Kijk in de kerk rondgang door het kerkgebouw

Een katholieke kerk. Misschien komt u er wel eens, bijvoorbeeld met Kerstmis of bij een uitvaart van een dierbare. Wanneer u in een kerkgebouw zit of er doorheen loopt ziet u veel dingen waarvan u waarschijnlijk de betekenis niet meer precies weet. Natuurlijk herkent u het orgel en ziet u een hoop heiligenbeelden die u aanstaren. Maar weet u bijvoorbeeld wat de betekenis is van het altaar of Wie zich in het tabernakel bevindt? Het Bisdom van ’s-Hertogenbosch ontwikkelde een zogeheten 'Z-card' om u (opnieuw) kennis laten maken met de rijkdom van het katholieke geloof.

De Kerk is natuurlijk meer dan een gebouw; het is een levende gemeenschap van mensen, die zich wekelijks verzamelen om te putten uit hun levensbron: het vieren van de Eucharistie. Wilt u een gesprek met een priester, diaken of pastoraal werk(st)er, neem dan contact op met uw parochie. Op deze website vindt u alle adressen van de parochies.

'Kijk in de Kerk'; Z-card/vouwkaart