Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 21 AUG

  Let op: Internetoplichters doen zich voor als pastores

  ​​Internetcriminelen geven zich in e-mails uit voor pastorale beroepskrachten in een poging een gunst te verkrijgen. Zowel de parochie Heilige Franciscus (Bommelerwaard) als het bisdom Breda maken melding van e-mails waarin sprake is van identiteitsfraude (phishingmail). Het bisdom waarschuwt niet op de verzoeken in te gaan en de e-mail zo mogelijk te rapporteren bij de gebruikte maildienst.

  Lees verder..

 • 02 AUG

  Herdenking kapelaan en verzetsheld Harry Koopmans

  ​Op vrijdag 9 augustus is het precies 75 jaar geleden dat kapelaan Harry Koopmans door de Duitse bezetter werd doodgeschoten voor zijn pastorie in ‘s-Hertogenbosch. Daarom wordt hij in die stad dit jaar op bijzondere wijze herdacht.

  Lees verder..

 • 02 AUG

  Column Mgr. de Korte: Cultuurpessimisme

  ​​Niet weinig christenen in Nederland, en waarschijnlijk in de gehele westerse wereld, hebben zorgen over de ontwikkelingen in de samenleving. Sinds minstens een halve eeuw zit Koning Zelfbeschikking stevig op de troon. God en christendom zijn voor velen tot een herinnering geworden.

  Lees verder..

 • 24 JUL

  Startbijeenkomsten conferentie Als God renoveert

  ​​Op donderdagmiddag 26 september 2019 in Hoeven en op donderdagmiddag 3 oktober 2019 in Utrecht, worden er twee startbijeenkomsten georganiseerd in het kader van de conferentie De missionaire parochie – Als God renoveert.

  Lees verder..

 • 23 JUL

  Nu beschikbaar: Nederlandse vertaling postsynodale exhortatie

  ​​Christus vivit, Christus leeft. ‘Hij is onze hoop en de mooiste jeugd van deze wereld. Alles wat Hij aanraakt, wordt jong, wordt nieuw, vult zich met leven. Daarom zijn de eerste woorden die ik tot iedere christelijke jongere wil richten: Hij leeft en wil dat jij leeft!’

  Lees verder..

 • 11 JUL

  Liturgisch materiaal voor de 'periode voor de schepping'

  ​​Van 1 september t/m 4 oktober wordt in de kerken de periode voor de Schepping gehouden. Het Vlaamse Ecokerk ontwikkelde liturgisch materiaal, dat door de Laudato Si' werkgroep Nederland is aangepast. Het is te vinden op de website www.laudato-si.nl.

  Lees verder..

 • 09 JUL

  Parochies kunnen bij aanvraag VOG linken naar preventiebeleid

  ​​Per 1 juli 2019 kunnen parochies bij de overheid zelf digitaal gratis Verklaringen Omtrent het Gedrag (VOG’s) voor daarvoor aangewezen groepen vrijwilligers aanvragen. Daarvoor is het onder meer nodig dat ze inzichtelijk maken welk preventiebeleid er wordt gevoerd als het gaat om seksueel misbruik en grensoverschrijdend gedrag. Dat kan nu door te linken naar een speciale pagina over preventiebeleid op de website van de R.-K. Kerkprovincie, rkkerk.nl.

  Lees verder..

 • 05 JUL

  Studiemiddag ‘Burgerschapsvorming op katholieke scholen’

  ​​Na het grote succes in 2018 organiseert de Nederlandse Katholieke Schoolraad in 2019 opnieuw een studiemiddag over burgerschapsvorming. Op 18 september aanstaande wordt in het Sint-Janslyceum te ’s-Hertogenbosch het gesprek gevoerd over dit belangrijke onderdeel van het onderwijs.

  Lees verder..

 • 04 JUL

  René Lamers nieuwe gedelegeerde voor jeugd en jongeren

  ​​Bisschop Gerard de Korte heeft diaken René Lamers (56) per 1 juli 2019 benoemd tot bisschoppelijk gedelegeerde voor jeugd en jongeren in het Bisdom van ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 04 JUL

  Nieuw jaarprogramma Jong Bisdom Den Bosch gepresenteerd

  ​​De zomer staat weer voor de deur, voor velen een periode om even tot rust te komen. Dat geldt ook voor Jong Bisdom Den Bosch. Maar, achter de schermen zijn al heel wat voorbereidingen getroffen voor het nieuwe werkjaar.

  Lees verder..