Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 21 FEB

  Van 23 tot 30 april mee naar Taizé?

  taize - logo.pngJong Bisdom Den Bosch organiseert in samenwerking met de parochie en protestante kerken uit Oisterwijk en omgeving in de meivakantie een jongerenreis naar Taizé. Jongeren van 15 tot 30 jaar zijn worden van harte uitgenodigd om deze geweldige reis, naar een bijzondere plek, mee te maken.

  Lees verder..

 • 20 FEB

  in Memoriam J.G.W. Stevens

  ​​​kruis IM.jpgOp 18 februari 2017 is te Cuijk overleden de zeereerwaarde heer Johannes Gerardus Wilhelmus Stevens, emeritus-pastoor van de parochie Heilige Lambertus te Beers.

  Lees verder..

 • 17 FEB

  Bisschop De Korte neemt Roois boek in ontvangst

  ​Donderdag 16 februari heeft bisschop De Korte het boek ‘Rondom Sint-OedenRode’ in ontvangst genomen. De presentatie van dit boek over macht, religie en cultuur in de Meierij, werd eind december vorig jaar in Sint-Oedenrode gepresenteerd tijdens een klein symposium. Mgr. De Korte was toen niet in de gelegenheid om bij deze plechtigheid aanwezig te zijn. Deze donderdag werd het boek daarom aangeboden aan de Bossche bisschop in het Bisschophuis aan de Parade in ’s-Hertogenbosch.

  Lees verder..

 • 16 FEB

  Ontmoetingsavond tienergroepbegeleiders 23 maart 2017

  ​​logo jong bisdom.png“Tieners zijn de kerk van nu”!
  Valt u iets op aan deze uitspraak?
  Wordt niet veel vaker gezegd dat tieners de kerk van de toekomst zijn?
  Impliceert dit dat we nu nog niet in actie hoeven te komen?
  Bezig zijn met tieners in de kerk vraagt tijd, energie en toewijding maar bovenal kan het veel voldoening geven om tieners van nu de rijkdom van onze kerk te laten zien en ervaren. Op diaconaal vlak, catechetisch of liturgisch en op speciale momenten in het kerkelijk jaar.

  Lees verder..

 • 15 FEB

  ​‘Oecumene, de Kerk en een verdeeld Europa?’

  ​Naar aanleiding van de herdenking van 500 jaar Reformatie richt het Sint-Janscentrum op 2 en 3 maart 2017 twee studiedagen in over ‘Oecumene, de Kerk en een verdeeld Europa?’. Thematisch sluiten deze studiedagen tevens aan bij het colloquium dat in 2015 gehouden werd naar aanleiding van de verjaardag van de val van de Berlijnse Muur.

  Lees verder..

 • 14 FEB

  Vacature hoofd communicatie ingevuld

  logo bisdom.jpgPer 1 maart 2017 is Joost Goes door de bisschop van ’s-Hertogenbosch aangesteld tot hoofd communicatie van het bisdom. De aanstelling past in de voornemens van de bisschop. Het betreft een halftime functie.

   

  Lees verder..

 • 10 FEB

  Bezoek Indiase bisschop

  ​​Op vrijdag 10 januari ontving mgr. De Korte een delegatie uit India. De bisschop van Kanjirappally (Kerala) kwam op bezoek omdat een van zijn priesters werkzaam is in het bisdom Den Bosch.

  Lees verder..

 • 08 FEB

  Vastenboodschap paus Franciscus: ‘de ander is een gave’

  ​​In zijn Vastenboodschap voor de komende Veertigdagentijd, die woensdag 1 maart begint, zegt paus Franciscus dat ‘de ander een gave is’. Hij maakt dit duidelijk aan de hand van de Bijbelse parabel over de arme Lazarus en de rijke man. De laatste heeft totaal geen oog voor het leed van de arme, zieke Lazarus, die bij de poort van zijn huis ligt. De paus houdt ons hiermee een spiegel voor: zien wij de ander en zien wij de ander als een gave van God?

  Lees verder..

 • 04 FEB

  Katholiek worden? Van harte welkom!

  ​Jaarlijks worden in het bisdom van ’s-Hertogenbosch ongeveer 50 volwassenen gedoopt. Om hen binnen te leiden in het katholiek geloof en de Kerkgemeenschap is er een traject van voorbereiding, het zogeheten catechumenaat. Vanaf 1 maart start weer een nieuw traject.

  Lees verder..

 • 02 FEB

  ​Paus Franciscus over 25e Wereldziekendag: ‘Zieken en gehandicapten hebben een zending’

  ​Zieken en gehandicapten hebben een eigen zending in het leven. Zij herinneren ons eraan dat iedere mens z’n eigen onvervreemdbare waardigheid heeft en nooit simpelweg een voorwerp wordt. Dit onderstreept paus Franciscus in zijn boodschap voor de 25e Wereldziekendag die op zaterdag 11 februari wordt gehouden.

  Lees verder..