Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 11 FEB

  ​Start videokanaal katholiekleven.nl

  katholiekleven.nlDe Nederlandse bisschoppen zijn op YouTube een videokanaal gestart. De naam van het videokanaal is katholiekleven.nl. Op zondag 24 januari werden de eerste filmpjes online gezet. Abonneren kan via YouTube en via een Facebookpagina die is ingericht.

  Lees verder..

 • 10 FEB

  Sacrament van het vormsel voor volwassenen

  ​​Glasraam Arcabas-heilige geest.pngVoor het vormsel staat feitelijk het pinksterfeest model. Jezus is gestorven en niet langer lijfelijk bij zijn vrienden. Zonder Hem zitten zijn leerlingen aanvankelijk ontmoedigd en wanhopig bij elkaar. Toch herinneren zij zich Jezus’ woorden dat Hij hen niet echt in de steek zal laten: de Trooster en Helper zal komen! Op de dag van Pinksteren (Hand. 2,1-13) gebeurt dit inderdaad: hen overkomt een nieuw elan, als een windvlaag, als vuur, een en al enthousiasme (letterlijk: in God zijn).

  Lees verder..

 • 05 FEB

  Bisdom ’s-Hertogenbosch in het Heilig Jaar van Barmhartigheid naar Rome

  Logo Jaar van de Barmhartigheid - Afbeelding.jpg​​Op 15 november 2016 vindt in Rome een bijeenkomst van katholieke pelgrims uit Nederland plaats. Het bisdom van ’s-Hertogenbosch sluit aan bij de Nederlandse Bedevaart van 14 t/m 19 november 2016 om gehoor te geven aan de oproep van Paus Franciscus.

  Lees verder..

 • 04 FEB

  Beelden onmisbaar voor de catechese

  logo groeien in geloog bijgesneden.jpgGelovige mensen hebben kunst nodig, in de kerk, thuis, in hun boeken, altijd wanneer ze trachten hun geloof ter sprake te brengen. Dus ook in de catechese is kunst nodig. Over het gebruik van beeldmateriaal in de catechese gaat de cursus die vanaf 18 februari wordt aangeboden.

  Lees verder..

 • 21 JAN

  Parochies kunnen gratis VOG aanvragen via SRKK

  ​In 2015 ontvingen parochiebesturen via de bisdommen informatie over de overheidscampagne tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag ‘Maak er een punt van.’ Onderdeel van die campagne is de mogelijkheid om een gratis Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) te krijgen voor vrijwilligers die werken met jongeren en met mensen met een verstandelijke beperking.

  Lees verder..

 • 16 JAN

  Netwerkbijeenkomst 2016

  netwerk algemeen.png​Na de geslaagde en druk bezochte bijeenkomsten van de afgelopen jaren, organiseert het bisdom voor de zesde keer een netwerkbijeenkomst en wel op dinsdag 15 maart 2016, van 17.45 tot 22.00 uur in bezinningscentrum Emmaus, Udenhoutseweg 15, 5268 CG Helvoirt.

  Lees verder..

 • 15 JAN

  Bezoek orthodoxe synagoge Nijmegen

  synagoge.jpg​​Jaarlijks wordt op 17 januari de Dag van het Jodendom gevierd. Deze dag is bedoeld om kennis over het jodendom onder christenen te bevorderen. In dat kader werd op donderdag 14 januari door een delegatie vanuit het bisdom een bezoek gebracht aan de Synagoge van de Orthodoxe Gemeente te Nijmegen. Rob van der Meer gaf uitleg.

  Lees verder..

 • 13 JAN

  Viering Dag van het Jodendom

  Jodendom 2016.jpgSinds een aantal jaren wordt in Nederland, evenals in vele andere Europese landen, op of rond 17 januari de Dag van het Jodendom gevierd. Dat is een initiatief van de bisschoppen, die hiermee jaarlijks bijzondere aandacht willen schenken aan ‘onze oudste broeders en zusters’.
  Voor de datum van 17 januari is gekozen omdat dan ook de Week van gebed voor Eenheid van christenen begint. Zo wordt uitgedrukt dat alle christelijke kerken wortelen in het Jodendom.

  Lees verder..

 • 12 JAN

  Toerustings- en ontmoetingsbijeenkomst over het tienerpastoraat.

  ​​M25.png"Na het vormsel zijn we onze tieners kwijt!”
  "De tieners zijn de toekomst van de kerk!”
  Uitspraken die wellicht bij u in meer of mindere mate bekend zijn. Tegelijkertijd zien we daar ook de moeilijkheid. Want hoe kun je tieners vandaag de dag nog betrekken? Waar worden tieners enthousiast van? Wat heeft de kerk nog te bieden voor tieners? Als de tieners de toekomst van de kerk zijn, betekent dat er vandaag al aan die toekomst gewerkt moet worden. M25 is een manier om succesvol diaconaal tienerwerk op te bouwen in uw parochie; gebaseerd op Mattheüs 25 waarin Jezus tegen Zijn leerlingen zegt dat het belangrijk is wat ze voor kwetsbare mensen betekenen.

  Lees verder..

 • 08 JAN

  Ik was een vreemdeling en jij hebt mij gehuisvest

  ​​Op 20 januari a.s. is er de jaarlijkse lezing in de Grote Kerk (Kerkplein) in Den Bosch in het kader van de bidweek van de Eenheid (aanvang 20.00 uur) die voorafgegaan wordt door een oecumenische vesperdienst in de Sint Jan (aanvang 19.00 uur), waarin bisschop Hurkmans en dominee Scheenstra zullen voorgaan.

  Lees verder..