Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 14 FEB

  Verdiepingsdag 'Tune Your Identity'

  ​​Op zondag 10 maart organiseert Jong Bisdom Den Bosch in samenwerking met KSN (Katholieke Studenten Nijmegen) een verdiepingsdag in de vastentijd: Tune Your Identity. Onder leiding van zuster Madeleine Bouman, van het missieklooster Heilig Bloed uit Aarle-Rixtel, zullen jongeren zich verdiepen in vragen als: Wat is jouw weg met God en welke roeping heb jij?

  Lees verder..

 • 13 FEB

  'Caritas beweegt': landelijke inspiratiedag met kardinaal Turkson

  ​​De zeven Nederlandse bisdommen organiseren op zaterdag 6 april 2019 een landelijke inspiratie- en verdiepingsdag met als thema ‘Caritas beweegt’. Kardinaal Peter Turkson, hoofd van het in 2016 opgerichte Vaticaanse Dicasterie voor Bevordering van de Gehele Menselijke Ontwikkeling, spreekt die dag over het belang van caritas en sociale rechtvaardigheid in een veranderende samenleving.

  Lees verder..

 • 12 FEB

  Inspiratiemiddag over Eucharistie op 11 maart

  ​​Op maandag 11 maart organiseert het bisdom in het Sint-Janscentrum in ‘s-Hertogenbosch een inspiratiemiddag rond de Eucharistie. De bijeenkomst wil een moment van bezinning en (liturgische) vorming zijn aan het begin van de veertigdagentijd, ter voorbereiding op het Hoogfeest van Pasen.

  Lees verder..

 • 12 FEB

  Tien jaar Dag van het Jodendom in Nederland gevierd

  ​​Woensdag 6 februari vierden de Nederlandse bisschoppen samen met rabbijnen en Joodse contacten uit het hele land dat in 2019 voor de tiende keer de Dag van het Jodendom werd gehouden. Mgr. Woorts, bisschop-referent voor Kerk en Jodendom opende de feestelijke bijeenkomst die plaatsvond in het Joods Historisch Museum te Amsterdam. De organisatie was mede in handen van de Katholieke Raad voor het Jodendom (KRJ).

  Lees verder..

 • 11 FEB

  Bisschop daagt CDA uit: 'Put meer uit eigen bronnen'

  ​Bisschop Gerard de Korte verzorgde afgelopen zaterdag het meditatief moment op het verkiezingcongres van het CDA in de Kromhouthal in Amsterdam. Hij daagde de christendemocratie uit om meer uit de eigen bronnen te gaan putten.

  Lees verder..

 • 06 FEB

  Paus: Moeder Teresa maakt Gods liefde voor zieken zichtbaar

  ​​Wereldziekendag wordt dit jaar op maandag 11 februari door de Rooms-Katholieke Kerk plechtig gevierd in Calcutta, India, de stad waar Moeder Teresa zich inzette voor de armsten en de zwaksten van de samenleving. Paus Franciscus verwijst in zijn boodschap voor Wereldziekendag naar de heilige Moeder Teresa als een voorbeeld van naastenliefde.

  Lees verder..

 • 05 FEB

  Column Mgr. De Korte: Democratische rechtsstaat

  ​​Sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw is onze samenleving in snel tempo veranderd. Door een hogere scholing van de bevolking en een snel toenemende welvaart kreeg de ontplooiing van het individu steeds meer accent. Zelfrealisatie werd een belangrijk doel in het leven.

  Lees verder..

 • 04 FEB

  Impulsdag ‘Hoe wonderschoon ben jij!’ op 23 februari

  De leefwereld van tieners en jongeren wordt steeds meer gedomineerd door verschillende soorten druk. Kunnen zij nog inzien hoe wonderschoon ze zijn? Tijdens de Impulsdag ‘Hoe wonderschoon ben jij!’ op zaterdag 23 februari in het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen gaan de deelnemers rond dit thema aan de slag.

  Lees verder..

 • 01 FEB

  Jong en katholiek: Dit waren de WJD@Home op Ameland

  ​Terwijl aan de andere kant van de oceaan de Wereldjongerendagen zijn in Panama, maken op vrijdag 25 januari 130 jongeren de oversteek over de Waddenzee naar Ameland voor de WJD@Home. In een vlog van Emy Jansons op Katholiekleven.nl laten Willem-Jan Hanegraaf en Lieke Erkens zien hoe leuk en waardevol het is om het katholieke geloof samen met zoveel andere jongeren te vieren.

  Lees verder..

 • 30 JAN

  Informatiebijeenkomst over beheer en behoud kerkinterieurs

  ​​Het Bisdom van ’s-Hertogenbosch organiseert samen met de Monumentenwacht Noord-Brabant op maandagmiddag 18 februari een informatiebijeenkomst over het beheer en de instandhouding van kerkinterieurs. De middag in het Sint-Janscentrum in ’s-Hertogenbosch is bedoeld voor (hulp)kosters en kerkbestuursleden in het Bisdom van ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..