Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 19 JUN

  Voorlichtingsbijeenkomst SchuldHulpMaatje op 27 juni

  ​​SchuldHulpMaatje helpt mensen met financiële problemen. Samen met de kerken kan zij mensen met schulden vinden, bereiken en helpen. In samenwerking met het Bisdom van ’s-Hertogenbosch organiseert SchuldHulpMaatje op woensdagavond 27 juni op het bisdomkantoor een voorlichtingsavond voor parochies en gemeentes.

  Lees verder..

 • 18 JUN

  Veel interesse voor de nieuwe opleidingen

  ​Zaterdag 16 juni werden op het Sint-Janscentrum drie nieuwe opleidingen gepresenteerd: de opleiding Godsdienstwetenschappen, de vernieuwde diakenopleiding en de catechistenopleiding.
  Hoeveel personen zich als student inschrijven, weten we pas in september. Het aantal geïnteresseerden was in ieder geval hoopgevend.

  Lees verder..

 • 14 JUN

  Sint-Janscentrum presenteert nieuwe opleidingen

  ​​Zaterdag 16 juni houdt het Sint-Janscentrum in de ochtend OPEN HUIS. Het Sint-Janscentrum in 's-Hertogenbosch is bij velen bekend als opleidingshuis voor priesters en diakens, en als vormingshuis voor geïnteresseerde, gelovige leken. De deuren van het Sint-Janscentrum worden verder opengezet.

  Lees verder..

 • 11 JUN

  🎥 ‘Onzen Dag’ in Elshout: ‘Maria heeft me altijd geholpen’

  ​​Elk jaar op 31 mei sluit Elshout de meimaand af met ‘Onzen Dag’. De hele maand mei verwelkomt het kleine dorp onder de rook van ’s-Hertogenbosch pelgrims in de kerk en de Mariakapel. De laatste dag van de maand sluiten de dorpsbewoners met elkaar af met een sacramentsprocessie en een feestelijke eucharistieviering. Op katholiekleven.nl is nu een reportage te zien over ‘Onzen Dag’.

  Lees verder..

 • 04 JUN

  R.-K. Kerk benoemt Functionaris Gegevensbescherming

  ​​In het kader van de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die op 25 mei is ingegaan, heeft het Rooms-Katholieke Kerkgenootschap een Functionaris Gegevensbescherming (FG) benoemd. Deze FG oefent zijn taken uit met het oog op de zorgvuldige gegevensverwerking van kerkleden zoals opgenomen in de landelijke ledenadministratie van R.-K. parochies.

  Lees verder..

 • 01 JUN

  Bijzondere vieringen op zondag 3 juni

  Aanstaande zondag 3 juni is het Sacramentsdag en vindt in ’s-Hertogenbosch de jaarlijkse Sacramentsprocessie vanuit de Sint-Jan plaats. Op een aantal plaatsen in het bisdom wordt bovendien stilgestaan bij de Dag van de Wereldkerk. In de live op tv uitgezonden H. Mis vanuit de Jozefkerk in Helmond en in de viering in de Heuvelse kerk in Tilburg worden de priesterjubilea gevierd van respectievelijk pastoor Erik Seidel en hulpbisschop Rob Mutsaerts.

  Lees verder..

 • 31 MEI

  Zilveren priesterjubileum hulpbisschop Mutsaerts

  ​Hulpbisschop Mgr. Rob Mutsaerts werd 25 jaar geleden, op 5 juni 1993, door Mgr. Ter Schure tot priester gewijd. Hij viert zijn zilveren jubileum in zijn geboortestad Tilburg, in zijn laatste parochie in Heeze en in 's-Hertogenbosch met de medewerkers van het bisdomkantoor.

  Lees verder..

 • 02 JUN

  Ariëns Lezing door bisschop De Korte op 20 juni

  ​Het Ariëns-Comité organiseert samen met het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch en het Sint-Janscentrum in ’s-Hertogenbosch, in het Sint-Janscentrum, op woensdagmiddag 20 juni 2018 de Ariëns Lezing 2018. De zaal is open vanaf 13.30 uur en het programma eindigt om 17.00 uur. De toegang is gratis.

  Lees verder..

 • 29 MEI

  AVG: Privacyverklaring voor parochies beschikbaar

  ​Op een speciale webpagina over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) op de site van de Rooms-Katholieke Kerk in Nederland is een aantal nieuwe documenten beschikbaar gemaakt voor de parochies. Zo is er nu een privacyverklaring, die de parochies kunnen gebruiken om kerkleden te informeren over hoe ze met hun gegevens omgaan.

  Lees verder..

 • 29 MEI

  Extra intentie bij de voorbede op zaterdag 2 en zondag 3 juni 2018

  ​​Op dinsdag 5 juni herdenken onze hulpbisschop, Mgr. Robertus Mutsaerts en Mgr. Cornelis van den Hout, tot vorig jaar onze vicaris-generaal en thans bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden, dat zij vijfentwintig jaar geleden in de Bossche kathedraal uit handen van Mgr. Ter Schure de priesterwijding ontvingen.

  Lees verder..