Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 22 AUG

  Inspiratiedag tiener- en jongerenwerk op 18 november

  ​Voor vrijwilligers, professionals, jongeren en ieder die actief is in het tiener- en jongerenwerk organiseert Jong Katholiek op 18 november in Utrecht een inspiratiedag. Een gelegenheid om zelf inspiratie op te doen voor het vormgeven van het jongerenwerk binnen jouw gemeenschap of parochie. Een dag om van elkaar te leren, elkaar te ontmoeten en nieuwe ideeën op te doen.

  Lees verder..

 • 21 AUG

  Bijbelcursus: Ontmoetingen met Jezus

  ​Onder de titel Ontmoetingen met Jezus biedt het Diocesaan VormingsCentrum vanaf oktober tien bijeenkomsten aan rond ontmoetingen die Jezus met mensen had en de gesprekken die hij met hen voerde.

  Lees verder..

 • 12 AUG

  Bisdomkantoor gesloten op 14 en 15 augustus

  ​Dinsdag 15 augustus viert de Kerk het hoogfeest van Maria Tenhemelopneming. Traditiegetrouw is het bisdomkantoor op die dag gesloten. Ook op maandag 14 augustus is het kantoor dicht.

  Lees verder..

 • 07 AUG

  Kerkproeverij, Open Monumentendag en Open Kerkendag

  ​Liefst drie initiatieven bieden mensen na de zomer de gelegenheid tot een hernieuwde of andere kennismaking met de kerken in ons bisdom. Parochies openen de kerkdeuren voor de zogenoemde Kerkproeverij op 9-10 september, de Open Monumentendag in datzelfde weekend en de Brabantse Open Kerkendag op zondag 26 november.

  Lees verder..

 • 31 JUL

  Column mgr. De Korte: Kerken, een verwijzing naar God

  ​Iedere weekdag vier ik om half negen de Eucharistie in de Sint Jan. Ik voel mij bevoorrecht om juist in dit indrukwekkende Godshuis bijna dagelijks de liturgie te mogen vieren. De kathedraal, maar dat geldt natuurlijk voor ieder katholiek kerkgebouw, vormt een huis van gebed. Een huis van God waar de Heilige Schr

  Lees verder..

 • 24 JUL

  Priester Jacobus Kuijpers overleden

  ​Op 23 juli 2017 is in Kranenburg overleden de zeereerwaarde heer Jacobus Hubertus Johanna Cornelius Kuijpers, emeritus-pastoor van de parochie HH. Petrus en Paulus te Kranenburg (Duitsland).

  Lees verder..

 • 24 JUL

  Diaken Jan van den Akker overleden

  ​Op 22 juli 2017 is te Druten overleden de eerwaarde heer drs. Johannes Cornelis Eliberthus Maria van den Akker, emeritus-diaken van de parochie Heilige Franciscus en Heilige Clara te Druten.

  Lees verder..

 • 24 JUL

  1 september: Wereldgebedsdag voor de Schepping

  ​Op vrijdag 1 september 2017 vragen christenen in ’s-Hertogenbosch aandacht voor de bescherming van de aarde, bij gelegenheid van de jaarlijkse Wereldgebedsdag voor de schepping. Dat doen ze met een processie langs plaatsen in de stad waar concrete inzet voor de aarde zichtbaar wordt gemaakt.

  Lees verder..

 • 19 JUL

  Column mgr. Mutsaerts: Tijn

  “Jezelf wegcijferen en begaan zijn met een ander.” Dat kunnen we leren van de eerder deze maand overleden Tijn, schrijft hulpbisschop Rob Mutsaerts. "Dit zieke jongetje, die je niet hoort klagen, die zich niet bekommert om zichzelf, maar begaan is met het leed van anderen, doet ons cynisme smelten en raakt ons echt in het hart."

  Lees verder..

 • 13 JUL

  Bisschop benoemt twee nieuwe gedelegeerden

  ​​Bisschop Gerard de Korte heeft per 15 juli nieuwe gedelegeerden benoemd voor familiepastoraat en voor de religieuzen binnen het bisdom van 's-Hertogenbosch.

  Lees verder..