Jongerenactiviteiten - Jong Bisdom Den Bosch

Header.jpg

Nieuw jaar thema JBDB: Discover-channel
Hoe vaak zitten we niet op de bank en zappen een rondje om te zien wat er op televisie is. Hoe vaak zappen we niet in het leven van de ene groep naar de andere: van sport naar hobby, van vrienden naar werk en soms zelfs tussen relaties... Totdat we een geschikt kanaal gevonden hebben waar we ons prettig bij voelen. Maar durven we ook af te stemmen op het kanaal dat God voor ons uitzendt?
Aansluitend bij het thema van de WereldJongerenDagen in Panama: “Discover your identity” is het jaarprogramma van Jong Bisdom Den Bosch dit jaar gericht op deze zoektocht. Welke roeping heb jij in het leven? Wat vraagt God van jou in de (levens)keuzes die je maakt? Welke plek is er voor mij in de kerk en wat kan ik voor de kerk betekenen?
Allemaal vragen waar we in al onze activiteiten in het komende werkjaar bij stil willen staan: Refresh, twee verdiepingsdagen en een verdiepingsweekend, een kerstactiviteit, de diocesane Palmzondag, een avond met Anselm Grün en ons tuinfeest.
Hieronder vind je het jaarprogramma 2018-2019 van Jong Bisdom Den Bosch. Klik op de titels van de activiteiten voor meer informatie (deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met nieuwe informatie)
De poster en het jaarkaartje 2018-2019 zijn ook te downloaden (door op de linken te klikken).
Je kunt je inschrijven op Facebook of door een email te sturen naar jongeren@bisdomdenbosch.nl.

Tiener.png

tieners en jongeren

Refresh
Opening van het nieuwe jaar

Eindhoven

begeleiders

Cursus voor begeleiders tienerpastoraat concrete handreikingen voor het gebruiken van drama bij tienerpastoraat.

Bisdomkantoor,
Parade 11

Opgeven via: jongeren [at]bisdomdenbosch.nl
Tiener2.png

tieners

Teens Together
Tieneractiviteit, samen vieren, dienen, en een leuke activiteit.

Herpen
Jongere.png

Tune Your Channel
Verdiepingsdag in het teken van de jongerensynode

Abdij van Koningshoeven
(Berkel-Enschot)

begeleiders

Bisdomkantoor,
Parade 11

Opgeven via: jongeren [at]bisdomdenbosch.nl
Maria.png

Kerst met JBDB
Samen kerst vieren met de jongeren van het bisdom. Programma wordt nog vastgesteld.

WJD.png

jongeren (18+)

Wereldjongerendagen in Panama!
Met honderdduizenden jongeren het geloof vieren in het mooie Panama. Discover Your Identity met elkaar en met God.

Panama

Meld je aan via: www.wjd.nl
WJD.png

WJD@home
Het programma voor wie niet mee kan naar Panama. Met jongeren uit het hele land samen meevieren met de WJD in Panama, maar dan op Ameland!

Ameland

Meld je aan via: www.wjd.nl
Jongere2.png

Tune Your Idenity
verdiepingsdag in het kader van identiteitsvorming.

Jongere3.png

Help mee met de Power of Fire

Sint-Janscentrum
Den Bosch
Zuster.png

vormelingen

Power of Fire dé vormelingendag van het bisdom. Groot feest met veel vormelingen uit heel het bisdom!

Sint-Janscentrum
Den Bosch
Jongere4.png

Lezing Anselm Grün
Een buitenkansje; een wereldberoemde Benedictijnenpater die prachtige boeken geschreven heeft, zal een inspirerende lezing houden, speciaal voor jongeren!

Abdij van Berne (Heeswijk)
Beiden.png

tieners en
jongeren

Palmzondag, de officiële jongerendag in de Kerk. We zullen ons bezinnen op een boodschap van de paus en er samen een mooie dag van maken.

T.B.A
Maria.png

(meiden)

Verdiepingsweekend

We zullen onze zoektocht finetunen op een verdiepingsweekend in een klooster. Dit jaar zullen de jongens en de meiden beiden hun eigen weekend hebben, om op een andere manier samen de verdieping op te zoeken.

Missieklooster
van de Zusters
van het Kostbaar
Bloed, Aarle-Rixtel
Jongere5.png

(jongens)

Verdiepingsweekend

Willibrordsabdij in Doetinchem
Beiden2.png

tieners en

Tuinfeest
We sluiten samen het jaar af met een gezellig samenzijn. Eerst de mis vieren, daarna lekker barbecueën. Terugblikken, én vast vooruitkijken naar het programma van volgend jaar.

T.B.A.

Van het jaarprogramma hebben we een poster en jaarkaartjes jaarkaartjes (formaat visitekaartje) gemaakt.
Mocht je (meer) posters en/of jaarkaartjes willen bestellen voor in jouw eigen omgeving, stuur dan een email met je gegevens en het gewenste aantal naar jongeren@bisdomdenbosch.nl
   facebook.png