandelijks de rozenkrans te bidden voor de vrede. Op 9 april sluiten de religieuzen in Nederland hierbij aan. Diverse orden en congregaties stellen hun gebedsruimten open voor mensen die mee willen bidden, in ons bisdom in Boxmeer, Megen, Tilburg en Uden.

  Lees verder..

 • 03 APR

  ​Impulsdag ‘God is er al !’ voor familie-, tiener – en jongerenpastoraat

  impulsdag.jpgIn het werken met jonge mensen willen we hen graag (verder) laten kennismaken met God. Laten we eerlijk zijn; dit is geen gemakkelijke uitdaging! In de moderne samenleving ervaren ze de wereld van de Kerk soms als anders, vreemd en ouderwets. We zien dat jongeren, jonge ouders, kinderen en tieners zich vaak liever gedeisd houden in de gesprekken in onze samenleving rond geloven. Hoe kan de brug geslagen worden naar gesprekken van alledag? Hoe kunnen we woorden en beelden vinden die passen in onze huidige tijd en jonge mensen (verder) laten kennismaken met God? Deze uitdaging willen we graag samen aangaan.

  Lees verder..