Jongerenactiviteiten - Jong Bisdom Den Bosch

LogoBreedRGB.png
 thuis woord.png
Hieronder vind je het jaarprogramma 2016-2017 van Jong Bisdom Den Bosch. Klik op de titels van de activiteiten voor meer informatie. Je kunt je inschrijven op Facebook of door een email te sturen naar jongeren@bisdomdenbosch.nl.

thuis bij God.png ​Zondag 19 februari ​16-30 jaar Thuis bij God: Grenzen stellen
Iedereen heeft het druk, hoe stel je grenzen in wat je wel/niet doet. Hoe kan het geloof je hierbji helpen?

​Abdij Koningshoeven

Eindhovenseweg 3

Berkel-Enschot

thuis met de ander.png vrijdag 10 en zaterdag 11 maart ​16-30 jaar

Help mee bij de Power of Fire

Samen met andere jongeren aan de vormelingen laten zien dat de kerk jong, leuk en vol vuur is!

​Sint Jan &
Sint Janscentrum
Den Bosch
meld je aan door een email te sturen.
plaatje tieners thuis2.png ​Zaterdag 11 maart ​vorme-lingen

Power of Fire 2017

Een leuke dag waarop alle vormelingen uit het hele bisdom elkaar kunnen ontmoeten.

​Sint Jan &

Sint Janscentrum

Den Bosch

meld je aan met het aanmeldings
formulier.

thuis bij God.png ​Zaterdag 18 maart ​16-30 jaar Met de bus naar het Stille Omgang Jongerenprogramma Leef! ​Opstappen in Nijmegen of Den Bosch. Je kunt je tot 12 maart hier opgeven.
plaatje thuis bij elkaar.png Palmzondag 9 april ​12-30 jaar

Wereldjongerendag: God gave talent

Eén van de grote dingen die God voor ons heeft gedaan, is dat hij aan ons onze talenten heeft gegeven! Daarmee mogen wij aan de slag gaan! En dat gaan we dan ook doen op deze Wereldjongerendag!

​Oosterweg 4 in Wijchen

Meld je voor 1 april aan via Facebook

meld je aan door een email te sturen.

taize.png ​23 - 30 april ​15- 30 jaar

Taizé reis

Lijkt het jouw leuk om samen met een groep jongeren:
- Een gezellige busreis te maken naar Frankrijk?
- Andere jongeren te ontmoeten?
- Samen op zoek te gaan naar God?
- Of gewoon even een weekje weg te lopen uit de drukte? Of gewoon even een weekje weg te lopen uit de drukte?
Dan ben jij de persoon die we zoeken en die we uitnodigen om met ons mee te gaan naar Taizé.

​Taizé in Frankrijk Je kunt je tot 1 april hier inschrijven!
thuis bij God.png

Zondag 21

​16- 30 jaar

Thuis bij God: geloven ín de Kerk

Hoe vormen we samen gemeenschap? Wat is de Kerk? Wat kan ik doen in mijn parochie? Naast deze vragen zulllen we deze dag ook uitgebreid stilstaan bij de Eucharistie

Missieklooster Heilig Bloed

Kloosterdreef 7

Aarle-Rixtel

meld je aan door een email te sturen
thuis met de ander.png ​zaterdag 17 en zondag 18 juni ​12-30 jaar Nacht Zonder Dak ​Heeze ​Meld je hier aan!
plaatje thuis bij elkaar.png ​Vrijdag 7 juli ​12 -30 jaar

Thuis bij elkaar: Tuinfeest

Samen het werk- en schooljaar gezellig afsluiten.

​Dekenaat Uden-Oss-Ravenstein (locatie volgt nog) meld je aan door een email te sturen
plaatje tieners thuis2.png 19-26 augustus ​12 tot 17 jaar

Zomerkampen voor tieners

Samen met andere tieners actief bezig zijn, lol maken en het geloof beleven. Dat kan tijdens de zomerkampen voor tieners van 12 tot 17 jaar. Dit jaar zijn er twee ontzettend leuke kampen in de laatste week van de zomervakantie: een zeilkamp voor jongens en een meidenkamp.

​Holtuseiland (jongens) en Oirlo (meisjes) meld je aan door een email te sturen

Het jaarthema'Thuis'
Tijdens de slotviering van de Werekdjongerendagen op zondag 31 juli zei Paus Franciscus tegen alle jongeren: ‘Laten we luisteren naar de woorden van Jezus die hij sprak tegen Zacheus welke ook vandaag de dag voor ieder van ons bestemd lijken: “ Kom naar beneden, vandaag moet ik in uw huis verblijven. (Lc 19,5) “Kom naar beneden, want ik moet bij jou te gast zijn vandaag. Open voor mij de deur van je hart.” Jezus heeft dezelfde uitnodiging voor jou “Ik moet in jouw huis verblijven vandaag.” We kunnen zeggen dat de Wereldjongerendagen vandaag beginnen en morgen verder gaan, in jullie huizen, want dat is de plaats waar Jezus jou wil ontmoeten vanaf nu. De Heer wil niet achterblijven in deze mooie stad of in alleen in geliefde herinneringen. Hij wil binnenkomen in jullie huizen, om in jouw dagelijks leven te wonen: in jullie studies, jouw eerste werkjaren, jullie vriendschap en genegenheid, jouw hoop en dromen.’

Dit jaar wil Jong Bisdom Den Bosch alle jongeren uitnodigingen om deze uitdaging aan te gaan; Laat Jezus bij jou thuiskomen! Het jaarthema ‘Thuis’ en de activiteiten het komende jaar zullen je hierbij op weg helpen. Het is immers niet altijd makkelijk om in het dagelijkse leven; tijdens studie, in de eerste werkjaren en in vrije tijd aan de slag te gaan met het geloof. Door met andere jongeren samen te komen, het geloof te verkennen en persoonlijk te verdiepen, samen te vieren, te eten, iets voor een ander te beteken en lol te maken kun je samen een ‘thuis’ zijn voor anderen en voor Jezus. Je bent van harte welkom!

Van het jaarprogramma hebben we een poster en jaarkaartjes (formaat visitekaartje) gemaakt. Mocht je (meer) posters en/of jaarkaartjes willen bestellen voor in jouw eigen omgeving, stuur dan een email met je gegevens en het gewenste aantal naar jongeren@bisdomdenbosch.nl
   facebook.png