Parochie

palmpaas_0391.jpgIn iedere parochie in het bisdom van ’s-Hertogenbosch bevinden zich één of meerdere katholieke scholen. De parochie en de school zijn geheel zelfstandig ten opzichte van elkaar, maar een goede relatie tussen beiden is essentieel.  Vanuit de gezamenlijke verantwoordelijkheid voor de vorming van kinderen, ook op religieus gebied, is zoeken naar mogelijkheden voor samenwerking met de katholieke scholen in uw parochie van belang.

Het bisdom van ’s-Hertogenbosch stimuleert dat er contacten tussen school en parochie zijn. Samenwerken, open staan voor de ander en gebruik maken van elkaars kwaliteiten zijn  hierbij belangrijke aandachtspunten.

Als gedelegeerden voor het katholiek onderwijs willen wij u, als parochie, van dienst zijn in het zoeken en onderhouden van contacten met de katholieke scholen. Voor ondersteuning op dit gebied kunt u contact opnemen met onderwijs@bisdomdenbosch.nl

Inspirerend voorbeeld
In de Heilige Odaparochie zijn basisscholen en parochie samen aan de slag gegaan met de heilige Oda, met als resultaat een succesvol project voor alle kinderen van de basisschool. Lees hier verder