Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 16 MRT

  Bisschoppen wensen Danny Hakvoort zegen in Rome

  ​Zondag 18 maart begint in Rome een bijzondere bijeenkomst over ‘jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’. Meer dan 300 jongeren uit de hele wereld komen bij elkaar om te spreken over genoemd thema in voorbereiding op de Bisschoppensynode over hetzelfde onderwerp die in oktober 2018 plaatsvindt. Voor Nederland is Danny Hakvoort afgevaardigd en de Nederlandse bisschoppen wensen hem zegen en inspiratie voor de komende week.

  Lees verder..

 • 16 MRT

  Bisdom en stichting De Vonk bundelen krachten in strijd tegen armoede

  ​​Stichting De Vonk uit Tilburg en het Bisdom van ’s-Hertogenbosch intensiveren hun samenwerking op het gebied van armoede en sociale uitsluiting. In een op 13 maart ondertekend convenant spreken ze de intentie uit om gezamenlijk uitvoering te geven aan het diaconale beleid in het bisdom.

  Lees verder..

 • 13 MRT

  Column Mgr. De Korte: Vijf jaar moreel kompas

  ​Vandaag staan talloze katholieken over de hele wereld stil bij het eerste lustrum van paus Franciscus. Ik weet nog precies waar ik was toen op de avond van 13 maart 2013 de nieuwe paus op het balkon van de Sint Pieter verscheen.

  Lees verder..

 • 09 MRT

  ​WYD Together – Where You Discover Together

  ​​logo jong bisdom.pngPalmzondag is dé diocesane Wereldjongerendag. Jongeren over de hele wereld vieren in hun eigen bisdom deze feestdag. Jong Bisdom den Bosch viert dit jaar de 33ste Wereldjongerendag op zondag 25 maart in Oisterwijk. En wil dit graag SAMEN met jullie vieren!

  Lees verder..

 • 09 MRT

  De Zoete Moeder voor het eerst sinds 1853 weg uit de Sint Jan

  ​​Na 165 jaar verlaat onze Zoete Lieve Vrouw met ingang van 22 maart 2018 voor het eerst voor ruim een week de Sint Jan. Zij vertrekt naar een vooraanstaand restauratieatelier waar zij vakkundig en liefdevol onderzocht wordt. Dit is nodig om dit beeld, dat zoveel betekent voor Bosschenaren, Brabanders en andere bezoekers van de Sint Jan, voor de toekomst te behouden. Om dit onderzoek en de daaruit voortvloeiende restauratie te kunnen bekostigen, geeft de Broederschap Onze Lieve Vrouw van Den Bosch een bijzondere replica uit.

  Lees verder..

 • 07 MRT

  In Memoriam N.R.M. Poulssen

  ​​kruis IM.jpgOp 5 maart 2018 is te ’s-Hertogenbosch overleden de zeereerwaarde heer Dr. Niek Roeland Marie Poulssen, emeritus-hoogleraar exegese en Oude Testament aan de Theologische Faculteit Tilburg.

  Lees verder..

 • 06 MRT

  Basiscursus Gregoriaans

  ​Vind je het Gregoriaans ook zo mooi en zou je het graag willen leren zingen?
  Of je zingt wel gregoriaans maar je kunt de noten niet lezen en zingen?
  Meld je dan nu aan voor de basiscursus Gregoriaans!

  Lees verder..

 • 02 MRT

  Vacature Opbouwwerker Tienerwerk

  ​​logo jong bisdom.pngIn verband met het zwangerschaps- en ouderschapsverlof van de opbouwwerker tienerwerk is het Bisdom van ’s-Hertogenbosch op zoek naar: OPBOUWWERKER TIENERWERK (M/V)
  (0,6 fte (22,8 uur per week); per 1 mei 2018)

  Lees verder..

 • 27 FEB

  Column Mgr. de Korte: Vasten en rechtvaardigheid

  ​​Vorig jaar heb ik voor het eerst in Oeteldonk het carnaval gevierd. Als bisschop mocht ik toen prins Amadeiro in het bisschopshuis ontvangen. Dit jaar kwam de prins weer langs. Bij de ontvangst kunnen grappen en grollen natuurlijk niet ontbreken. Het tweegesprek met de prins had overigens een meer serieuze ondertoon.

  Lees verder..

 • 23 FEB

  ​Televisievieringen vanuit de Jozefkerk in Helmond

  ​Iedere zondagochtend wordt er op NPO2 om 10.30 uur een eucharistieviering uitgezonden op televisie. De eucharistievieringen komen uit alle delen van het land. De bisdommen hebben ervoor gekozen iedere week de vitaliteit van geloof en kerk vanaf wisselende locaties te laten zien.

  Lees verder..