Onderwijsnieuws • 23 JAN

  Inspirerende terugblik op week van het katholiek onderwijs

  ​​Van 6 tot 10 oktober 2014 was de week van het katholiek onderwijs. Er zijn in ons bisdom vele mooie gesprekken geweest, lessen gegeven, vieringen gehouden en andere initiatieven ontplooid. Een aantal van deze gebeurtenissen zijn opgetekend in het inspirerende magazine over de week van het katholiek onderwijs, uitgegeven door de NKSR.

  Lees verder..

 • 07 OKT

  Gastlessen levensbeschouwing in de Week van het katholiek onderwijs

  ​Van 6 tot en met 10 oktober is de week van het katholiek onderwijs. De gedelegeerden voor onderwijs hebben vanuit het bisdom hieraan invulling gegeven.
  Eén van de initiatieven is het aanbod voor gastdocenten in de lessen levensbeschouwing op scholen voor voortgezet onderwijs.

  Lees verder..

 • 27 SEP

  Week katholiek onderwijs – een activiteit in Tilburg

  ​​In de week van het katholieke onderwijs presenteert de Stichting John Henry Newman voor Rooms-Katholiek Basisonderwijs haar plannen voor een nieuwe particuliere katholieke basisschool in Tilburg, waar goed onderwijs hand in hand gaat met integraal godsdienstonderricht en karaktervorming.

  Lees verder..

 • 02 SEP

  Lesbrief week van het katholiek onderwijs

  ​Van 6 tot en met 10 oktober 2014 wordt op initiatief van de Nederlandse Katholieke Schoolraad 'de week van het katholiek onderwijs' gehouden. Scholen worden opgeroepen om tijdens deze week uitdrukkelijker aandacht te besteden aan hun katholieke identiteit. Het is een week waarin scholen uitgenodigd worden om te laten zien hoe de katholieke identiteit van de school concreet vorm krijgt.

  Lees verder..

 • 16 APR

  Hoe katholieke school en parochie elkaar in de Goede Week vinden

  ​​Leerlingen groep 6 beleven de Kruisweg in de kerk en bij de Calvarieberg.

  De afgelopen 2 weken zijn leerlingen van groep 6 met hun klas op bezoek in de kerk geweest. Trudis Duffhues liep een ronde mee met groep 6 van haar school in Boskant en schreef onderstaand verslag.

  Lees verder..

 • 24 APR

  Netwerkbijeenkomst voor pastoraal kader, bestuurders en parochievrijwilligers

  ​​Op veel plaatsen wordt gewerkt aan de vormgeving van nieuwe parochies.
  Priesters, diakens, pastoraal werk(st)ers, besturen en vrijwilligers komen bijeen om de vele uitdagingen die er zijn het hoofd te bieden.
  Op veel plaatsen wordt - soms door schade en schande - wijsheid opgedaan die ook voor anderen heel vruchtbaar kan zijn.
  Op veel plaatsen wordt de vraag gesteld: “Hoe doen anderen dat dan?”

  Lees verder..

 • 10 NOV

  Website voor katholieke kennis in het onderwijs

  ​Woensdag 2 november j.l. is in Utrecht de website www.venstersopkatholiekgeloven.nl gelanceerd. Met deze website willen de initiatiefnemers CNV Onderwijs en Adveniat het mogelijk maken dat leerkrachten in het (basis)onderwijs de kennis over katholiek geloven kunnen opzoeken, om zo deze kennis door te kunnen geven aan de leerlingen op (katholieke) basisscholen.

  Lees verder..

 • 01 JUN

  Historische bijeenkomst met rectoren en schoolleiders

  ​Met een eerste Ronde tafelgesprek voor rectoren en schoolleiders van het voortgezet onderwijs werd er op vrijdagmiddag 27 mei historie geschreven. Vijf scholen waren voor deze bijeenkomst uitgenodigd op het bisdomkantoor om te spreken over katholiek onderwijs.

  Lees verder..