Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 15 JAN

  Nederlandse WJD-deelnemers als familie onthaald in Panama

  ​Na een lange reis via Istanbul, Bogota en Panama-stad kwam zondag de eerste groep Nederlandse deelnemers aan de Wereldjongerendagen (WJD) aan in hun gastparochie in het plaatsje Soná. “Wat daar gebeurde deed ons alle vermoeidheid of klachten vergeten”, schrijft Ramon Goosen op het weblog dat de ‘Bossche’ WJD-deelnemers bijhouden.

  Lees verder..

 • 12 JAN

  Week van Gebed 2019: ‘Recht voor ogen’

  ​​'Recht voor ogen’ is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen. De jaarlijkse gebedsweek vindt in 2019 plaats van 20 tot en met 27 januari. Het thema haakt aan bij de oproep in het Bijbelboek Deuteronomium om ‘recht te zoeken’ en is gekozen door de kerken in Indonesië.

  Lees verder..

 • 11 JAN

  Eerste Nederlanders naar Panama voor Wereldjongerendagen

  ​​Zaterdag 12 januari vertrekt de eerste groep Nederlandse jongeren richting Panama om daar deel te nemen aan de Wereldjongerendagen (WJD) die van 22 tot en met 27 januari 2019 plaatsvinden in en rond Panama-Stad. Ook de eerste jongeren uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch stappen morgen in het vliegtuig naar Panama.

  Lees verder..

 • 07 JAN

  Lezing van de Eenheid: Roep om recht

  ​​De Classis Noord-Brabant Limburg van de PKN, de Réunion Wallon en het Bisdom van ’s-Hertogenbosch organiseren in het kader van de Week van Gebed voor de Eenheid jaarlijks de zogenoemde Lezing van de Eenheid. Die vindt dit jaar plaats op maandagavond 21 januari 2019 met als thema ‘hoe het christelijk geloof kan inspireren in de zoektocht naar recht’. Daarover spreken theoloog Erik Borgman en Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg.

  Lees verder..

 • 27 DEC

  Dag van het Jodendom op 20 januari in teken van 'Lernen'

  ​In alle bisdommen van Nederland wordt al verschillende jaren de Dag van het Jodendom gehouden: een dag waarop katholieken stilstaan bij hun oudste broeders en zusters, met wie de Allerhoogste als eerst een Verbond aanging dat nooit verbroken is. Dat eerste Verbond is het fundament van het tweede Verbond in Christus.

  Lees verder..

 • 24 DEC

  🎥 Vlog Herbergzaam Nederland - 'Christus zelf was vluchteling'

  ​​Het is bijna Kerst. Overal verschijnen de kerstbomen en kerststalletjes weer in de huizen in Nederland. En hoewel zo’n stalletje vaak warme gevoelens oproept, verwijst het ook naar hoe Jozef en Maria in het kerstverhaal bij de herberg kwamen en werden afgewezen. Er was geen plek voor hen.

  Lees verder..

 • 24 DEC

  Column Mgr. De Korte: God wil bij ons wonen

  ​​Wij leven alweer in de laatste maand van het jaar. Tijd van Advent. Een tijd waarin wij worden uitgenodigd om heel bewust toe te leven naar het Kerstfeest, het geboortefeest van onze Heer. Advent vraagt om momenten van gebed. Stilstaan bij de kern van ons geloof: God wil in Christus bij ons wonen.

  Lees verder..

 • 21 DEC

  Vieringen in de Sint-Janskathedraal met Kerst en Oud en Nieuw

  ​​Bisschop Gerard de Korte gaat op 24 december voor in de Nachtmis van 24.00 uur in de kathedrale basiliek van Sint-Jan in ’s-Hertogenbosch. Op Eerste Kerstdag is hij in de kathedraal voorganger in de pontificale eucharistieviering van 10.00 uur.

  Lees verder..

 • 21 DEC

  Activiteiten rondom de Sint-Janskathedraal in de kersttijd

  ​​De kerststal van de Sint-Janskathedraal is geopend tot en met zondag 3 februari 2019. Op 6 januari komen traditiegetrouw de Drie Koningen naar ’s-Hertogenbosch. In het Noordbrabants Museum is de tentoonstelling ‘Uit de stal van Bosch. Jheronimus Bosch en de Aanbidding der Koningen’ te zien.

  Lees verder..

 • 21 DEC

  Bisschop benoemt twee nieuwe dekens

  ​Bisschop Gerard de Korte heeft pastoor Joe Michael per 1 februari benoemd tot deken van het dekenaat Veghel-Sint Oedenrode. Pastoor Paul Janssen is per die datum benoemd tot deken van het dekenaat Asten-Helmond.

  Lees verder..