Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 13 JUL

  In Memoriam pater F.E. Boddeke C.Ss.R.

  kruis IM.jpgOp 10 juli 2018 is in Nijmegen overleden de zeereerwaarde pater Franciscus Egbertus (Frans) Boddeke C.Ss.R.

  Lees verder..

 • 09 JUL

  Studieconferentie 'Om te beginnen is er het Woord'

  ​​Van 23-25 oktober wordt in Abdij Koningshoeven ‘Om te beginnen is er het Woord’ (ofwel: “met Johannes meelezen”) georganiseerd: een driedaagse studieconferentie over joods lezen van het evangelie van Johannes. De conferentie is een initiatief van de Katholieke Raad voor het Jodendom (KRJ).

  Lees verder..

 • 06 JUL

  Nieuwe composities Onze Vader gepresenteerd

  Op maandag 2 juli werd tijdens de jaarlijkse priesterdag in ’s-Hertogenbosch het eerste exemplaar van de nieuwe composities van het Onze Vader uitgereikt aan bisschop Gerard de Korte.​

  Lees verder..

 • 05 JUL

  Afscheid Astrid Bakker: ‘Jongeren een thuis geven in de parochie’

  Ze spit op haar werkkamer door stapels A4-tjes en mikt de meeste in een blauwe plastic krat. Aan opruimen kwam ze de afgelopen acht drukke jaren bijna niet toe. Astrid Bakker-Verhoeven, coördinator Jeugd en Jongeren, verlaat op 1 juli het bisdom voor een baan in het onderwijs. ‘Laat jongeren weten dat je ze hebt gezien en gehoord.’

  Lees verder..

 • 02 JUL

  Geslaagde priesterdag met Anselm Grün in 's-Hertogenbosch

  ​​Meer dan 75 priesters namen vandaag in ’s-Hertogenbosch deel aan de jaarlijkse priesterdag van het bisdom. De bekende Duitse benedictijner pater Anselm Grün hield in een zonovergoten Sint-Janscentrum een lezing over ‘de zorg voor zichzelf’. Hij gaf de priesters handreikingen hoe ze het eigen welzijn en dat van de ander goed in acht kunnen nemen.

  Lees verder..

 • 02 JUL

  Column Mgr. De Korte: Greep op het leven

  Recent heb ik mogen meewerken aan publicaties van twee politieke partijen in ons land. Ik had een tweegesprek met senator Roel Kuiper voor een studie van het wetenschappelijk bureau van de ChristenUnie over het rooms-katholieke en protestantse sociaal denken.

  Lees verder..

 • 29 JUN

  Sluiting Joanneskerk Oisterwijk opgeschort

  Bisschop Gerard de Korte heeft de sluiting van de Joanneskerk in Oisterwijk tot nader order opgeschort. Hij geeft daarmee gehoor aan een verzoek van de Congregatie voor de Clerus in Rome.

  Lees verder..

 • 29 JUN

  Bisschop bidt voor vrede op feest van de Zoete Moeder

  In het Bisdom van ’s-Hertogenbosch wordt op zaterdag 7 juli de gedachtenis gevierd van de Heilige Maagd Maria, Zoete Moeder van Den Bosch. In de Sint-Janskathedraal geldt dit zelfs als hoogfeest. Bisschop Gerard de Korte gaat die dag om 12.00 uur in de kathedraal voor in het rozenkransgebed tot intentie van de vrede.

  Lees verder..

 • 19 JUN

  Voorlichtingsbijeenkomst SchuldHulpMaatje op 27 juni

  ​​SchuldHulpMaatje helpt mensen met financiële problemen. Samen met de kerken kan zij mensen met schulden vinden, bereiken en helpen. In samenwerking met het Bisdom van ’s-Hertogenbosch organiseert SchuldHulpMaatje op woensdagavond 27 juni op het bisdomkantoor een voorlichtingsavond voor parochies en gemeentes.

  Lees verder..

 • 18 JUN

  Veel interesse voor de nieuwe opleidingen

  ​Zaterdag 16 juni werden op het Sint-Janscentrum drie nieuwe opleidingen gepresenteerd: de opleiding Godsdienstwetenschappen, de vernieuwde diakenopleiding en de catechistenopleiding.
  Hoeveel personen zich als student inschrijven, weten we pas in september. Het aantal geïnteresseerden was in ieder geval hoopgevend.

  Lees verder..