Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


  • 15 APR

    Leven in vriendschap met Christus

    nieuw wapen mgr de Korte.jpgPASEN 2017
    Wij naderen het Paasfeest. Met miljoenen andere christenen over de gehele wereld gaan wij de kruisdood en de opstanding van Jezus Christus vieren. De gekruisigde Jezus heeft nieuw en ander leven ontvangen. Leven waarop de dood geen greep meer heeft. Door ons doopsel zijn wij in vriendschap met Christus verbonden. Hij geeft ons uitzicht tot over de grens van dit aardse bestaan heen.

    Lees verder..

  • 13 APR

    Vacature bisschoppelijk gedelegeerde katholiek onderwijs

    ​​Het bisdom van 's-Hertogenbosch heeft ongeveer 500 katholieke scholen voor primair onderwijs en 80 voor voortgezet onderwijs binnen haar grenzen. Daarnaast zijn er Regionale Onderwijscentra en 5 katholieke lerarenopleidingen (Pabo).
    Vanuit het belang dat hij hecht aan de contacten met deze scholen, is onze bisschop, mgr. dr. G.J.N. de Korte, op zoek naar een
    bisschoppelijk gedelegeerde voor het katholiek onderwijs (v/m)

    Lees verder..

  • 11 APR

    Woensdag 12 april: Chrismamis in de Sint-Jan

    ​Ieder jaar wordt aan de vooravond van Witte Donderdag in de Sint-Janskathedraal in Den Bosch de Chrismamis gevierd. Tijdens deze eucharistieviering hernieuwen de priesters hun wijdingsbeloften aan de bisschop en wordt het chrisma gewijd en de zieken- en catechumenenolie gezegend.
    De Chrismamis is dit jaar op woensdag 12 april om 19.00 uur. De Chrismamis is een jaarlijks hoogtepunt voor heel de diocesane Kerk die samenkomt rondom de bisschop.

    Lees verder..

  • 10 APR

    Goede Week en Pasen in de Sint-Janskathedraal

    ​Na Palmzondag begint de Goede Week waarin we het lijden en sterven van Jezus herdenken om in de nacht van zaterdag op zondag tijdens de Paaswake de opstanding van Christus te vieren. In de Goede Week is er een aantal bijzondere liturgische plechtigheden, waarin bisschop De Korte voorgaat. Iedereen is van harte uitgenodigd om daaraan deel te nemen.

    Lees verder..

  • 10 APR

    Wereldjongerendag: God gave talent!

    ​Op Palmzondag wordt jaarlijks in bisdommen wereldwijd Wereldjongerendag gevierd. De Wereldjongerendag in het bisdom van ’s-Hertogenbosch vond gisteren plaats in de parochie De Twaalf Apostelen in Wijchen.

    Lees verder..

  • 07 APR

    Ontdek een goed bewaard geheim

    logo groeien in geloog bijgesneden.jpgIn de periode mei-juni 2017 zal de heer Embregt Wever, diocesaan medewerker voor diaconie en missie, in Eindhoven vijf avonden verzorgen over wat hij noemt ‘een goed bewaard geheim’ in de katholieke Kerk.

    Lees verder..

  • 03 APR

    Video met nieuwe bisschop Groningen-Leeuwarden

    ​Bekijk de video met de nieuw benoemde bisschop van Groningen-Leeuwarden, Mgr. Ron van den Hout.
    Op 1 april 2017 werd bekendgemaakt dat paus Franciscus hem benoemt.

    Lees verder..

  • 01 APR

    ​Bisschoppenconferentie verwelkomt nieuwe bisschop Groningen-Leeuwarden mgr. Van den Hout

    ​Vandaag is bekend geworden dat paus Franciscus tot bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden heeft benoemd de hoogeerwaarde heer dr. Ron van den Hout, sinds 2012 vicaris generaal in het bisdom 's-Hertogenbosch.

    Lees verder..

  • 01 APR

    Vicaris Ron van den Hout nieuwe bisschop Groningen-Leeuwarden

    ​​Paus Franciscus heeft vicaris-generaal Ron van den Hout van het bisdom van ’s-Hertogenbosch benoemd tot vijfde bisschop van het bisdom Groningen-Leeuwarden.

    Lees verder..

  • 01 APR

    Mgr. De Korte feliciteert bisdom Groningen-Leeuwarden

    ​Bisschop Gerard de Korte verliest met de benoeming van vicaris-generaal Ron van den Hout tot nieuwe bisschop van Groningen-Leeuwarden een betrouwbare en hardwerkende naaste medewerker. Dat schrijft hij vandaag in een brief aan de pastorale beroepskrachten en de besturen van het bisdom van ’s-Hertogenbosch.

    Lees verder..