Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 17 OKT

  Paus doet voor Wereldmissiedag beroep op jongeren

  ​​Aanstaande zondag 21 oktober is het Wereldmissiedag. In zijn boodschap voor deze dag richt paus Franciscus zich dit keer met het oog op de synode over jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping die in oktober in Rome plaatsvindt, tot de jongeren: "Samen met jullie wil ik nadenken over de zending die Jezus ons heeft toevertrouwd."

  Lees verder..

 • 15 OKT

  Bisschop De Korte ontmoet rabbijn Steinberg

  ​Bisschop Gerard de Korte en rabbijn Simcha Steinberg hebben afspraken gemaakt om elkaar vaker te treffen. Dit besluit volgde op hun gesprek in de synagoge van Eindhoven op woensdag 10 oktober. “Het is belangrijk dat de Joodse en katholieke gemeenschap nauw met elkaar verbonden zijn”, aldus de bisschop.

  Lees verder..

 • 10 OKT

  Bisschoppen vragen parochies te collecteren voor Sulawesi

  ​​De Nederlandse Bisschoppenconferentie roept via de bisdommen parochies op om zondag 14 oktober een extra collecte te houden voor Sulawesi. De opbrengst is bestemd voor directe noodhulp die door de ter plekke wonende zusters FDNSC (dochters van Onze Lieve Vrouw van het Heilig Hart) wordt gegeven aan de bevolking van Palu.

  Lees verder..

 • 11 OKT

  Onderzoek Actie Kerkbalans naar meerwaarde lokale kerken

  ​​In aanloop naar de campagne van 2019 onderzoekt Actie Kerkbalans wat volgens lokale kerken hun meerwaarde is voor kerkleden en voor de gemeenschap in de wijk, het dorp of de stad. Met een online peiling, wil Actie Kerkbalans dat in beeld brengen. 

  Lees verder..

 • 10 OKT

  Bisschoppen verwelkomen nieuwe bisschop van Roermond

  ​Paus Franciscus heeft vandaag de deken van Venray, drs. H.M.G. (Harrie) Smeets, benoemd tot bisschop van Roermond, als opvolger van bisschop Frans Wiertz. Hij wordt de 24e bisschop van Roermond, oftewel de 10e bisschop van Roermond sinds het herstel van de hiërarchie in 1853.

  Lees verder..

 • 09 OKT

  Kleurrijk verhaal over restauratie Haarsteegse kruisweg

  ​​Samenwerking tussen de parochie Heilige Augustinus en mbo-vakschool Nimeto in Utrecht resulteerde in een geslaagde en verrassende restauratie van de kruiswegstaties van de H. Lambertuskerk in Haarsteeg. Adrie Verboord en André Schalken die het project namens de parochie begeleidden, overhandigden gisteren het boek ‘Een kleurrijk verhaal’ aan bisschop De Korte. Het boek vertelt het verhaal van de staties en hun restauratie.

  Lees verder..

 • 08 OKT

  Missie in het hart van de parochie: Inspiratiedag 15 december

  ​Is het mogelijk in deze tijd? Een bloeiende, katholieke parochie, waar mensen van alle leeftijden en achtergronden graag komen, zorg dragen voor elkaar en voor mensen in hun omgeving? Of heeft u – als u eerlijk bent – de hoop verloren dat dit mogelijk zou zijn?

  Lees verder..

 • 07 OKT

  Tien priesters krijgen nieuwe benoeming

  ​Bisschop Gerard de Korte is voornemens om per 1 februari 2019 tien priesters een nieuwe benoeming te geven in een andere parochie. De zes pastoors en vier kapelaans hebben gisteravond en vanmorgen in de vieringen in hun huidige parochies hun vertrek medegedeeld. Ook hebben zij de naam van hun opvolger bekendgemaakt.

  Lees verder..

 • 05 OKT

  In Memoriam J.F. Kloeg

  ​​Op 3 oktober 2018 is in Mierlo plotseling overleden de zeereerwaarde heer Jacobus Fidelis (Jacques) Kloeg, pastor van de parochie H. Nicasius in Geldrop.

  Lees verder..

 • 03 OKT

  Bidden voor de vrede op 7 oktober

  ​Op 7 oktober viert de Rooms-Katholieke Kerk de gedachtenis van de Heilige Maagd Maria van de Rozenkrans. Op deze dag zijn de Nederlandse bisschoppen verenigd in het gebed tot intentie van de vrede in de wereld door het bidden van de rozenkrans.

  Lees verder..