SAMEN GROOTS!

Op reis naar Lourdes met kinderen, tieners en jongeren.
14-21 oktober 2017

Weet jij wat er in Lourdes gebeurd is? Ga je mee om het te ontdekken? Mgr. de Korte nodigt bijzonder kinderen, tieners en jongeren uit om mee te gaan naar deze bijzondere plek in Zuid-Frankrijk!
 Middel 10.png
We gaan er samen een geweldige bedevaart van maken vol mooie, bijzondere en gezellige momenten. Om ervoor te zorgen dat het programma  bij iedereen aansluit, werken we met drie groepen: kinderen, tiener en jongeren. Hieronder lees je over de verschillende groepen. We zullen naast de specifieke dingen per groep ook met de drie groepen samen op weg gaan. Natuurlijk maken we deel uit van de grote bisdombedevaart en we zullen dan ook  met de andere pelgrims en parochies optrekken en samen vieren.

Tieners (12-16 jaar)
Tijdens het tienerprogramma gaan we Lourdes actief ontdekken. We gaan Lourdes verkennen, iets voor anderen gaan doen en op een interactieve manier aan het de slag gaan met het geloof. Leer jezelf, anderen en Maria beter kennen tijdens deze geweldige reis naar Lourdes. Natuurlijk is er ook genoeg tijd voor gezelligheid en samen lol maken. Zo zullen we zelf een geweldige reis hebben, maar ook de mensen uit de parochie die we helpen zullen we een fijne reis bezorgen.

Lourdes 2015 Maria Sterre der Zee 107.jpgJongeren & jongvolwassenen (16-30 jaar)
Lourdes is een plek waar de hemel de aarde raakt! Heb jij die ervaring ook wel eens opgedaan? Samen gaan we ontdekken hoe groots geloof kan zijn, welke grote dingen God voor ons doet en hoe we zelf groots (betekenisvol) voor anderen kunnen zijn. Deze bedevaart is een combinatie van een geweldig jongerenprogramma, diaconaal (voor anderen) aan de slag gaan én vrije tijd op een bijzondere en inspirerende plek: Lourdes!

Kinderen & gezinnen
Speciaal voor de kinderen is er een eigen programma vol spellen en verhalen om Lourdes te ontdekken. In het programma zijn activiteiten alleen voor de kinderen (zodat de ouders met de parochie mee kunnen doen) en activiteiten samen met ouders (om samen Lourdes te beleven). Tijdens de vieringen is er op een aantal momenten een kindernevendienst. De gezinne20140430_AvBarmhartigheid_08_©RamonMangold.JPGn verblijven in een centraal gelegen hotel waar ook de tieners en jongeren verblijven. Hierdoor is er ontmoeting met andere gezinnen mogelijk, maar zit u ook dicht bij de parochie om daar contact mee te hebben.

De reis
Op zaterdag 14 oktober reizen we gezamenlijk met de parochies (vanuit de eigen regio) mee naar Noord-Frankrijk. Van daaruit zullen we per TGV naar Lourdes reizen. Eenmaal in Lourdes aangekomen zitten we met alle deelnemers van het kinder-, tiener en jongerenprogramma in het centraal gelegen hotel Arcades, waar we verschillende eigen ruimtes hebben waar het programma (gedeeltelijk) zal plaatsvinden en we elkaar kunnen ontmoeten.
Op zaterdag 21 oktober reizen we weer terug naar Nederland.
Meer informatie over het exacte programma komt in aanloop naar de reis online op deze website.

KostenDSC_0172.tif
De kosten voor deze reis zijn €399,- (voor kinderen) of € 499,- (12-30 jaar, deelnemend aan het tiener- of jongerenprogramma). Deze prijs is inclusief € 100,- korting voor de eerste honderd kinderen, tieners en jongeren. Voor deze prijs krijg je een geweldige week in Lourdes (incl. vervoer, verblijf, programma en begeleiding), een voorbereidingsbijeenkomst en gezellige reünie. Om de prijs nog wat lager te krijgen, kun je samen aan de slag gaan met sponsoracties of kun je je parochie wellicht vragen om je mee helpen met de kosten.

Voorbereiding en reünie
Om samen een geweldige reis te hebben is het goed om elkaar te leren kennen. Op zondag 1 oktober 2017 is er een kennismakings- en voorbereidingsdag voor alle deelnemers aan de kinder-, tiener- en jongerenreis. Meer informatie over deze dag (tijden en locatie) volgt nog.
Verder kun je in je agenda zondag 21 januari 2018 alvast reserveren, dan is de reünie van de kinder-,tiener- en jongerenreis waarbij we elkaar weer ontmoeten en terugblikken.

SAMEN GROOTS
‘God heeft grote dingen aan mij gedaan!’ is dit jaar het thema in Lourdes. Deze zin zegt Maria wanneer ze bij haar nicht Elisabeth op bezoek gaat. We lezen dit in het Magnificat. In Lourdes verscheen Maria aan Bernadette, een eenvoudig en straatarm meisje. Maria geeft haar hoop en waardigheid. Bernadette getuigde: Ze sprak tot mij alsof ik iemand was. Zo laat Maria zien dat haar lofzang Magnificat geen droom maar werkelijkheid kan worden. God is er voor iedereen, juist ook voor de kleinen en kwetsbaren. In Lourdes mogen we ontdekken en zijn wie we zijn. We hoeven ons niet groot te wanen. Goud houdt van ons zoals we zijn en roept op om Hem daarin te volgen. We mogen de ander accepteren zoals hij/zij is. Dan mogen we SAMEN GROOTS zijn en ontdekken hoe we dit ook in ons dagelijks leven kunnen doen!
Ga je mee ?
Want samen zijn we GROOTS!

Inschrijven
Schrijf je zo snel mogelijk in op www.vnb.nl, reisnummer LO1701 , zodat we alles voor deze geweldige bedevaart in orde kunnen maken. Zorg dat je je uiterlijk 18 september hebt ingeschreven!

Meer informatie
Op dinsdag 5 september is er om 19.00 uur een informatiebijeenkomst voor de kinder-, tiener- en jongerenreis op het Sint Janscentrum ( Papenhulst 4, Den Bosch). Mocht u eerder een presentatie in uw eigen parochie/omgeving willen voor een groep geïnteresseerden, neem dan contact met ons op via jongeren@bisdomdenbosch.nl of 073-5232069.

Download hier de flyer van de kinder-,tiener en jongerenreis.

Heeft u nog vragen, laat het ons dan weten via jongeren@bisdomdenbosch.nl of bel naar 073-5232069.
 header lourdes 2017.jpg