Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 20 OKT

  Luc Janssens tot priester gewijd in de basiliek van Boxmeer

  ​​Op zaterdag 15 oktober is diaken Luc Janssens tot priester gewijd. Diaken Luc heeft in de Petrusbasiliek te Boxmeer de priesterwijding ontvangen uit handen van de bisschop De Korte.

  Lees verder..

 • 18 OKT

  Reactie kardinaal Eijk op kabinetsplannen inzake ’Voltooid leven’

  ​​Woensdag 12 oktober maakte het kabinet bekend, naast de bestaande Euthanasiewet, een nieuwe wet te willen uitwerken voor hulp bij suïcide aan mensen die hun leven ‘voltooid’ achten. Kardinaal Eijk, referent voor medische ethiek van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, reageerde maandag 17 oktober, in een artikel op de opiniepagina van Trouw.

  Lees verder..

 • 17 OKT

  Presentatie van het boek Loslaten en thuiskomen in de Grote Kerk

  nieuw wapen mgr de Korte.jpgBisschop Gerard de Korte heeft samen met Leo Fijen, bekend van radio en televisie, een brievenboek geschreven onder de titel Loslaten en thuiskomen. Vrijdag 14 oktober werd het boek in de Grote Kerk gepresenteerd. Leo Fijen interviewde de bisschop.

  Lees verder..

 • 14 OKT

  Kinderen bidden voor oorlogsKinderen

  ​​Kinderen bidden voor oorlogsKinderen
  Bid u ook mee met kinderen in oktober? Al meer dan 2.000 kinderen bidden evenals Roeland deze maand voor Ghadir uit Syrië en voor alle andere kinderen die lijden onder oorlogsgeweld.

   

  Lees verder..

 • 13 OKT

  Speciaal Magazine over het Onze Vader

  ​​Bij gelegenheid van de introductie van de nieuwe vertaling van het Onze Vader verschijnt een speciaal Magazine: Het Gebed van de Heer. De uitgave is een initiatief van de Beleidssector Liturgie van de Nederlandse Bisschoppenconferentie. De nieuwe vertaling van het Onze Vader wordt ingevoerd, zowel in Nederland als in België, met ingang van de Advent, 27 november 2016.

  Lees verder..

 • 11 OKT

  Bisschoppensynode 2018 over jongeren, geloof en roeping

  ​‘Jongeren, geloof en onderscheiding van roeping’ is het thema dat paus Franciscus heeft gekozen voor de 15e Gewone Bisschoppensynode, die plaatsvindt in oktober 2018 in Rome. In een verklaring van 6 oktober geeft de Heilige Stoel aan dat het thema de “uitdrukking is van de pastorale zorg van de Kerk voor jonge mensen.” De voorzitter van de Nederlandse Bisschoppenconferentie, mgr. Van den Hende, noemt het thema ‘positief en toekomstgericht’.

  Lees verder..

 • 08 OKT

  Samen bouwen in vertrouwen

  logo bisdom.pngBisschop Gerard de Korte presenteert vandaag het nieuwe beleidsplan van het bisdom ’s-Hertogenbosch. Direct na zijn installatie op 14 mei bezocht bisschop de Korte alle dekenaten en sprak ook in diverse parochies met pastorale teams, kerkbesturen en religieuzen. In het bisschopshuis ontving hij vele gasten. Zijn indrukken bracht de bisschop samen in een beleidsnota. In september besprak hij de nota met de staf, het kapittel, de dekenvergadering, de Raad voor Economische Aangelegenheden, de priesterraad en de lekenraad. De bisschop heeft goed geluisterd en de tekst aangescherpt. Zo hoopt hij op breed draagvlak voor nieuw beleid binnen het bisdom.

  Lees verder..

 • 05 OKT

  Barmhartigheid in het spoor van heiligen

  logo barmhartigheid nederlands.jpgIn het kader van het buitengewoon Jubileumjaar van de Barmhartigheid zijn er in de parochies en door het bisdom vele activiteiten georganiseerd. Voordat dit jaar op 20 november a.s. wordt gesloten, zijn allen die werken in het pastoraat uitgenodigd voor een bezinningsdag.

  Lees verder..

 • 03 OKT

  Bisschop De Korte viert Eucharistie te Uden

  ​​Afgelopen zondag 2 oktober vierde bisschop De Korte de Eucharistie in de Sint Petruskerk  te Uden. De Eucharistie werd rechtstreeks door de KRO uitgezonden. Voorafgaande aan de Eucharistie werd een geloofsgesprek met de bisschop uitgezonden.

  Lees verder..

 • 03 OKT

  ​Leven vanuit de Eucharistie

  ​In alle parochies wereldwijd heeft de eucharistieviering een centrale plaats. Niet voor niets, want het sacrament van de Eucharistie wordt ‘bron en het hoogtepunt’ van heel het christelijk leven genoemd. Vijf avonden willen we ons samen verdiepen in de Eucharistie.

  Lees verder..