Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 19 FEB

  Paus vraagt om 23 februari te bidden en te vasten voor vrede

  ​Paus Franciscus heeft een dag van gebed en vasten aangekondigd voor de vrede in de hele wereld, maar met name voor vrede in de Democratische Republiek Congo en in Zuid-Soedan. Deze dag vindt plaats op vrijdag 23 februari.

   

  Lees verder..

 • 16 FEB

  18 februari: Plechtigheid van de uitverkiezing

  Zondag 18 februari vindt in de kathedraal de plechtigheid van de uitverkiezing plaats. Een bijzondere viering waarin negentien (veelal jonge) catechumenen officieel aan de bisschop vragen om toegelaten te worden tot de sacramenten van Doopsel, Vormsel en Eucharistie.

  Lees verder..

 • 08 FEB

  ​Jaarlijkse ontmoeting Vlaamse en Nederlandse bisschoppen

  ​​Dinsdag 6 februari vond de jaarlijkse ontmoeting tussen de Vlaamse en Nederlandse bisschoppen plaats, dit keer in het bisdomshuis van ’s Hertogenbosch, waar bisschop De Korte gastheer was. De ontmoeting werd geleid door de voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie bisschop J. van den Hende. Er werd gesproken over thema’s als de interreligieuze dialoog met de islam, de synode over jongeren en de discussie in Nederland over het onderwerp ‘Voltooid leven’.

  Lees verder..

 • 01 FEB

  Vrijdag 2 februari: Verenigd in gebed voor de vrede

  ​Vrijdag 2 februari viert de Rooms-Katholieke Kerk de Opdracht van de Heer in de tempel ofwel Maria Lichtmis. Op dit feest bidden de Nederlandse Bisschoppen de rozenkrans tot intentie van de vrede in de wereld. De bisschoppen hopen dat velen met hen de rozenkrans meebidden, verenigd in gebed voor de vrede.

  Lees verder..

 • 30 JAN

  Netwerkbijeenkomst 13 maart 2018

  ​Dinsdag 13 maart vindt in Bezinningscentrum Emmaus (Udenhoutseweg 15, 5268 CG Helvoirt) de jaarlijkse netwerkbijeenkomst plaats voor pastoraal werkenden, bestuurders en vrijwilligers in de parochies van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch. Deze bijeenkomst is een platform om contacten te leggen en ervaringen, zowel bestuurlijk als pastoraal, uit te wisselen.

  Lees verder..

 • 29 JAN

  Boodschap paus Franciscus voor de Veertigdagentijd

  ​​“Door het hand over hand toenemen van de zonde zal de liefde van de meesten verkoelen” (Mat. 24, 12). Dit is de titel van de boodschap van paus Franciscus voor de Veertigdagentijd. De paus waarschuwt voor het uitdoven van “de liefde die het middelpunt is van heel het evangelie” en hoopt dat we in de paasnacht opnieuw beleven dat het licht de duisternis verdrijft

  Lees verder..

 • 29 JAN

  Gezocht: vrijwilligers inventarisatie religieuze voorwerpen

  ​De Diocesane Commissie Kerkelijk Kunstbezit (DCKK) beheert de kunstcollectie van het Bisdom van 's-Hertogenbosch en ziet toe op de belangrijkste kunstobjecten in de parochie. De DCKK zoekt vrijwilligers die willen helpen bij het inventarisatiewerk in de rooms-katholieke kerken in het bisdom.

  Lees verder..

 • 28 JAN

  Danny Hakvoort afgevaardigd naar presynode over jongeren

  ​In maart 2018 wordt in Vaticaanstad een ‘presynode’ gehouden in voorbereiding op de Gewone Bisschoppensynode die in oktober dit jaar plaatsvindt met als thema ‘Jongeren, geloof en onderscheiding van roeping’. Aan deze presynode nemen jongeren uit de hele wereld deel. Namens Nederland wordt Danny Hakvoort afgevaardigd door de bisschoppenconferentie.

  Lees verder..

 • 23 JAN

  Bisschop: ‘Geef, want Kerk kan niet van de lucht leven’

  ​“Als we willen dat er katholiek leven blijft in ons bisdom, moeten parochianen hun verantwoordelijkheid nemen. Want de Kerk kan niet van de lucht leven.” Dat zei bisschop Gerard de Korte zaterdag bij de start van de Actie Kerkbalans in de Bossche Sint-Janskathedraal.

  Lees verder..

 • 23 JAN

  Winnaars fotowedstrijd ‘Jouw Kerk in Beeld’ bekendgemaakt

  Afgelopen zaterdag 20 januari zijn de winnaars van de door Actie Kerkbalans georganiseerde Nationale Fotowedstrijd ‘Jouw Kerk in Beeld’ bekendgemaakt. Dit gebeurde tijdens een spectaculaire live uitzending via Facebook en YouTube vanuit de Pauluskerk in Baarn.

  Lees verder..