Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 21 OKT

  Lourdesvlog #7 Dankbaarheid en zegen

  ​Op de laatste dag van de bisdombedevaart van 's-Hertogenbosch naar Lourdes bezochten een aantal pelgrims op vrijdag 20 oktober nog de baden. Mgr. De Korte zegende de pelgrims bij de zendingsviering in de Pius X-basiliek.

  Lees verder..

 • 20 OKT

  Lourdesvlog #6 Excursies en goede werken

  ​Op de één na laatste dag van de bedevaart gingen de pelgrims van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch op pad met verschillende excursies. Ze trokken de Pyreneeën in of bezochten Bartrès waar Bernadette tijdelijk gewoond heeft.

  Lees verder..

 • 19 OKT

  Lourdesvlog#5 Heiligen en Avond van Barmhartigheid

  wapen bisdom.pngWoensdagmorgen 18 oktober ervoeren de 1.100 pelgrims van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch de Wereldkerk in de Pius X-basiliek waar gelovigen uit vele landen samen kwamen voor de internationale Hoogmis. Mgr. De Korte was hoofcelebrant.

  Lees verder..

 • 18 OKT

  Lourdesvlog #4 Vieren bij Maria, artsen en processies

  wapen bisdom.pngNa een bijzondere viering aan de grot bij Maria staken de pelgrims op dinsdag 17 oktober de rivier de Gave over. Daar ontmoetten ze elkaar boven een kopje koffie of thee. De jongeren en kinderen hielpen mee met inschenken en koekjes uitdelen.

  Lees verder..

 • 17 OKT

  Lourdesvlog #3 over wonderen en duizenden kaarsjes

  wapen bisdom.png​Na een eucharistieviering in de ondergrondse kerk van Lourdes verzamelden de 1100 pelgrims uit het Bisdom van ’s-Hertogenbosch zich maandag 16 oktober op de Esplanade voor een groepsfoto. De groepen van Oss en Schaijk liepen 's middags de grote kruisweg langs de staties die met zijn levensgrote beelden indrukwekkend genoemd mag worden.

  Lees verder..

 • 16 OKT

  Lourdesvlog #2 Boodschap van Lourdes en een groet aan Maria

  wapen bisdom.png​De bisdombedevaart is nu echt begonnen. Met de aankomst van de buspelgrims was de groep van 1.100 mensen uit ons bisdom gisteren compleet. In dit tweede vlog van Emy Jansons zien we onder meer een echtpaar dat juist gisteren 65 jaar getrouwd was. Ze zijn samen met hun dochters in Lourdes.

  Lees verder..

 • 15 OKT

  Lourdesvlog #1 Op reis met 1100 pelgrims!

  wapen bisdom.pngRuim 1.100 pelgrims van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch zijn in Lourdes aangekomen voor de diocesane bedevaart. Vrijdag vertrokken de eerste groepen met de bus en ontvingen de zegen van Mgr. De Korte. Zaterdagmorgen reisde een groot deel van de pelgrims met de TGV naar Lourdes.

  Lees verder..

 • 13 OKT

  Openhartig gesprek bisschop De Korte en homopastores

  ​Op 11 oktober 2017 vond een gesprek plaats tussen de bisschop van 's-Hertogenbosch, Gerard de Korte, en het Werkverband van Katholieke Homo-Pastores. Het WKHP had de bisschop uitgenodigd naar aanleiding van de commotie rond de gebedsdienst tijdens de Roze Zaterdag in Den Bosch.

  Lees verder..

 • 13 OKT

  Bisschoppen en commissaris in video: De kerken zijn open!

  open kerk.png​​“De kerken zijn open voor u.” Dit zegt commissaris van de Koning in de provincie Noord-Brabant, Wim van de Donk, in een video voor de Brabantse Open Kerkendag (26 november). “Ons Brabantse landschap kent veel monumentale elementen. Dat kunnen fabrieken zijn en het kunnen mooie gebouwen zijn. En heel vaak zijn het ook mooie kerken. Daar moeten we trots op zijn. En we moeten zorgen dat die bakens van cultuur en van gemeenschapszin voor de toekomst behouden blijven.”

  Lees verder..

 • 09 OKT

  Bisschop De Korte feliciteert ICAN en partners met Nobelprijs

  ​Bisschop Gerard de Korte feliciteert de Internationale Campagne voor Afschaffing van Nucleaire wapens (ICAN) en haar partnerorganisaties met het winnen van de Nobelprijs voor de Vrede.

  Lees verder..