Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 18 MEI

  ​Zaterdag 16 juni: OPEN HUIS

  ​Iedereen die geïnteresseerd is in de nieuwe diocesane opleidingen is van harte welkom bij de presentatie. De presentatie van de opleidingen vindt plaats tijdens een Open Huis ochtend op zaterdag 16 juni, van 10.00 tot 12.00 uur op het Sint Janscentrum in Den Bosch.

  Lees verder..

 • 15 MEI

  Column Mgr. De Korte: Verwarring of blijvende dialoog?

  ​​Christen ben je altijd met andere christenen. Juist als rooms-katholieken weten wij ons geroepen in te voegen in het geloof van de gemeenschap. Wij staan op de schouders van vele generaties gelovigen die ons zijn voorgegaan. Zo ontkomen wij aan een onvruchtbaar subjectivisme.

  Lees verder..

 • 15 MEI

  Gesprek van hart tot hart over seksuele diversiteit

  ​In de Grote Kerk in ‘s-Hertogenbosch kwamen gisteravond een vijftigtal mensen samen voor een door het Beraad van Kerken en het Bisdom van ’s-Hertogenbosch georganiseerde dialoogbijeenkomst over geloof en seksuele diversiteit. In een sfeer van veiligheid, openheid en oprechtheid vond een gesprek plaats van hart tot hart.

  Lees verder..

 • 14 MEI

  Mariaomgang 2018: Beeld Zoete Moeder blijft binnen wegens regen

  ​Vanwege het regenachtige weer kon de jaarlijkse Mariaomgang gisteren niet doorgaan. Het 13e eeuwse beeld van de Zoete Lieve Vrouw zou te veel beschadigd zijn geraakt als de bidtocht door de straten van ’s-Hertogenbosch was doorgegaan.

  Lees verder..

 • 11 MEI

  Dialoogbijeenkomsten rond geloof en seksuele diversiteit

  ​​In de week van 14 mei worden er in ’s-Hertogenbosch door het Beraad van Kerken en het Bisdom van ’s-Hertogenbosch drie dialoogbijeenkomsten georganiseerd met als thema Kunst van het samenleven – geloof en seksuele diversiteit.

  Lees verder..

 • 08 MEI

  Boodschap paus over nepnieuws en journalistiek van de vrede

  ​​Zondag 13 mei viert de Rooms-Katholieke Kerk Wereldcommunicatiedag. Paus Franciscus schreef voor deze dag een boodschap die nu vertaald is in het Nederlands. De paus waarschuwt tegen nepnieuws en pleit voor een journalistiek die de vrede in de wereld door de waarheid bevordert.

  Lees verder..

 • 07 MEI

  In Memoriam J.J.J.H. van Geloven

  ​​kruis IM.jpgOp 5 mei 2018 is te Deurne overleden de zeereerwaarde heer Jacobus Josephus Johannes Hendricus van Geloven, emeritus moderator-godsdienstleraar aan de L.T.S. te Deurne.

  Lees verder..

 • 07 MEI

  Mariaomgang ’s-Hertogenbosch op 13 mei

  ​In het centrum van ’s Hertogenbosch wordt op zondag 13 mei de jaarlijkse Mariaomgang gehouden: de eeuwenoude bidtocht waarin het beeld van de Zoete Moeder wordt meegedragen. Met ingang van dit jaar vindt de Mariaomgang weer plaats op de tweede zondag van mei (Moederdag) meteen na de laatste viering op zondagochtend van 11.45 uur in de Sint-Janskathedraal.

  Lees verder..

 • 03 MEI

  Gedachtenis Maria, Moeder van de Kerk op tweede pinksterdag

  ​De Romeinse congregatie voor de eredienst heeft op 11 februari 2018 een verandering in de liturgische kalender bekend gemaakt, namelijk een verplichte gedachtenis van Maria, Moeder van de Kerk op tweede pinksterdag. De viering van tweede pinksterdag blijft mogelijk waar dit al is ingevoerd, zoals ook in Nederland, maar de viering van de verplichte gedachtenis verdient de voorkeur.

  Lees verder..

 • 03 MEI

  Uitnodiging voor zang-bijeenkomst rond het nieuwe Onze Vader

  ​​In de voorbije jaren heeft de NSGV (Gregoriusvereniging) meermalen een studie- en zangmiddag georganiseerd voor priester in ons bisdom. Tijdens deze bijeenkomsten zijn onder andere de paasjubelzang en prefaties ingestudeerd. Deze middagen willen de celebranten meer vertrouwd maken met het voorzingen in de liturgie.

  Lees verder..