Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 16 JAN

  In Memoriam M.P.C. van Hoof

  ​​kruis IM.jpgOp 10 januari 2018 is te Nijmegen overleden de eerwaarde heer Martinus Petrus Cornelis van Hoof, emeritus-diaken van de parochies te Heusden, Herpt en Hedikhuizen (Pastorale Eenheid De Bernse Maasparochies).

  Lees verder..

 • 15 JAN

  Verslag symposium Dag van het Jodendom

  ​Op 14 januari werd in het Bossche Sint-Janscentrum een symposium gehouden over het thema LeDor Vador - Het doorgeven van traditie van generatie op generatie. Sprekers waren Mgr. Gerard de Korte en rabbijn Corrie Zeidler. De heer Geert van Dartel, van de Katholieke Vereniging voor Oecumene, schreef een verslag.

  Lees verder..

 • 13 JAN

  Open brief aan Tweede Kamer en kabinet

  Op zondag 14 januari vieren we in de hele wereld de katholieke dag voor migranten en vluchtelingen. Op deze dag roept Paus Franciscus ons allen op om actief bij te dragen aan het verwelkomen, beschermen, ondersteunen en integreren van migranten en vluchtelingen.

  Lees verder..

 • 12 JAN

  Bisschop viert gedachtenis van Peerke Donders in Tilburg

  ​De gedachtenis van de zalige Peerke Donders uit Tilburg wordt in de bisdommen ’s-Hertogenbosch en Paramaribo bijzonder gevierd. Zijn gedenkdag is 14 januari en valt daarmee dit jaar op een zondag. Bisschop Gerard de Korte is zondag hoofdcelebrant in de eucharistieviering van 9.30 uur in de Tilburgse Dionysiuskerk (parochie Peerke Donders).

  Lees verder..

 • 12 JAN

  Oproep paus aan wereldleiders: neem vluchtelingen op

  ​Op zondag 14 januari viert de Rooms-Katholieke Kerk de Werelddag van de migrant en de vluchteling. In zijn boodschap voor deze dag roept paus Franciscus opnieuw op tot aandacht voor deze kwetsbare groepen. De paus vraagt migranten en vluchtelingen op te nemen, te beschermen, te steunen en te laten integreren en doet daarbij een beroep op de wereldleiders.

   

  Lees verder..

 • 11 JAN

  In Memoriam H.J.A.M. Dumoulin

  kruis IM.jpgOp 9 januari 2018 is te Herpen overleden de zeereerwaarde heer Henricus Josephus Antonius Maria Dumoulin, emeritus-pastoor van de Parochie H. Marcus te Oisterwijk en emeritus-rector van Huize Maasland te Herpen.

  Lees verder..

 • 09 JAN

  Studiemiddag Dag van het Jodendom: doorgeven van traditie

  ​Het doorgeven van ervaringen en tradities aan een volgende generatie is essentieel voor het voortbestaan van elke groep mensen. Het thema ‘Ledor Wador – doorgeven van de traditie’ staat centraal op de studiemiddag die het Bisdom van ’s-Hertogenbosch op zondag 14 januari organiseert bij gelegenheid van de Dag van het Jodendom.

  Lees verder..

 • 08 JAN

  Vesper en lezing op oecumenische avond 15 januari

  ​​‘Woede’ is het thema van de oecumenische avond op 15 januari in ’s-Hertogenbosch in aanloop naar de jaarlijkse Week van gebed voor de eenheid van de christenen. Woede heeft meerdere kanten: het is een bron voor creativiteit en daadkracht, maar ook voor het maatschappelijk ontwrichtende. Zo staat de onmacht tegenover de daadkracht. In de Oecumenelezing spreekt de bekende dominee Rikko Voorberg (1980) over de creatieve kracht van woede.

  Lees verder..

 • 05 JAN

  Week van Gebed voor de eenheid: 21 tot en met 28 januari

  ​​'Recht door zee' is het thema voor de Week van Gebed voor de eenheid van de christenen van 21 tot en met 28 januari 2018. Het thema haakt aan bij het danklied van Mozes en Mirjam uit het Bijbelboek Exodus, en is voorbereid door de kerken uit het Caribisch gebied.

  Lees verder..

 • 04 JAN

  Jaarlijkse Bossche intocht Drie Koningen op zondag 7 januari

  ​Zondag 7 januari vindt in ’s-Hertogenbosch de jaarlijkse intocht van de Drie Koningen plaats. Op hun kamelen trekken zij in een lange stoet via het stadhuis naar de kerststal in de Sint-Janskathedraal.

  Lees verder..