Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 21 MRT

  Power of Fire op zaterdag 7 april in Den Bosch

  logo POF gesneden.pngOp zaterdag 7 april 2018 is de jaarlijkse vormelingendag van het bisdom: Power of Fire! Een dag vol vuur waar vormelingen uit het hele bisdom samen het vuur van de Heilige Geest (verder) ontdekken en mee naar huis nemen! Parochies kunnen hun vormelingen deze week nog opgeven voor deze geweldige dag.

  Lees verder..

 • 20 MRT

  Woensdag 28 maart: Chrismamis in de Sint-Jan

  ​Ieder jaar wordt aan de vooravond van Witte Donderdag in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch de Chrismamis gevierd. Tijdens deze eucharistieviering hernieuwen de priesters hun wijdingsbeloften aan de bisschop. Ook wordt het chrisma gewijd en de zieken- en catechumenenolie gezegend.

  Lees verder..

 • 19 MRT

  Nieuwe automatisering voor parochies heet rkk-online.nl

  ​Zo’n 2.500 parochievrijwilligers worden deze weken door de economen van de bisdommen bijgepraat over de nieuwe parochieautomatisering. In het Bisdom van ’s-Hertogenbosch nemen op dinsdag 20 maart ruim 300 mensen deel aan de introductiedag in congrescentrum Koningshof in Veldhoven.

  Lees verder..

 • 16 MRT

  Bisschoppen wensen Danny Hakvoort zegen in Rome

  ​​Zondag 18 maart begint in Rome een bijzondere bijeenkomst over ‘jongeren, het geloof en de onderscheiding van de roeping’. Meer dan 300 jongeren uit de hele wereld komen bij elkaar om te spreken over genoemd thema in voorbereiding op de Bisschoppensynode over hetzelfde onderwerp die in oktober 2018 plaatsvindt. Voor Nederland is Danny Hakvoort afgevaardigd en de Nederlandse bisschoppen wensen hem zegen en inspiratie voor de komende week.

  Lees verder..

 • 16 MRT

  Bisdom en stichting De Vonk bundelen krachten in strijd tegen armoede

  ​​Stichting De Vonk uit Tilburg en het Bisdom van ’s-Hertogenbosch intensiveren hun samenwerking op het gebied van armoede en sociale uitsluiting. In een op 13 maart ondertekend convenant spreken ze de intentie uit om gezamenlijk uitvoering te geven aan het diaconale beleid in het bisdom.

  Lees verder..

 • 13 MRT

  Column Mgr. De Korte: Vijf jaar moreel kompas

  ​Vandaag staan talloze katholieken over de hele wereld stil bij het eerste lustrum van paus Franciscus. Ik weet nog precies waar ik was toen op de avond van 13 maart 2013 de nieuwe paus op het balkon van de Sint Pieter verscheen.

  Lees verder..

 • 09 MRT

  ​WYD Together – Where You Discover Together

  ​​logo jong bisdom.pngPalmzondag is dé diocesane Wereldjongerendag. Jongeren over de hele wereld vieren in hun eigen bisdom deze feestdag. Jong Bisdom den Bosch viert dit jaar de 33ste Wereldjongerendag op zondag 25 maart in Oisterwijk. En wil dit graag SAMEN met jullie vieren!

  Lees verder..

 • 09 MRT

  De Zoete Moeder voor het eerst sinds 1853 weg uit de Sint Jan

  ​​Na 165 jaar verlaat onze Zoete Lieve Vrouw met ingang van 22 maart 2018 voor het eerst voor ruim een week de Sint Jan. Zij vertrekt naar een vooraanstaand restauratieatelier waar zij vakkundig en liefdevol onderzocht wordt. Dit is nodig om dit beeld, dat zoveel betekent voor Bosschenaren, Brabanders en andere bezoekers van de Sint Jan, voor de toekomst te behouden. Om dit onderzoek en de daaruit voortvloeiende restauratie te kunnen bekostigen, geeft de Broederschap Onze Lieve Vrouw van Den Bosch een bijzondere replica uit.

  Lees verder..

 • 07 MRT

  In Memoriam N.R.M. Poulssen

  ​​kruis IM.jpgOp 5 maart 2018 is te ’s-Hertogenbosch overleden de zeereerwaarde heer Dr. Niek Roeland Marie Poulssen, emeritus-hoogleraar exegese en Oude Testament aan de Theologische Faculteit Tilburg.

  Lees verder..

 • 06 MRT

  Basiscursus Gregoriaans

  ​Vind je het Gregoriaans ook zo mooi en zou je het graag willen leren zingen?
  Of je zingt wel gregoriaans maar je kunt de noten niet lezen en zingen?
  Meld je dan nu aan voor de basiscursus Gregoriaans!

  Lees verder..