Nieuws

04 JUL

Nieuw jaarprogramma Jong Bisdom Den Bosch gepresenteerd

​De zomer staat weer voor de deur, voor velen een periode om even tot rust te komen. Dat geldt ook voor Jong Bisdom Den Bosch. Maar, achter de schermen zijn al heel wat voorbereidingen getroffen voor het nieuwe werkjaar.

Jong Bisdom Den Bosch sloot het huidige werk- en studiejaar op zaterdag 29 juni af met het traditionele Tuinfeest. Dat vond dit jaar plaats in en rondom de studentenkerk Maranatha in Tilburg. Mgr. De Korte was hoofdcelebrant in de eucharistieviering die werd opgeluisterd door een koortje van internationale studenten.

Hartstocht
Na de viering werden de barbecues aangestoken en is er met een groep van 80 jongeren, tieners en studenten gezellig gegeten en gedronken. Er zijn nieuwe vriendschappen gemaakt, oude bekenden werden weer ontmoet en er werd teruggekeken op het afgelopen jaar.

bbqtuinfeest1.jpg
Er werd ook vooruitgekeken naar het nieuwe jaar middels de presentatie van het nieuwe jaarprogramma. De jongeren laten zich het komend jaar inspireren door het jaarthema ‘Hartstocht’. Tieners en jongeren worden uitgedaagd om op zoek te gaan naar hun passie, naar waar ze voor leven,  naar wat ze beweegt en naar waar hun hart sneller van gaat kloppen. Lerend, vierend en dienend krijgt dit thema in de activiteiten van het komend jaar vorm. Het volledige jaarprogramma 2019-2020 van Jong Bisdom Den Bosch is te vinden via www.jongbisdomdenbosch.nl.

Nieuwe gedelegeerde
De bisschop deelde de jongeren mee dat hij in de persoon van diaken René Lamers een nieuwe gedelegeerde voor Jeugd en Jongeren heeft gevonden. Diaken Lamers volgt pastoor-deken Theo Lamers op die per 1 juni is benoemd tot vicaris-generaal.

Ook komend jaar staat de deur van Dienst Jeugd en Jongeren voor u open om samen te bouwen aan tiener-en jongerenpastoraat! Schroom niet om contact op te nemen via jongeren@bisdomdenbosch.nl

bbqtuinfeest2.jpg


 

04-07-2019