Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 13 MRT

  'Tune your identity': Jongeren verdiepen zich in hun identiteit

  ​​Op zondag 10 maart kwamen ruim 20 jongeren samen in Nijmegen om zich te verdiepen in hun identiteit, tijdens de door Jong Bisdom Den Bosch georganiseerde verdiepingsdag ‘Tune Your Identity’. Jongeren werden uitgedaagd om in beweging te komen. Figuurlijk op hun levensweg, maar ook letterlijk door wind (en regen) in de buitenlucht.

  Lees verder..

 • 11 MRT

  Netwerkbijeenkomst 26 maart: inschrijvingtermijn verlengd

  ​​Op dinsdagavond 26 maart organiseert het bisdom in bezinningscentrum Emmaus in Helvoirt de jaarlijkse netwerkbijeenkomst voor het pastoraal kader en vrijwilligers in de parochies. De inschrijvingstermijn voor deze avond is nu verlengd tot maandag 18 maart.

  Lees verder..

 • 08 MRT

  ‘Kerkenvisie’: informatieavonden voor parochies op 13 en 14 maart

  ​Het bisdom van ’s-Hertogenbosch organiseert op 13 en 14 maart informatieavonden voor parochiebestuurders over de ‘kerkenvisies’ die door gemeentelijke overheden in de nabije toekomst zullen worden opgesteld.

  Lees verder..

 • 08 MRT

  Toekomst religieus erfgoed: gemeenten stellen kerkenvisies op

  ​​Lokale overheden gaan vanaf dit jaar een gemeentelijke ‘kerkenvisie’ ontwikkelen met het oog op het behoud van religieus erfgoed. Daartoe gaan gemeenten in gesprek met alle betrokken partijen, waaronder de parochies als eigenaar.

  Lees verder..

 • 07 MRT

  'Veertigdagentijd oproep om Paasmysterie intenser te beleven'

  ​​In zijn boodschap voor de Veertigdagentijd noemt paus Franciscus deze periode een oproep aan christenen om ‘het Paasmysterie intenser en concreter in hun persoonlijk, familiair en maatschappelijk leven te belichamen, in het bijzonder door vasten, gebed en het geven van aalmoezen'.

  Lees verder..

 • 07 MRT

  In memoriam L.H.G. Jansen

  ​Op 4 maart 2019 is overleden de zeereerwaarde heer Leonardus Hubertus Gertrudis Jansen, voormalig pastor in Verpleeghuis De Weerde in Eindhoven.

  Lees verder..

 • 07 MRT

  In memoriam A.J.M. Pirenne

  ​​Op 6 maart is overleden de eerwaarde broeder Albertus Josephus Maria (Christian) Pirenne ocso, emeritus-pastoor van de parochie H. Johannes Onthoofding te Goirle.

  Lees verder..

 • 01 MRT

  Carnaval: bisdomkantoor gesloten op 4 en 5 maart

  ​​Het bisdomkantoor aan de Parade in ’s-Hertogenbosch is tijdens de Carnavalsdagen op maandag 4 en dinsdag 5 maart gesloten. Op zondag 3 maart is de jaarlijkse Carnavalsmis in de Sint-Janskathedraal. Bisschop De Korte ontvangt maandag 4 maart traditiegetrouw Prins Amadeiro en diens adjudant.

  Lees verder..

 • 28 FEB

  Column Mgr. De Korte: Dialoog met de islam

  ​​Begin februari maakte paus Franciscus een opmerkelijke reis. Als eerste paus bezocht hij de Verenigde Arabische Emiraten en daarmee een van de hartlanden van de islam. Het motto van de reis vormde een regel uit een beroemd gebed van Sint Franciscus van Assisi: “Heer, maak mij tot een werktuig van uw vrede.”

  Lees verder..

 • 26 FEB

  Vrijwilligers (16-30 jaar) gezocht voor vormelingendag

  ​​Voor de jaarlijkse vormelingendag ‘Power of Fire’ zoekt het bisdom vrijwilligers tussen de 16 en 30 jaar die op vrijdag 29 en zaterdag 30 maart de handen uit de mouwen willen steken.

  Lees verder..