M25: Uitgedaagd worden door de zwakkeren en kwetsbaren in de samenleving

M25 is de naam waaronder tieners tussen 12 en  16 jaar zich gezamenlijk inzetten voor zwakkeren en kwetsbare mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken.

De naam M25 is afgeleid van de Bijbeltekst Mattheüs 25, waarin Jezus tegen zijn leerlingen zegt dat het belangrijk is wat ze voor kwetsbare mensen betekenen.logoM25_DEF.jpg
“Want Ik had honger en jullie hebben Me te eten gegeven, Ik had dorst en jullie hebben Me te drinken gegeven, Ik was vreemdeling en jullie hebben me opgenomen. Ik was naakt en jullie hebben Me gekleed, Ik was ziek en jullie hebben naar Me omgezien, Ik zat in de gevangenis en jullie kwamen naar Me toe”. … “Ik verzeker jullie, alles wat je voor één van deze minste broeders van Mij hebt gedaan, heb je voor Mij gedaan”.

Samen ga je aan de slag voor bijvoorbeeld gehandicapten, voor dakloze, voor kinderen uit arme gezinnen uit je eigen omgeving. Je ervaart hierbij dat je het verschil kan maken als je iets voor een ander doet. En daarnaast is het natuurlijk erg gezellig om met leeftijdsgenoten aan de slag te gaan.

M25 in uw parochie?!
Is M25 precies wat de tieners in uw parochie en woonplaats nodig heeft of wilt u graag meer info? Neem dan contact op met Ingrid van Zeeland, opbouwwerker (diaconaal) tienerwerk, via jongeren@bisdomdenbosch.nl.  Zij kan ondersteuning en begeleiding geven bij het opstarten van een M25 groep.