Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 10 AUG

  In memoriam J.M. Nass

  Op 2 augustus 2018 is te Wijchen overleden de zeereerwaarde heer Johannes Maria Nass, emeritus-pastoor van de parochie Bethlehem te Nijmegen.

  Lees verder..

 • 06 AUG

  In memoriam C.G.J. Peters

  Op 3 augustus 2018 is te Eindhoven overleden de zeereerwaarde heer Cornelis Gaudiosus Josephus Peters, emeritus-pastoor van de parochie Woensel-Zuid te Eindhoven.

  Lees verder..

 • 31 JUL

  Zaligverklaringsproces Maria Margaretha der Engelen stilgelegd

  ​​Bisschop Gerard de Korte heeft bij decreet van 14 juni besloten het zaligverklaringsproces van zuster Maria Margaretha der Engelen stil te leggen. Het onderzoek dat de afgelopen vier jaar heeft plaatsgevonden naar de heiligheid van de stichteres van de Karmel in Oirschot, heeft te weinig bruikbaar bewijs opgeleverd. Bovendien is de devotie voor de zuster gering.

  Lees verder..

 • 30 JUL

  Studiegidsen nieuwe opleidingen Sint-Janscentrum beschikbaar

  ​Je geloof verdiepen? Altijd al theologie willen studeren? Dat kan nu in ’s-Hertogenbosch. Aan het Sint-Janscentrum starten in september nieuwe opleidingen.

  Lees verder..

 • 19 JUL

  Column Mgr. de Korte: Het smerige gezicht

  ​Na de crisis van de jaren dertig en de zware jaren van de oorlog leefde er na 1945 in Nederland breed het verlangen om voor de bevolking een minimum aan bestaanszekerheid te garanderen.

  Lees verder..

 • 13 JUL

  In Memoriam pater F.E. Boddeke C.Ss.R.

  kruis IM.jpgOp 10 juli 2018 is in Nijmegen overleden de zeereerwaarde pater Franciscus Egbertus (Frans) Boddeke C.Ss.R.

  Lees verder..

 • 09 JUL

  Studieconferentie 'Om te beginnen is er het Woord'

  ​​Van 23-25 oktober wordt in Abdij Koningshoeven ‘Om te beginnen is er het Woord’ (ofwel: “met Johannes meelezen”) georganiseerd: een driedaagse studieconferentie over joods lezen van het evangelie van Johannes. De conferentie is een initiatief van de Katholieke Raad voor het Jodendom (KRJ).

  Lees verder..

 • 06 JUL

  Nieuwe composities Onze Vader gepresenteerd

  Op maandag 2 juli werd tijdens de jaarlijkse priesterdag in ’s-Hertogenbosch het eerste exemplaar van de nieuwe composities van het Onze Vader uitgereikt aan bisschop Gerard de Korte.​

  Lees verder..

 • 05 JUL

  Afscheid Astrid Bakker: ‘Jongeren een thuis geven in de parochie’

  Ze spit op haar werkkamer door stapels A4-tjes en mikt de meeste in een blauwe plastic krat. Aan opruimen kwam ze de afgelopen acht drukke jaren bijna niet toe. Astrid Bakker-Verhoeven, coördinator Jeugd en Jongeren, verlaat op 1 juli het bisdom voor een baan in het onderwijs. ‘Laat jongeren weten dat je ze hebt gezien en gehoord.’

  Lees verder..

 • 02 JUL

  Geslaagde priesterdag met Anselm Grün in 's-Hertogenbosch

  ​​Meer dan 75 priesters namen vandaag in ’s-Hertogenbosch deel aan de jaarlijkse priesterdag van het bisdom. De bekende Duitse benedictijner pater Anselm Grün hield in een zonovergoten Sint-Janscentrum een lezing over ‘de zorg voor zichzelf’. Hij gaf de priesters handreikingen hoe ze het eigen welzijn en dat van de ander goed in acht kunnen nemen.

  Lees verder..