Veelgestelde vragen

Hier vindt u de meest gestelde vragen over de kerkledenadministratie in parochies.

• Meest gestelde vragen

​1. Sinds enkele jaren werken de parochies voor hun financiële en ledenadministratie met het programma Navision, tegenwoordig bekend onder de naam Microsoft Dynamics. Wat houdt dit programma in?

• ​2. Is het landelijk gebruikte automatiseringssysteem dwingend aan parochies voorgeschreven?

• 3. In deze internettijd kunnen mensen steeds meer hun gegevens op afstand opvragen of inzien. Is dit ook mogelijk voor de parochianen binnen het bisdom?

• 4. Kan ik als lid van de werkgroep jongerenpastoraat gebruik maken van de kerkledenadministratie?

• 5. Ik kom nooit in de kerk, ben ik dan toch lid?

• 6. Hoe komt de parochie aan mijn gegevens?

• 7. De parochie heeft al mijn gegevens geregistreerd, maar niet dat ik een kind kreeg. Hoe kan dat?

• 8. Hoe kan ik mijzelf of mijn kind als kerklid aanmelden?

• 9. Kan ik van de SILA-stip af?​

• ​10. Ik ben verhuisd maar blijf in mijn oude parochie actief. Wat moet ik doen om daar geregistreerd te blijven?

​​ ​