Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 24 JUL

  Priester Jacobus Kuijpers overleden

  ​Op 23 juli 2017 is in Kranenburg overleden de zeereerwaarde heer Jacobus Hubertus Johanna Cornelius Kuijpers, emeritus-pastoor van de parochie HH. Petrus en Paulus te Kranenburg (Duitsland).

  Lees verder..

 • 24 JUL

  Diaken Jan van den Akker overleden

  ​Op 22 juli 2017 is te Druten overleden de eerwaarde heer drs. Johannes Cornelis Eliberthus Maria van den Akker, emeritus-diaken van de parochie Heilige Franciscus en Heilige Clara te Druten.

  Lees verder..

 • 24 JUL

  1 september: Wereldgebedsdag voor de Schepping

  ​Op vrijdag 1 september 2017 vragen christenen in ’s-Hertogenbosch aandacht voor de bescherming van de aarde, bij gelegenheid van de jaarlijkse Wereldgebedsdag voor de schepping. Dat doen ze met een processie langs plaatsen in de stad waar concrete inzet voor de aarde zichtbaar wordt gemaakt.

  Lees verder..

 • 19 JUL

  Column mgr. Mutsaerts: Tijn

  “Jezelf wegcijferen en begaan zijn met een ander.” Dat kunnen we leren van de eerder deze maand overleden Tijn, schrijft hulpbisschop Rob Mutsaerts. "Dit zieke jongetje, die je niet hoort klagen, die zich niet bekommert om zichzelf, maar begaan is met het leed van anderen, doet ons cynisme smelten en raakt ons echt in het hart."

  Lees verder..

 • 13 JUL

  Bisschop benoemt twee nieuwe gedelegeerden

  ​​Bisschop Gerard de Korte heeft per 15 juli nieuwe gedelegeerden benoemd voor familiepastoraat en voor de religieuzen binnen het bisdom van 's-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 10 JUL

  Geloofsgesprek met hoofdaalmoezenier Lourdesbedevaart

  ​Het geloofsgesprek op NPO2 van zondag 2 juli ging over Maria en Lourdes.  Leo Fijen sprak met pastoor-deken Vincent Blom over de bedevaart van het bisdom van 's-Hertogenbosch (van 14 t/m 21 oktober), naar de Zuid-Franse bedevaartsplaats Lourdes.

  Lees verder..

 • 06 JUL

  Nederlandse vertaling enquête jongeren nu online

  ​De wereldwijde enquête onder jongeren die het Vaticaan online houdt, is in het Nederlands vertaald en staat sinds donderdag 6 juli online. Jongeren tussen de 16 en de 29 worden opgeroepen de vragenlijst in te vullen.

  Lees verder..

 • 30 JUN

  Column mgr. De Korte: Sociale geborgenheid zoeken

  ​​Recent waren de burgemeester van Rotterdam, Aboutaleb, en ikzelf gasten op het stadhuis van ’s-Hertogenbosch. Ons was gevraagd om als burgemeester en bisschop licht te laten schijnen op het thema verbinden. Juist in onze huidige verwarrende tijd met veel onbehagen en onzekerheid is het belangrijk om te blijven reflecteren op datgene wat burgers van ons goede vaderland verbindt en geborgenheid biedt.

  Lees verder..

 • 27 JUN

  Column mgr. De Korte: Een plek onder de zon

  ​De afgelopen maand zal ik niet snel vergeten. Bij gelegenheid van de roze zaterdag in ’s-Hertogenbosch had ik, onder strikte condities, toestemming gegeven om de kathedraal te gebruiken voor een oecumenische gebedsdienst aan het begin van de dag. Toen dat nieuws naar buiten kwam, was er veel bijval maar ook groeiende verontrusting.

  Lees verder..

 • 20 JUN

  Talenten-consulenten gezocht!

  Het bisdom van ‘s-Hertogenbosch formeert een kring van enthousiaste mensen die parochies willen ondersteunen bij vragen op het terrein van communicatie en geldwerving. Hiervoor zijn wij op zoek naar mensen met verschillende soorten talenten, denk aan sponsoring, actie Kerkbalans, werken met databases, tekstschrijven, persberichten opstellen, vormgeving, websites inrichten, organiseren van fondsenwervende acties, noem maar op.

  Lees verder..