Power of Fire 2019

Power of Fire… een dag vol vuur! Samen met andere vormelingen het vuur van de Heilige Geest (verder) ontdekken en mee naar huis nemen! Dat gunt u toch de vormelingen uit uw parochie... kom daarom samen met de vormelingen uit uw parochie naar deze geweldige dag op zaterdag 30 maart 2019 en laat hen ervaren dat de Kerk jong, levendig en vol vuur is!

Samen starten we de dag om 10.00 uur met een eucharistieviering in de kathedraal in Den Bosch. Met het vuur en het kruis voorop zullen we na de viering naar het Sint Janscentrum gaan waar, na een welkom, de springkussens en spellen op de vormelingen staan te wachten!
De middag staat in het teken van leuke, verdiepende en uitdagende workshops.
Rond 16.00 uur is het programma afgelopen en krijgt iedereen het vuur mee naar huis….

Programma op zaterdag 30 maart in overzicht:
Tijd:                  Wat:
09:30 uur           Binnenkomst en inschrijving in Sint Jan
09.45 uur           Uitleg voor vormelingen die iets mogen doen tijdens de viering
                         Samen inzingen met band Upside Down Praiseband
10:00 uur           H. Mis in de Sint Jan
11:00 uur           Einde H. Mis en met het vuur en kruis naar St. Janscentrum
11:15 uur           Gezamenlijke opening
11:45 uur           Start eerste workshopronde
12.15 uur           Lunch en op de springkussens
13.15 uur           Start tweede workshopronde
14.00 uur           Start derde workshopronde
14.30 uur           Pauze
15.15 uur           Start derde workshopronde
15.50 uur           Gezamenlijke afsluiting
16.00 uur           Einde van de dag

Workshops
Achter de schermen is er al hard gewerkt om de workshops rond te krijgen. Daardoor kunnen wij u nu al meedelen welke workshops er dit jaar zijn:
Over de streep!
Het vormsel en dan? De vormelingen krijgen stellingen voorgelegd, over geloof, school, familie kortom alles wat hen bezig houdt. Deze vragen beantwoorden ze eenvoudig. Als het voor hen klopt, stappen ze over de streep.
Speurtocht in de St. Jan
Aan de hand van een boekje met vragen ontdekken we de geheimen van de kathedraal!
Vraag maar raak!
De vormelingen mogen alle vragen die ze hebben stellen aan een broeder of zuster.
Creatief!
Iets moois maken voor een ander om het vuur door te geven.

Vormelingen actief betrekken bij de viering
De vormelingen worden dit jaar zo veel mogelijk actief betrokken bij de eucharistieviering. Naast de Upside Down Praiseband, die vooraf aan de viering met de vormelingen de liederen zal oefenen, zullen dit jaar verschillende vormelingen, afkomstig uit alle parochies die aanwezig zijn, bijdragen aan de viering. Dit zal o.a. zijn in de vorm van lectoren, misintenties, misdienaars, maar ook door het POF-kruis te dragen. Op 17 maart, direct na de sluitingsdatum van de inschrijving, ontvangt de opgegeven contactpersoon van ons een mail met de concrete vragen voor jullie parochie.

Praktisch:
  • U kunt uw vormelingen uiterlijk tot 16 maart 2019 aanmelden voor de Power of Fire door het aanmeldformulier per post of per e-mail toe te sturen.
  • Deelname aan de Power of Fire kost € 7,50 per deelnemende vormeling. Betaling van het deelnemersgeld geschiedt vooraf, na aanmelding krijgt u hiervoor een nota per mail.
  • Om de dag in goede banen te laten verlopen verzoeken wij u om per 10 vormelingen 1 groepsbegeleider mee te sturen.
  • Op 17 maart krijgt de opgegeven contactpersonen een mail met vragen m.b.t. de viering.
  • In de week voorafgaand aan de Power of Fire krijgt u van ons de laatste informatie opgestuurd.

Geeft u het vuur mee door?
Een dag vol vuur is het leukst als er veel vormelingen uit het hele bisdom aanwezig  zijn! We hopen dan ook van harte dat u komt samen met de vormelingen uit uw parochie. Om de vormelingen voor deze bijzondere dag uit te nodigen is er speciaal voor hen een flyer ontworpen. Iedere parochie ontvangt de flyers per post. U kunt hieronder de flyer downloaden. Mocht u (meer) flyers fysiek willen ontvangen, stuur dan een email met het aantal en het verzendadres naar jongeren@bisdomdenbosch.nl en wij zorgen dat de flyers zo spoedig mogelijk uw kant op komen.

Informatie en vragen
Mocht u nog vragen hebben, dan kunt u vanzelfsprekend contact opnemen met de organisatie via jongeren@bisdomdenbosch.nl of via het telefoonnummer 073 523 20 69 of 06 285 818 84.

voorkant flyer pof 2019.png