Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 28 NOV

  Middeleeuwers: barbaren of hoffelijke lieden?

  ​​Onder journalisten is het een gewoonte om baarbaars geweld te typeren als “middeleeuws”. Othoofdingen door IS worden bijvoorbeeld als zodanig benoemd. Het zijn overigens niet alleen journalisten die de donkere tijden voor de verlichting aanduiden als barbaars, redeloos en onbeschaafd. In Quintin Taratino’s befaamde Pulp Fiction horen we Ving Rhames roepen “I am gonna get medieval on your ass”, het cliché in optima forma bevestigend.

  Lees verder..

 • 27 NOV

  ​11 april 2015: 17e editie Power of Fire

  ​Op zaterdag 11 april 2015 vindt voor de zeventiende maal de Power of Fire vormelingendag plaats. Graag willen wij u en uw vormelingen van harte uitnodigen voor deze dag!

  Lees verder..

 • 26 NOV

  ​Viering Dag van het Jodendom

  ​​Jaarlijks viert de Rooms-katholieke Kerk in Nederland op verschillende plaatsen de Dag van het Jodendom. Het doel is kennismaking voor iedereen binnen de Kerk met de Joodse wortels van het Christendom, door ontmoeting met het Jodendom van nu.
  De Dag van het Jodendom is daags voor het begin van de Gebedsweek voor Eenheid onder de christenen. Daarmee willen de bisschoppen uitdrukken dat alle christelijke kerken wortelen in het jodendom.

  Lees verder..

 • 24 NOV

  Floris van der Putt jaar wordt geopend met concert op 7 december

  ​De priester-musicus Floris van der Putt werd geboren in 1915 en is in 1990 overleden. In het jaar 2015 gedenken we dus zowel zijn 100ste geboortedag als zijn 25ste sterfdag. Het bisdom van ’s-Hertogenbosch, de Schola Cantorum van de kathedraal en de Nederlandse Sint-Gregoriusvereniging in het bisdom 's-Hertogenbosch hebben gezamenlijk 2015 uitgeroepen tot Floris van der Putt-jaar met als doel deze priester-musicus en zijn omvangrijk compositorisch oeuvre opnieuw onder de aandacht te brengen.

  Lees verder..

 • 21 NOV

  ​Nieuwe data voor cursus begraafplaatsmodule Navision

  ​In verband met de grote belangstelling voor de cursus begraafplaatsmodule is een viertal nieuwe data vastgesteld. Deze data zijn:

  - Maandag 15 december;
  - Dinsdag 20 januari
  - Donderdag 29 januari
  - Vrijdag 6 februari

  Degene die zich reeds voor de cursus van 25 november had willen inschrijven, zullen door ons in overleg op één van deze data worden ingeschreven.
  Helaas zijn er telkens maar 10 plaatsen per cursusdag.

  Lees verder..

 • 19 NOV

  Vrijkaartjes tentoonstelling 'Ik geef om jou'

  ​​In Museum Catharijneconvent is t/m 1 maart 2015 de cultuurhistorische tentoonstelling 'Ik geef om jou. Naastenliefde door de eeuwen heen' te zien. Naastenliefde is een actueel thema. Het omzien naar de ander is echter van alle tijden en kent in Nederland eeuwenoude christelijke wortels. Ik geef om jou brengt de ontwikkeling van liefdadigheid in beeld van de Middeleeuwen tot nu.

  Lees verder..

 • 18 NOV

  Inschrijving cursus begraafplaatsmodule Navision

  ​​In verband met de grote belangstelling is het niet meer mogelijk om u in te schrijven voor de cursus begraafplaatsmodule in Navision op 25 november aanstaande.
  In overleg met IPAL/GAC worden op korte termijn vier nieuwe cursusdata gepland.

  Lees verder..

 • 11 NOV

  Cursus begraafplaatsmodule Navision

  ​Op dinsdag 25 november aanstaande wordt er een cursusdag georganiseerd ter zake van de begraafplaatsmodule binnen Navision.

  Lees verder..

 • 10 NOV

  ​Hulpbisschop Rob Mutsaerts presenteert nieuw boek

  ​'Gewoon over geloof'. Onder die titel presenteert Rob Mutsaerts, hulpbisschop van Den Bosch zijn nieuwe boek. Hij doet dat op donderdag 20 november om 16.00 uur in de bisdomzaal, Parade 11 in Den Bosch.

   

  Lees verder..

 • 05 NOV

  Diakenwijding: zaterdag 8 november 2014 om 10.30 uur

  ​Op zaterdag 8 november a.s. zal om 10.30 uur in de kathedrale basiliek van Sint Jan evangelist te ’s-Hertogenbosch de diakenwijding plaatsvinden. Mgr. R. Mutsaerts zal door handoplegging en gebed Alexis Szejnoga, Piet de Jong en Willem Renders wijden tot diaken.

  Lees verder..