Leerkrachten

110119-mijn_school_is_katholiek-cover-240.jpgAls leerkracht op een katholieke basisschool bent u mede een drager van de katholieke identiteit. Deze katholieke identiteit kunt u vorm geven door wat u aan de leerlingen vertelt, maar zeker ook in uw dagelijks handelen voor de klas.

Voor vragen met betrekking tot het medevormgeven van de katholieke identiteit of andere identiteitgerelateerde zaken kunt u contact opnemen met onderwijs@bisdomdenbosch.nl

Mijn school is katholiek.
Leuk gezegd, maar wat betekent dat? Het boek ‘Mijn school is katholiek’ is een inleiding in het katholicisme en hun achtergronden, hun heilige teksten, hun kerkgeschiedenis, hun mensbeeld en idealen, en het bijzondere getal ‘zeven’.

Op een prettige manier geeft Martha Hoffenkamp, moderator op het Sint Laurenscollege te Rotterdam, in het boek substantiële informatie. Dit doet ze om haar eigen inspiratie te delen en ervoor te zorgen dat de lezer beter geïnformeerd deel gaat uitmaken van de wondere wereld van het katholiek onderwijs.
 
Meer te weten komen
De website www.venstersopkatholiekgeloven.nl kunnen wij u van harte aanbevelen. Op deze website vindt u door middel van 50 vensters informatie over katholiek geloven. De vensters zijn speciaal geschreven voor het onderwijs en geven u informatie die u vervolgens in de klas weer kunt gebruiken.