Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 18 OKT

  Lourdesvlog #4 Vieren bij Maria, artsen en processies

  ​Na een bijzondere viering aan de grot bij Maria staken de pelgrims op dinsdag 17 oktober de rivier de Gave over. Daar ontmoetten ze elkaar boven een kopje koffie of thee. De jongeren en kinderen hielpen mee met inschenken en koekjes uitdelen.

   

  Lees verder..

 • 17 OKT

  Lourdesvlog #3 over wonderen en duizenden kaarsjes

  Na een eucharistieviering in de ondergrondse kerk van Lourdes verzamelden de 1100 pelgrims uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch zich maandag 16 oktober op de Esplanade voor een groepsfoto. De groep van Oss en Schaijk liepen 's middags de grote kruisweg langs de staties die met zijn levensgrote beelden indrukwekkend genoemd mag worden.

  Lees verder..

 • 16 OKT

  Lourdesvlog #2 Boodschap van Lourdes en een groet aan Maria

  wapen bisdom.png​De bisdombedevaart is nu echt begonnen. Met de aankomst van de buspelgrims was de groep van 1.100 mensen uit ons bisdom gisteren compleet. In dit tweede vlog van Emy Jansons zien we onder meer een echtpaar dat juist gisteren 65 jaar getrouwd was. Ze zijn samen met hun dochters in Lourdes.

  Lees verder..

 • 15 OKT

  Lourdesvlog #1 Op reis met 1100 pelgrims!

  wapen bisdom.pngRuim 1.100 pelgrims van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch zijn in Lourdes aangekomen voor de diocesane bedevaart. Vrijdag vertrokken de eerste groepen met de bus en ontvingen de zegen van Mgr. De Korte. Zaterdagmorgen reisde een groot deel van de pelgrims met de TGV naar Lourdes.

  Lees verder..

 • 13 OKT

  Openhartig gesprek bisschop De Korte en homopastores

  ​Op 11 oktober 2017 vond een gesprek plaats tussen de bisschop van 's-Hertogenbosch, Gerard de Korte, en het Werkverband van Katholieke Homo-Pastores. Het WKHP had de bisschop uitgenodigd naar aanleiding van de commotie rond de gebedsdienst tijdens de Roze Zaterdag in Den Bosch.

  Lees verder..

 • 13 OKT

  Bisschoppen en commissaris in video: De kerken zijn open!

  open kerk.png​​“De kerken zijn open voor u.” Dit zegt commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk, in een video voor de Brabantse Open Kerkendag (26 november). “Ons Brabantse landschap kent veel monumentale elementen. Dat kunnen fabrieken zijn en het kunnen mooie gebouwen zijn. En heel vaak zijn het ook mooie kerken. Daar moeten we trots op zijn. En we moeten zorgen dat die bakens van cultuur en van gemeenschapszin voor de toekomst behouden blijven.”

  Lees verder..

 • 09 OKT

  Bisschop De Korte feliciteert ICAN en partners met Nobelprijs

  ​Bisschop Gerard de Korte feliciteert de Internationale Campagne voor Afschaffing van Nucleaire wapens (ICAN) en haar partnerorganisaties met het winnen van de Nobelprijs voor de Vrede.

  Lees verder..

 • 04 OKT

  Broeder van Taizé bezoekt Tilburg en Den Bosch

  ​​taize.pngEen klooster op het platteland in Frankrijk: niet echt het ideale beeld van een vakantiebestemming voor jongeren. Toch ontvangt Taizé, in de zomer, ongeveer 5.000 jongeren per week. Taizé biedt de jongeren de mogelijkheid om God te zoeken in gemeenschappelijke gebed, zang, stilte en persoonlijke bezinning.

  Lees verder..

 • 03 OKT

  Vergroot succes Kerkbalans: tips en trucs op de Talenten Dag

  talenten logo.pngDe inkomsten uit de jaarlijkse actie Kerkbalans staan onder druk. Maar in veel gevallen is voor parochies met slimme aanpassingen een hogere opbrengst te boeken. Weten hoe? Geef u dan op voor de Talenten Dag van het bisdom op zaterdag 28 oktober in de Verkadefabriek in ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 03 OKT

  In Memoriam H.R. Tolboom m.s.c.

  kruis IM.jpgOp 2 oktober 2017 is overleden de zeereerwaarde pater Henricus Renerus Tolboom m.s.c, emeritus-pastoor van de parochies H.H. Theobaldus en Antonius van Padua te Overloon, Sint Joseph te Stevensbeek en H. Hart van Jezus te Westerbeek.

  Lees verder..