Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 15 NOV

  Werelddag van de Armen: 'Klein antwoord Kerk op kreet armen'

  ​​In zijn boodschap voor de Tweede Werelddag van de Armen, zondag 18 november, neemt paus Franciscus psalm 34 vers 7 als uitgangspunt: ‘Die roepen in nood, naar hen luistert de Heer’. ‘Vandaag maakt deze psalm het ook ons, die door zoveel vormen van armoede zijn omgeven mogelijk te begrijpen wie de ware armen zijn’, schrijft de paus.

  Lees verder..

 • 09 NOV

  Regeling gratis VOG voor parochies uitgebreid en verlengd

  ​Sinds januari 2016 bestaat de mogelijkheid om een gratis Verklaring Omtrent het gedrag (VOG) te verkrijgen voor vrijwilligers die werken met minderjarigen en met mensen met een verstandelijke beperking. Binnen de R.-K. Kerk zijn inmiddels via deze regeling ruim 5.000 gratis VOG- aanvragen verwerkt. De regeling wordt met ingang van 1 november uitgebreid en tot in ieder geval 1 juli 2019 voortgezet.

  Lees verder..

 • 06 NOV

  Verdiepingsdag over synode en plaats van jongeren in de Kerk

  ​​‘De Kerk en de wereld hebben jullie enthousiasme dringend nodig.’ Dat schreven de synodevaders in een brief aan alle jongeren. Over de plaats van jongeren in de Kerk en de uitkomsten van de jongerensynode organiseert Jong Bisdom Den Bosch op zondag 11 november een verdiepingsdag voor jongeren in Abdij Koningshoeven.

  Lees verder..

 • 05 NOV

  Yad Vashem-onderscheiding voor pastoor van Ravenstein

  Pastoor Petrus van Heijst krijgt op dinsdag 6 november in Eindhoven postuum de Yad Vashem-onderscheiding. Als pastoor van de Brabantse vestingstad Ravenstein hielp hij tijdens de Tweede Wereldoorlog een Joodse vrouw onder te duiken.

  Lees verder..

 • 02 NOV

  Brandbrief religieuze leiders aan Rutte over situatie Jemen

  ​​Religieuze leiders en vertegenwoordigers van diverse levensbeschouwelijke organisaties vragen in een brandbrief aan premier Rutte aandacht voor de onhoudbare situatie in Jemen. Ze noemen de situatie van de burgers in dat land ‘uiterst schrijnend en levensbedreigend’, niet alleen door de doorgaande oorlog maar ook door de honger die daar het gevolg van is.

  Lees verder..

 • 01 NOV

  Bisdomkantoor op 1 november gesloten

  ​​Het bisdomkantoor is vandaag, donderdag 1 november, gesloten vanwege het hoogfeest van Allerheiligen.

  Lees verder..

 • 30 OKT

  Slotdocument en brief synodevaders aan jongeren gepubliceerd

  ​​Zaterdag 27 oktober is het slotdocument van de synode over Jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping gepubliceerd. Daarnaast werd een brief van de synodevaders aan alle jongeren vrijgegeven. ‘De Kerk en de wereld hebben jullie enthousiasme dringend nodig.’

  Lees verder..

 • 26 OKT

  Column Mgr. De Korte: De breedte van de Kerk

  ​​Als bisschop reis ik voortdurend kriskras door het bisdom en ontmoet katholieken van allerlei pluimage. Katholieken zijn er in soorten en maten. Ik heb dat ook in de afgelopen tijd weer mogen ervaren.

  Lees verder..

 • 27 OKT

  Vieringen met Allerheiligen en Allerzielen

  ​Op donderdag 1 november viert de Kerk het hoogfeest van Allerheiligen. Een dag later is het feest van Allerzielen. In alle parochies en kloosters van ons bisdom zijn er op die dagen vieringen. Bisschop Gerard de Korte gaat op Allerzielen voor in de Eucharistie in de kapel van de begraafplaats in ’s-Hertogenbosch-Orthen.

  Lees verder..

 • 17 OKT

  Paus doet voor Wereldmissiedag beroep op jongeren

  ​​Aanstaande zondag 21 oktober is het Wereldmissiedag. In zijn boodschap voor deze dag richt paus Franciscus zich dit keer met het oog op de synode over jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping die in oktober in Rome plaatsvindt, tot de jongeren: "Samen met jullie wil ik nadenken over de zending die Jezus ons heeft toevertrouwd."

  Lees verder..