Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 25 APR

  Column Mgr. De Korte: Brabants katholiek

  ​Vorig jaar september nam de liberale leider Klaas Dijkhoff met de nodige publiciteit afscheid van onze Kerk. Het uitschrijven van een katholiek is altijd een pijnlijk gebeuren. In zijn verantwoording voor zijn uitschrijving noemde Dijkhoff zich wel Brabants katholiek.

  Lees verder..

 • 17 APR

  Bisschop De Korte: ‘Tijd voor missionair elan’

  ​​"In ons bisdom worden veel gelovigen heen en weer geslingerd tussen geloof en ongeloof, tussen religieus verlangen en religieuze onzekerheid. Juist nu is missionair elan nodig om mensen bij Christus te brengen.” Dat zei bisschop Gerard de Korte vanavond in zijn homilie tijdens de Chrismamis in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 16 APR

  Column Mgr. De Korte: God is onvoorwaardelijk trouw

  ​​Wij mensen willen het niet graag horen maar wij zijn kwetsbaar en tijdelijk. Alle leven op aarde is immers sterfelijk. Midden in dit leven zijn wij door de dood omgeven. Maar christenen zijn eigenwijs. Zij draaien het gezegde om: midden in de dood zijn wij door het leven omgeven.

  Lees verder..

 • 12 APR

  Verdiepingsweekenden ‘Finetuning’ voor jongeren

  ​In het weekend van 24 tot en met 26 mei organiseert Jong Bisdom Den Bosch twee parallelle verdiepingsweekenden over roeping, waarbij de dames en heren los van elkaar de diepte in gaan. De dames zijn te gast bij het missieklooster Heilig Bloed in Aarle-Rixtel. De heren zijn welkom in de Sint Willibrordsabdij te Doetinchem.

  Lees verder..

 • 10 APR

  Vieringen in de Sint-Jan in de Goede Week en met Pasen

  ​In de Goede week herdenkt de Kerk het lijden en sterven van Christus. Met Pasen vieren we Zijn opstanding uit de dood. Bisschop Gerard de Korte is in de Goede Week en met Pasen voorganger in een aantal liturgische plechtigheden in de Sint-Janskathedraal.

  Lees verder..

 • 09 APR

  Woensdag 17 april: Chrismamis in de Sint-Jan

  ​​Ieder jaar wordt aan de vooravond van Witte Donderdag in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch de Chrismamis gevierd. Tijdens deze eucharistieviering hernieuwen de priesters hun wijdingsbeloften. Ook wordt het chrisma gewijd en de zieken- en catechumenenolie gezegend.

  Lees verder..

 • 08 APR

  'Overal zijn kansen voor caritas'

  ​​“Caritas is niet de zoveelste vorm van sociale ondersteuning. Wat we doen is meer dan dat en gaat verder.” Dat zei kardinaal Peter Turkson afgelopen zaterdag op de landelijke inspiratiedag ‘Caritas beweegt’ in Nieuwkuijk.

  Lees verder..

 • 08 APR

  In Memoriam J.M.J. Daamen

  ​Op 6 april 2019 is overleden de zeereerwaarde heer drs. Joannes Martinus Josephus Daamen, emeritus-pastor van de parochie H. Catharina te Eindhoven en emeritus volwassencatecheet van het Dekenaat Eindhoven.

  Lees verder..

 • 04 APR

  Power of Fire 2019: 'Je bent niet de enige die in God gelooft'

  ​Ongeveer 280 vormelingen en hun begeleiders uit het hele bisdom verzamelden zich zaterdag 30 maart in ‘s-Hertogenbosch voor de Power of Fire dag. Deze jaarlijks terugkerende vormelingendag stond ook dit jaar weer in het teken van ontmoeting met elkaar en het ontdekken van geloof en Kerk tijdens de verschillende programmaonderdelen.

  Lees verder..

 • 29 MRT

  Open Huis Sint-Janscentrum op 13 april: welkom!

  ​​Het Sint-Janscentrum is het vormingshuis voor kerkelijk leven in het Bisdom van ’s-Hertogenbosch. Op zaterdagochtend 13 april worden de deuren geopend om iedereen die geïnteresseerd is te informeren over de opleidingen die er geboden worden. U bent van harte welkom!

  Lees verder..