Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 17 APR

  Chrismamis 16 april 2014

  ​Op woensdag 16 april heeft bisschop Hurkmans te midden van vele priesters, diakens en gelovigen uit het hele bisdom de heilige olie gezegend en gewijd.

  Lees verder..

 • 16 APR

  Hoe katholieke school en parochie elkaar in de Goede Week vinden

  ​​Leerlingen groep 6 beleven de Kruisweg in de kerk en bij de Calvarieberg.

  De afgelopen 2 weken zijn leerlingen van groep 6 met hun klas op bezoek in de kerk geweest. Trudis Duffhues liep een ronde mee met groep 6 van haar school in Boskant en schreef onderstaand verslag.

  Lees verder..

 • 15 APR

  Vieringen in de Goede Week met bisschop A. Hurkmans

  ​Pasen is het hoogtepunt van het kerkelijk jaar. Vanaf Witte Donderdag tot en met Paaszondag, de drie dagen van het Paas triduüm, vieren we het Paasmysterie: het lijden, sterven en verrijzen van Jezus Christus. De liturgie van deze dagen helpt ons op bijzondere wijze stil te staan bij deze gebeurtenissen.

  Lees verder..

 • 14 APR

  Chrismamis: viering voor alle gelovigen

  ​Van harte nodigt Mgr. Hurkmans alle gelovigen uit voor de Chrismamis die elk jaar in de Goede Week voor heel ons bisdom wordt gevierd. Tijdens deze Eucharistieviering vindt de zegening plaats van de olie voor de zieken en geloofsleerlingen, alsook de wijding van het Chrisma voor het doopsel, het vormsel, de priesterwijding en de consecratie van kerken en altaren.
  Tijdens de Chrismamis vernieuwen de priesters hun wijdingsbeloften ten overstaan van de bisschop.

  Lees verder..

 • 11 APR

  ​Pater Frans van der Lugt sj herdacht in TV-mis van Palmzondag

  ​De Nederlandse Pater Frans van der Lugt, die afgelopen maandag in het Syrische Homs met geweld om het leven werd gebracht, wordt zondag 13 april, Palmzondag, herdacht in de wekelijkse eucharistieviering die RKK / KRO uitzendt via Nederland 2 vanaf 10.30 uur. Voor komende zondag staat die viering gepland in de St. Martinuskerk van Sint-Oedenrode (Kerkstraat 47a).

  Lees verder..

 • 10 APR

  Paasboodschap Mgr. Hurkmans

  ​​Mgr. Hurkmans wenst middels zijn paasboodschap alle priesters, diakens, pastoraal werkers, pastoraal assistenten en alle gelovigen in ons bisdom een Zalig Pasen.
  Onderstaand kunt u zijn paasboodschap lezen.

  Lees verder..

 • 07 APR

  ​Nederlandse bisschoppen geschokt en bedroefd om moord op pater Van der Lugt

  ​De Nederlandse Bisschoppenconferentie is geschokt en bedroefd door het nieuws over de ontvoering en vervolgens de brute moord op pater Frans van der Lugt (75) in Homs, Syrië. Dit nieuws werd vandaag door de Nederlandse orde van Jezuïeten, waar pater Van der Lugt toe behoorde, bekendgemaakt.

  Lees verder..

 • 07 APR

  Laatste kans om mee te gaan naar The Passion in Groningen!

  ​​Ook dit jaar organiseert de parochie St. Petrus uit Uden een busreis naar The Passion op Witte Donderdag 17 april a.s. in Groningen.

  Lees verder..

 • 03 APR

  In Memoriam pater Fredericus Groot m.s.f.

  ​​Op 1 april 2014 is te Gerwen overleden de zeereerwaarde pater Fredericus Groot m.s.f., pastor-assistent van de parochie H. Kruis te Nuenen.

  Lees verder..

 • 02 APR

  Laatste kans voor deelname aan Communicanten bidden voor Communicanten 2014

  ​In het Bisdom Den Bosch zijn tot op heden al 1578 kinderen aangemeld. Zij zullen een Weesgegroet bidden voor de andere communicanten in ons bisdom. In 70 (Communie)vieringen, en soms ook tijdens de communielessen, bidden deze kinderen met en voor elkaar tot Maria. Zo vormen zij met hun Weesgegroet een ketting van gebed; samen een Rozenkrans.
  Deelnemende parochies ontvangen gratis een Maria medaille en felicitatiekaart voor elke communicant.

  Lees verder..