Leraar basisonderwijs worden

Wanneer je leerkracht op een (katholieke) basisschool wilt worden volg je een opleiding tot leraar basisonderwijs aan een Pabo. Pabo is de afkorting van pedagogische academie basisonderwijs, zoals de opleiding tot basisschoolleraar vroeger heette. Nu wordt de term opleiding tot leraar basisonderwijs gebruikt.
 
In het bisdom van ‘s-Hertogenbosch zijn een aantal Pabo's: 

Tussen Pabo's onderling bestaat veel variatie. Niet alleen de onderwijsprogramma’s verschillen, maar ook de sfeer, het karakter en de onderwijsvisie die ten grondslag ligt aan de desbetreffende Pabo.
Het is verstandig om je vooraf bij verschillende Pabo’s te laten informeren om je zo goed mogelijk te oriënteren op je studie(keuze), en om te zien welke Pabo het best bij je past.
 
Als je informatie zoekt over een bepaalde Pabo , neem dan contact op met de Pabo van je keuze. Alle Pabo's hebben websites en bieden brochures, informatie pakketen, open dagen  en meeloopdagen aan en mogelijkheden voor een persoonlijk gesprek.
 
De gedelegeerden voor het onderwijs onderhouden contact met de Pabo's binnen bisdom ‘s-Hertogenbosch, dus ook met hen kun je contact opnemen voor vragen.