Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 24 MRT

  Ooggetuige Syrische burgeroorlog spreekt in Den Bosch

  ​​Zuster Guadalupe Rodrigo is ooggetuige van het geweld en de verwoesting in de Syrische stad Aleppo. Op vrijdag 31 maart vertelt ze in het Sint-Janscentrum in Den Bosch over de verschrikkingen van de Syrische burgeroorlog, maar schetst ze ook mogelijke perspectieven van hoop voor de wederopbouw van Syrië.

  Lees verder..

 • 23 MRT

  In Memoriam pater J.A.G. van den Nieuwenhof

  kruis IM.jpgOp 23 maart 2017 is te Asten overleden de zeereerwaarde pater Josephus Adrianus Gertrudis van den Nieuwenhof, emeritus-pastoor van de parochie H. Johannes Evangelist te Elsendorp.

  Lees verder..

 • 22 MRT

  ​Toewijding Nederlandse bisdommen aan het Onbevlekte Hart van Maria

  ​Op zaterdag 13 mei aanstaande, -gedachtenis van de Heilige Maagd Maria van Fatima- worden de Rooms-Katholieke bisdommen in Nederland door de bisschoppen gezamenlijk toegewijd aan het Onbevlekte Hart van Maria. Dit zal plaatvinden in de Onze-Lieve-Vrouwebasiliek in Maastricht tijdens een vesperviering. Aanleiding is het jubileumjaar van de verschijningen van Maria in Fatima te Portugal, die honderd jaar geleden in 1917 plaatsvonden.

  Lees verder..

 • 22 MRT

  In Memoriam pater dr. J.G. Vernooij

  ​Op 19 maart 2017 is te Nijmegen overleden de zeereerwaarde pater dr. Johannes Gerardus Vernooij,  emeritus-pastoor van de parochies Effata en H. Antonius van Padua te Nijmegen.kruis IM.jpg

  Lees verder..

 • 20 MRT

  Ton Lansdaal nieuwe opbouwwerker bisdom van ’s-Hertogenbosch

  logo bisdom.pngTon Lansdaal (36) treedt op 1 juni in dienst als opbouwwerker bij het bisdom van ’s-Hertogenbosch. Hij krijgt een voltijds aanstelling.

  Lees verder..

 • 20 MRT

  17.000 reacties op internetconsultatie over SILA

  ​​sila.jpgDe consultatie die de overheid recent heeft gehouden over onder meer het afschaffen van de Stichting Interkerkelijke Ledenadministratie (SILA) heeft zo’n 17.000 reacties opgeleverd. Dit is dermate veel, dat het de consultatie is met de meeste reacties ooit. Vele kerkleden hebben de overheid laten weten verontwaardigd te zijn over het mogelijke afschaffen van SILA.

  Lees verder..

 • 18 MRT

  Geslaagde Netwerkbijeenkomst 2017

  ​Afgelopen dinsdag vond de jaarlijkse netwerkbijeenkomst plaats in Bezinningscentrum Emmaüs in Helvoirt.

  Lees verder..

 • 17 MRT

  Bisschoppen roepen op te geven aan Giro555 en te bidden voor slachtoffers hongersnood

  ​Op 6 maart 2017 is er een Nationale Actie voor de slachtoffers van hongersnood in Jemen, Noordoost-Nigeria, Somalië en Zuid-Soedan van start gegaan. Elf Samenwerkende Hulp Organisaties (SHO) openden Giro555 om geld in te zamelen. De Nederlandse Bisschoppenconferentie roept op om mee te doen aan de SHO-actieweek voor dit doel, die loopt van 25 tot en met 29 maart.

  Lees verder..

 • 16 MRT

  ​Power of Fire - Een dag vol vuur, enthousiasme en levendigheid!

  ​Afgelopen zaterdag – 11 maart 2017 – was het eindelijk zover. Met een grote groep (jonge) vrijwilligers was er vrijdagavond al hard gewerkt om een spetterende dag neer te zetten voor bijna 300 vormelingen en hun begeleiders uit ons bisdom. Een dag vol vuur, enthousiasme van vormelingen en jongeren, een dag met vieren, workshops en hele grote springkussens. Kortom een dag waarbij vormelingen hebben ervaren dat de kerk jong, levendig en leuk is en dat zij daar ook deel van uitmaken.

  Lees verder..

 • 14 MRT

  ‘Als katholiek hoef je niet per se bij één partij uit te komen’

  ​​Hoe kunnen christenen hun stem laten horen in de landelijke politiek? De afgelopen weken sprak Katholiek Nieuwsblad daarover met vertegenwoordigers van de christelijke partijen. Mgr. Gerard de Korte, bisschoppelijk referent voor Kerk en samenleving, maakt in de uitgave van deze week de balans op. Voor een christelijk geluid zijn niet per se christelijke partijen nodig, stelt hij.

  Lees verder..