OPLEIDING GODSDIENSTWETENSCHAPPEN

Het Sint-Janscentrum in Den Bosch biedt een opleiding Godsdienstwetenschappen aan. Dat is een zesjarige 'theologische' opleiding in deeltijd. De opleiding kan ook in een lichtere (minor) variant worden gevolgd: een vijfjarige opleiding met een beperkter vakkenpakket.

Studiegids: STUDIEGIDS SCJ

Formulier aanmelding: Opleiding Godsdienstwetenschappen

Jaarprogramma (data): data 2019-2020 worden binnenkort op deze pagina bekend gemaakt.

DE CATECHISTEN-OPLEIDING

Op het Sint-Janscentrum wordt ook de catechistenopleiding aangeboden. Het betreft een deeltijd-opleiding voor gelovigen die onbezoldigd als catechist het pastoraat in hun parochie mee willen dragen.

De catechistenopleiding bestaat uit een theologische minor-opleiding aangevuld met geestelijke-pastorale vorming (gedurende de gehele opleiding). Duur van de opleiding is vijf jaar.

Aanmelding voor deze opleiding verloopt via de pastoor van de parochie. Om parochies te stimuleren parochianen aan te melden, komt het bisdom tegemoet in het collegegeld. Meer informatie kunt u lezen in de folder.

Studiegids: STUDIEGIDS catechistenopleiding

Folder: catechistenopleiding

Formulier aanmelding: catechistenopleiding

Start van opleidingen studiejaar 2019-2020