Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 16 MEI

  Pastoor-deken Theo Lamers benoemd tot vicaris-generaal

  ​​Bisschop Gerard de Korte heeft pastoor-deken drs. Theo Lamers per 1 juni benoemd tot vicaris-generaal van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch. Hiermee wordt voorzien in de vacature die is ontstaan na het vertrek van vicaris-generaal Ron van den Hout, thans bisschop van Groningen-Leeuwarden. Het betreft een halftime benoeming als vicaris-generaal. Daarnaast blijft Theo Lamers in zijn parochie werkzaam.

  Lees verder..

 • 14 MEI

  Verklaring omtrent nieuwe benoeming pastoor Massaer

  ​Pastoor Marc Massaer heeft onlangs zijn vertrek uit de parochie Sint Christoffel in Dreumel bekendgemaakt. Bisschop Gerard de Korte is voornemens hem per 1 juli 2019 te benoemen tot pastoor in een andere parochie. Anders dan de website LifeSiteNews.com suggereert, is de verplaatsing van pastoor Massaer geen reactie op een preek die hij op tweede kerstdag hield in de kerk in Wamel.

  Lees verder..

 • 14 MEI

  Vernieuwde website katholiekleven.nl online

  ​Op 10 mei is de vernieuwde website van katholiekleven.nl online gegaan. Katholiekleven.nl is het videokanaal dat de Nederlandse bisschoppen in 2016 zijn gestart. In de voorbije jaren is katholiekleven echter uitgegroeid tot veel meer dan alleen een videokanaal, mede daardoor kon de website een upgrade gebruiken.

  Lees verder..

 • 10 MEI

  Nieuwe kerkelijke wetgeving voor aanpak van seksueel misbruik

  ​​Paus Franciscus heeft nieuwe kerkelijke wetgeving voor de Rooms-Katholieke Kerk doorgevoerd voor de behandeling van klachten van seksueel misbruik en kinderpornografie. De maatregelen zijn neergelegd in het gisteren gepubliceerde motu proprio Vos estis lux mundi.

  Lees verder..

 • 08 MEI

  Impulsdag voor tiener- en jongerenpastoraat op 15 juni

  ​Op 15 juni 2019 organiseert het team Jeugd en Jongeren van het Bisdom van ‘s-Hertogenbosch een Impulsdag rondom bibliodrama voor eenieder die betrokken is bij of geïnteresseerd is in tiener- en jongerenpastoraat.

  Lees verder..

 • 01 MEI

  Vacature: Helpdeskmedewerker Bisdom van 's-Hertogenbosch

  ​​Per direct zijn wij op zoek naar een helpdeskmedewerker die de parochies binnen ons bisdom kan helpen met hun nieuwe automatisering. Op dit moment wordt door de parochies de overstap gemaakt naar een nieuwe automatisering, waarbinnen de pakketten DocBase (een Document Management Systeem) en Exact-Online een belangrijke rol spelen.

  Lees verder..

 • 29 APR

  Zondag 12 mei 2019: Mariaommegang ‘s-Hertogenbosch

  ​​In het centrum van ’s-Hertogenbosch wordt op de tweede zondag van mei de jaarlijkse Mariaommegang gehouden. De bidtocht kent een rijke historie.

  Lees verder..

 • 29 APR

  Congregatie: Fusie parochie Lithoijen ongegrond

  ​​De Congregatie voor de Clerus in Rome heeft onlangs het besluit om de parochie H. Remigius in Lithoijen op te heffen en samen te voegen met de parochie Heilige Benedictus in Oss ongegrond verklaard.

  Lees verder..

 • 25 APR

  Column Mgr. De Korte: Brabants katholiek

  ​Vorig jaar september nam de liberale leider Klaas Dijkhoff met de nodige publiciteit afscheid van onze Kerk. Het uitschrijven van een katholiek is altijd een pijnlijk gebeuren. In zijn verantwoording voor zijn uitschrijving noemde Dijkhoff zich wel Brabants katholiek.

  Lees verder..

 • 17 APR

  Bisschop De Korte: ‘Tijd voor missionair elan’

  ​​"In ons bisdom worden veel gelovigen heen en weer geslingerd tussen geloof en ongeloof, tussen religieus verlangen en religieuze onzekerheid. Juist nu is missionair elan nodig om mensen bij Christus te brengen.” Dat zei bisschop Gerard de Korte vanavond in zijn homilie tijdens de Chrismamis in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..