Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 20 SEP

  Bisdommen Breda en ’s-Hertogenbosch maken Magazine voor Open Kerkendag

  ​​Op zondag 26 november wordt in de provincie Noord-Brabant een Open Kerkendag gehouden. De bisdommen Breda en ’s-Hertogenbosch maken hiervoor een gezamenlijk Magazine. Het blad zal kerkbezoekers welkom heten en met onder meer een plattegrond laten zien wat er aan moois is in de kerk.

  Lees verder..

 • 18 SEP

  Viering Dag van de Wereldkerk op zondag 24 september

  ​Op zondag 24 september viert het Bisdom van ’s-Hertogenbosch de zogenoemde Dag van de Wereldkerk. Voor de feestelijke viering in de Sint-Janskathedraal zijn in het bijzonder de duizenden gelovigen in het bisdom uitgenodigd die oorspronkelijk uit andere landen komen.

  Lees verder..

 • 15 SEP

  ​​​Nikolaas Sintobin sj gastspreker op eerste cursusavond tienerpastoraat

  ​De eerste avond van de cursus tienerpastoraat – op donderdag 28 september 2017 – zal in het teken staan van de digitale wereld. Tieners lijken online moeiteloos de weg te vinden. Snapchat, Instagram en YouTubevloggers vormen een vanzelfsprekend onderdeel van hun leven. Op zoek naar raakpunten met de belevingswereld van tieners neemt gastspreker Nikolaas Sintobin sj – ook bekend als de ‘internetjezuïet’ – ons via YouTube mee op weg naar innerlijkheid.

  Lees verder..

 • 14 SEP

  ​Bisschoppen roepen op tot steun aan getroffenen orkaan Irma

  ​De Rooms-Katholieke bisschoppen in Nederland leven mee met de bewoners van het Caribisch gebied die getroffen zijn door orkaan Irma. De beelden van verwoesting door de orkaan en onder meer de enorme schade op Sint-Maarten maken indruk en doen een dringend beroep op hulp. De bisschoppen vragen om te bidden voor de slachtoffers en om royaal te geven.

  Lees verder..

 • 10 SEP

  Cursus tienerpastoraat – najaar 2017

  logo jong bisdom.pngBent u begeleid(st)er van een tienergroep? Bent u geïnteresseerd om een tienergroep in uw parochie te gaan beginnen? Vraagt u zich ook af hoe u een tienerbijeenkomst vorm kunt geven en welk materiaal er allemaal voorhanden is? Is de digitale wereld voor u meer een doolhof, terwijl het voor tieners bekend terrein is? En hoe komt het toch dat tieners in groepen op bepaalde (onverwachte) manieren reageren?

  Lees verder..

 • 08 SEP

  Open Monumentendag: bisdomkantoor open voor publiek

  ​Op 9 september is het weer Open Monumentendag. Ook het bisdomkantoor (Parade 11) zet haar deuren open voor het grote publiek. Vele Bosschenaren, maar ook mensen uit de regio, zijn al zo vaak voorbij dit pand gekomen en weten niet hoe de binnenkant eruit ziet. De fraaie hal met de kenmerkende trap in rococostijl, de spreekkamer en kapittelzaal met de portretten van de Bossche bisschoppen en ook de bisdomzaal zullen toegankelijk zijn voor het publiek.

  Lees verder..

 • 04 SEP

  Bart Jansen nieuwe bisschoppelijk gedelegeerde voor het onderwijs

  ​Bisschop Gerard de Korte heeft diaken Bart Jansen (53) per 1 september 2017 benoemd tot bisschoppelijk gedelegeerde voor het rooms-katholiek onderwijs in het Bisdom van ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 05 SEP

  Bisdom formeert gelegenheidskoor Lourdesreis

  ​Gaat u met de reis van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch mee naar Lourdes? Zingt u in een koor of vindt u het gewoon leuk om te zingen? Geef u dan op voor het gelegenheidskoor.

  Lees verder..

 • 04 SEP

  Informatieavond Lourdesreis op dinsdag 5 september

  ​In oktober gaat het Bisdom van 's-Hertogenbosch op bedevaart naar Lourdes. Belangstellenden zijn dinsdag 5 september van harte welkom voor een informatieavond in het Sint-Janscentrum in ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 04 SEP

  FEEST! IN DE ABDIJ: Kinderen leren over christelijke feesten

  ​Het Museum voor Religieuze Kunst in Uden beschikt sinds april 2017 over een nieuw educatiecentrum met een bijzondere tentoonstelling: FEEST! IN DE ABDIJ. Aan de hand van echte kunstwerken en de nieuwste digitale toepassingen leren kinderen over verschillende christelijke feesten en de eeuwenlange tradities die erbij horen.

  Lees verder..