WJD Panama 2019: Discover your identity!

Wil je meer weten over de Wereldjongerendagen en de Nederlandse reis, kom dan op vrijdagavond 3 november naar 'Discover WJD' in Den Bosch. Tot dan :)

DE WERELDJONGERENDAGEN WJD_Panama_2019 paus.jpg(WJD) zijn het grootste jongerenevenement ter wereld. Honderdduizenden jongeren uit de hele wereld komen samen om het katholieke geloof te vieren. WJD betekent dan ook: vrienden maken, culturen leren kennen, feest vieren, samen de Eucharistie beleven, grenzen verleggen en vooral heel veel gezelligheid. Het belooft een ervaring te worden om nooit te vergeten. Dus wees erbij in januari 2019!

PAUS FRANCISCUS NODIGT ONS UIT
Paus Franciscus noemt Maria een voorbeeld voor jongeren. Hij nodigt je uit om zich het verleden te herinneren, moed te hebben in het heden en hoop voor de toekomst. Daarom koos hij voor de Wereldjongerendagen (WJD) het thema: Zie de dienstmaagd des Heren; mij geschiede naar uw woord. Die hoop, die moed, dat voorbeeld willen wij ontdekken: Discover your identity.

DISCOVER WJD19-flyer1-HR_Pagina_1.jpg
De wereld en Panama ontdekken… Maar ook ontdekken wie je bent, waar je staat in de wereld, wat jouw bijdrage kan zijn aan een betere wereld. Wie ben jij op je
werk, op de plek waar je studeert? Wat betekent het om katholiek te zijn, hoe belangrijk is de katholiek identiteit in deze snelle wereld? Met elkaar gaan we op zoek
naar antwoorden op deze vragen.

PANAMA
Paus Franciscus heeft Panama gekozen voor de WJD 2019. Een tropisch land, via het Panamakanaal de link tussen de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. Een land bijna twee keer zo groot als Nederland, met slechts 3,5 miljoen inwoners. Met een prachtige natuur en een prettig klimaat; de WJD worden georganiseerd in de Panamese zomer, de droge periode in januari. Ruim 80 % van de inwoners is katholiek. Panama: een land met bijzonder gastvrije mensen, trots om de WJD te organiseren.

DAYS IN THE DIOCESE
Op 250 km van Panama stad ligt het prachtige bisdom Santiago de Veraguas. Tijdens de Days in the Diocese maken we hier kennis mee. We mogen de gastvrijheid
van Panama ervaren en verblijven in gastgezinnen. Een onvergetelijke beleving op een plek waar natuur, cultuur, geschiedenis en geloof elkaar ontmoeten.

DE WJD IN PANAMA STADpnama.jpg
Van 22 t/m 27 januari is de WJD in Panama stad. Drie ochtenden is er een Nederlands programma. Inde middagen en avonden: jongerenfestival met muziek, theater, discussie en nog veel meer. Hoogte punten zijn de verwelkoming van de paus, de kruisweg, de avondwake onder de sterrenhemel van Panama, en de indrukwekkende slotviering met paus Franciscus en honderdduizenden jongeren.

VOOR WIE?
Iedereen van 18 t/m 30 jaar is welkom. De WJD is een katholiek evenement, maar jongeren van alle geloofsovertuigingenzijn van harte welkom. Ben je geïnspireerd door geloof, wil je andere culturen ontmoeten, ga je graag uitdagingen aan, wil je grenzen verleggen, de wereld ontdekken? Dan is deze reis voor jou.

REISDATlogo.jpgA
Vertrek uit Nederland 15 of 16 januari.
Days in the Diocese 17 t/m 21 januari.
WJD in Panama stad 22 t/m 27 januari
Terugreis naar Nederland 28 of 29 januari

EEN LANDELIJKE REIS
De landelijke reis wordt georganiseerd door Jong Katholiek en VNB en wordt aangeboden voor de vroegboekprijs van € 1.499 (tot eind januari 2018). Dit is een all-in prijs inclusief het standaard WJDpakket en het vervoer. Voor specificaties en boeking: www.vnb.nl (reisnummer PA1901).

Download hier de flyer.

logo uitleg.jpg