Nieuws   Nieuws archief   Agenda   

Bisdom 's-Hertogenbosch


 • 10 DEC

  In Memoriam H.J. van den Broek

  ​Op 8 december 2018 is te Moergestel overleden de zeereerwaarde heer Herman Joseph van den Broek,  emeritus-pastoor van de parochie St. Jans’ Onthoofding te Moergestel.

   

  Lees verder..

 • 07 DEC

  Week van het Katholiek Onderwijs: 10 t/m 14 december

  ​De jaarlijkse Week van het Katholiek Onderwijs vindt ditmaal plaats van 10 tot 14 december 2018. Veel mensen zetten zich in om in de adventsperiode het verhaal van Jezus’ geboorte te vertellen. Ook dit jaar is er inspirerend materiaal ontwikkeld dat op school gebruikt kan worden, niet alleen in de Week zelf maar tijdens de hele Advent die loopt van 2 tot en met 24 december.

  Lees verder..

 • 04 DEC

  In memoriam P.J. Rijkers

  ​​Op 1 december 2018 is in Westerhoven plotseling overleden de zeereerwaarde heer Petrus Johannes (Piet) Rijkers, pastor van de parochie Heilige Bernardus van Clairvaux te Bergeijk.

  Lees verder..

 • 28 NOV

  Sint-Jan rood verlicht voor godsdienstvrijheid

  ​​De Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch wordt vanavond rood verlicht om aandacht te vragen voor het recht op vrijheid van godsdienst voor mensen van alle religies. In de vesperviering in de kathedraal die om 16.30 uur begint, wordt stilgestaan bij de vervolging van christenen.

  Lees verder..

 • 26 NOV

  'Gewijde maagd houdt ons allen een spiegel voor'

  ​​In een pontificale eucharistieviering in een goedgevulde Sint-Janskathedraal diende bisschop Gerard de Korte gisteren de maagdenwijding toe aan Irene Ceelen (57). Haar toewijding aan Christus, houdt ons allen een spiegel voor, aldus de bisschop in zijn homilie.

  Lees verder..

 • 23 NOV

  Inspiratiedag ‘Missie in het hart van de parochie’: 15 december

  ​Wij zijn overtuigd dat het kan in deze tijd: een bloeiende, katholieke parochie, waar mensen van alle leeftijden en achtergronden graag komen, zorg dragen voor elkaar en voor mensen in hun omgeving. Als u de hoop verloren hebt dat dit mogelijk zou zijn, omdat u het wellicht meermaals geprobeerd heeft zo’n parochie op te bouwen of niet weet hoe u het kunt aanpakken, kom dan naar de Inspiratiedag.

  Lees verder..

 • 23 NOV

  Maagdenwijding Irene Ceelen op zondag 25 november

  Bisschop Gerard de Korte dient op zondag 25 november tijdens een pontificale eucharistieviering in de Sint-Janskathedraal in ’s-Hertogenbosch de maagdenwijding toe aan Irene Ceelen. Daarmee wordt zij opgenomen in de Orde der Godgewijde Maagden.

  Lees verder..

 • 15 NOV

  Werelddag van de Armen: 'Klein antwoord Kerk op kreet armen'

  ​​In zijn boodschap voor de Tweede Werelddag van de Armen, zondag 18 november, neemt paus Franciscus psalm 34 vers 7 als uitgangspunt: ‘Die roepen in nood, naar hen luistert de Heer’. ‘Vandaag maakt deze psalm het ook ons, die door zoveel vormen van armoede zijn omgeven mogelijk te begrijpen wie de ware armen zijn’, schrijft de paus.

  Lees verder..

 • 09 NOV

  Regeling gratis VOG voor parochies uitgebreid en verlengd

  ​Sinds januari 2016 bestaat de mogelijkheid om een gratis Verklaring Omtrent het gedrag (VOG) te verkrijgen voor vrijwilligers die werken met minderjarigen en met mensen met een verstandelijke beperking. Binnen de R.-K. Kerk zijn inmiddels via deze regeling ruim 5.000 gratis VOG- aanvragen verwerkt. De regeling wordt met ingang van 1 november uitgebreid en tot in ieder geval 1 juli 2019 voortgezet.

  Lees verder..

 • 06 NOV

  Verdiepingsdag over synode en plaats van jongeren in de Kerk

  ​​‘De Kerk en de wereld hebben jullie enthousiasme dringend nodig.’ Dat schreven de synodevaders in een brief aan alle jongeren. Over de plaats van jongeren in de Kerk en de uitkomsten van de jongerensynode organiseert Jong Bisdom Den Bosch op zondag 11 november een verdiepingsdag voor jongeren in Abdij Koningshoeven.

  Lees verder..