Jongerenactiviteiten - Jong Bisdom Den Bosch

LogoBreedRGB.png
 thuis woord.png
Hieronder vind je het jaarprogramma 2016-2017 van Jong Bisdom Den Bosch. Klik op de titels van de activiteiten voor meer informatie. Je kunt je inschrijven op Facebook of door een email te sturen naar jongeren@bisdomdenbosch.nl.  
  
plaatje thuis bij elkaar.png ​Donderdag 8 juni ​16-30 jaar

Laat JOUW stem horen!

Paus Franciscus vraagt jongeren om hun stem te laten horen aan en in de Kerk ter voorbereiding op de Synode. Dat gaan we doen op deze avond!

Voor jongeren die kerkelijk, niet kerkelijk én alles ertussenin zijn!

​parade 11,

Den Bosch

meld je aan door een email te sturen

of via Facebook

thuis met de ander.png ​zaterdag 17 en zondag 18 juni ​12-30 jaar

Nacht Zonder Dak

Hoe kan jij daklozen helpen? Door zelf in een zelfgebouwd krotje te slapen. Ga jij mee deze uitdaging aan?

​Parochietuin Heeze

Jan Deckerstraat 24

Heeze

​Meld je hier aan!
plaatje thuis bij elkaar.png ​Vrijdag 7 juli ​12 -30 jaar

Thuis bij elkaar: Tuinfeest

Samen het werk- en schooljaar gezellig afsluiten.

​Begijnenlaan 1

Oss

meld je aan door een email te sturen  of via Facebook
plaatje tieners thuis2.png 19-26 augustus ​12 tot 17 jaar

Zomerkampen voor tieners

 Samen met andere tieners actief bezig zijn, lol maken en het geloof beleven. Dat kan tijdens de zomerkampen voor tieners van 12 tot 17 jaar. Dit jaar zijn er twee ontzettend leuke kampen in de laatste week van de zomervakantie: een zeilkamp voor jongens en een meidenkamp.

​Holtuseiland (jongens) en Oirlo (meisjes) meld je aan door een email te sturen
 
Het jaarthema 'Thuis'
Tijdens de slotviering van de Wereldjongerendagen op zondag 31 juli zei Paus Franciscus tegen alle jongeren: ‘Laten we luisteren naar de woorden van Jezus die hij sprak tegen Zacheus welke ook vandaag de dag voor ieder van ons bestemd lijken: “ Kom naar beneden, vandaag moet ik in uw huis verblijven. (Lc 19,5) “Kom naar beneden, want ik moet bij jou te gast zijn vandaag. Open voor mij de deur van je hart.” Jezus heeft dezelfde uitnodiging voor jou “Ik moet in jouw huis verblijven vandaag.” We kunnen zeggen dat de Wereldjongerendagen vandaag beginnen en morgen verder gaan, in jullie huizen, want dat is de plaats waar Jezus jou wil ontmoeten vanaf nu. De Heer wil niet achterblijven in deze mooie stad of in alleen in geliefde herinneringen. Hij wil binnenkomen in jullie huizen, om in jouw dagelijks leven te wonen: in jullie studies, jouw eerste werkjaren, jullie vriendschap en genegenheid, jouw hoop en dromen.’

Dit jaar wil Jong Bisdom Den Bosch alle jongeren uitnodigingen om deze uitdaging aan te gaan; Laat Jezus bij jou thuiskomen! Het jaarthema ‘Thuis’ en de activiteiten het komende jaar zullen je hierbij op weg helpen. Het is immers niet altijd makkelijk om in het dagelijkse leven; tijdens studie, in de eerste werkjaren en in vrije tijd aan de slag te gaan met het geloof. Door met andere jongeren samen te komen, het geloof te verkennen en persoonlijk te verdiepen, samen te vieren, te eten, iets voor een ander te beteken en lol te maken kun je samen een ‘thuis’ zijn voor anderen en voor Jezus. Je bent van harte welkom!
 
Van het jaarprogramma hebben we een poster en jaarkaartjes (formaat visitekaartje) gemaakt. Mocht je (meer) posters en/of jaarkaartjes willen bestellen voor in jouw eigen omgeving, stuur dan een email met je gegevens en het gewenste aantal naar jongeren@bisdomdenbosch.nl
   facebook.png