Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 13 JUN

  23 juni: Sacramentsprocessie ’s-Hertogenbosch

  ​​Op zondag 23 juni viert de Kerk het hoogfeest van het Lichaam en Bloed van Christus, dat meer bekend is onder de naam Sacramentsdag. Hulpbisschop Rob Mutsaerts is hoofdcelebrant in de eucharistieviering van 11.00 uur in de Sint-Janskathedraal. Aansluitend vindt de jaarlijkse sacramentsprocessie plaats door de binnenstad van ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 06 JUN

  Column Mgr. De Korte: De Geest doorgeven

  ​Binnenkort vieren wij als christenen opnieuw het pinksterfeest. Gods Geest geeft angstige leerlingen van Jezus moed en maakt hen tot missionaris. Vele weekenden bezoek ik als bisschop parochies om aan groepen vormelingen het heilig vormsel toe te dienen.

  Lees verder..

 • 05 JUN

  Zondag 16 juni in Oss: viering Dag van de Wereldkerk

  ​​Op zondag 16 juni wordt in en rond de kerk van de Heilige Geest in Oss de jaarlijkse ‘Dag van de Wereldkerk’ gevierd. De viering illustreert dat de Kerk zich niet beperkt tot de eigen parochie. De dag is een gelegenheid om de universaliteit van het geloof te delen en de veelkleurigheid van de Kerk te vieren.

  Lees verder..

 • 05 JUN

  Parochies gaan per 1 juli zelf gratis VOG’s aanvragen

  ​​Per 1 juli 2019 houdt het centrale contactpunt Gratis VOG (Verklaring Omtrent het Gedrag) bij het landelijk Secretariaat van het Rooms-Katholiek Kerkgenootschap (SRKK) op te bestaan. Dat betekent dat parochies vanaf dat moment zelf digitaal gratis VOG’s voor de aangewezen groepen vrijwilligers moeten gaan aanvragen.|

  Lees verder..

 • 04 JUN

  'Aan de liefde komt geen einde: religieus leven gaat door'

  ​​“Religieus leven houdt niet op te bestaan. Bondgenoten nemen het charisma over. Zij zijn de nieuwe religieuzen van deze tijd.” Dat betoogde broeder Bernardus Peeters ocso vorige week in het Bossche Sint-Janscentrum op de tweede bijeenkomst van religieuzen in het Bisdom van ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 29 MEI

  Tuinfeest Jong Bisdom Den Bosch op 29 juni

  ​​Op zaterdag 29 juni 2019 sluit Jong Bisdom Den Bosch het studie- en werkjaar af met het jaarlijkse tuinfeest onder de naam ‘Shutdown. Alle tieners en jongeren (12-30 jaar) zijn welkom om onder het genot van een heerlijke barbecue het jaar gezellig af te sluiten.

  Lees verder..

 • 29 MEI

  Jongeren m/v gescheiden het klooster in: ‘Iedereen heeft roeping’

  ​​“Niet alleen monniken of priesters hebben een roeping, maar iedereen. Steeds weer voor die roeping gaan, maakt je tot een gelovig mens. Het vergt levenslange openheid om tot echte overgave te komen: aan een ander mens, een taak, een levensvorm, aan God.” Dat zei broeder Thomas Quartier osb afgelopen weekend in de Sint-Willibrordsabdij in Doetinchem in gesprek met een groep jonge mannen uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 26 MEI

  Nieuwe benoemingen voor priesters

  ​​In de afgelopen weken hebben meerdere priesters van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch nieuwe benoemingen aanvaard die per 1 juni of 1 juli ingaan. Dit weekend zijn daaromtrent in de betreffende parochies mededelingen gedaan.

  Lees verder..

 • 16 MEI

  Pastoor-deken Theo Lamers benoemd tot vicaris-generaal

  ​​Bisschop Gerard de Korte heeft pastoor-deken drs. Theo Lamers per 1 juni benoemd tot vicaris-generaal van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch. Hiermee wordt voorzien in de vacature die is ontstaan na het vertrek van vicaris-generaal Ron van den Hout, thans bisschop van Groningen-Leeuwarden. Het betreft een halftime benoeming als vicaris-generaal. Daarnaast blijft Theo Lamers in zijn parochie werkzaam.

  Lees verder..

 • 14 MEI

  Verklaring omtrent nieuwe benoeming pastoor Massaer

  ​Pastoor Marc Massaer heeft onlangs zijn vertrek uit de parochie Sint Christoffel in Dreumel bekendgemaakt. Bisschop Gerard de Korte is voornemens hem per 1 juli 2019 te benoemen tot pastoor in een andere parochie. Anders dan de website LifeSiteNews.com suggereert, is de verplaatsing van pastoor Massaer geen reactie op een preek die hij op tweede kerstdag hield in de kerk in Wamel.

  Lees verder..