05 JUN

Zondag 16 juni in Oss: viering Dag van de Wereldkerk

​Op zondag 16 juni wordt in en rond de kerk van de Heilige Geest in Oss de jaarlijkse ‘Dag van de Wereldkerk’ gevierd. De viering illustreert dat de Kerk zich niet beperkt tot de eigen parochie. De dag is een gelegenheid om de universaliteit van het geloof te delen en de veelkleurigheid van de Kerk te vieren.

Voor de Dag van de Wereldkerk zijn alle gelovigen uitgenodigd, in het bijzonder zij die zich vanuit het buitenland hier hebben gevestigd. Om 11.30 uur begint de feestelijke eucharistieviering met lezingen, zang en voorbeden in diverse talen. Bisschop Gerard de Korte is hoofdcelebrant in de viering.

Maaltijd
Na de H. Mis is er tijdens een gezamenlijke maaltijd met hapjes uit diverse landen gelegenheid elkaar te ontmoeten als gelovigen met uiteenlopende culturele achtergronden. Er is ook gelegenheid voor zang en dans. Bij goed weer vindt het samenzijn plaats in de pastorietuin aan de Begijnenstraat 1. Bij slechtweer is de bijeenkomst in het parochiecentrum aan de Koornstraat 6 in Oss. Het adres van de kerk van de Heilige Geest (Visserskerk) is: Berghemseweg 4 te Oss.

05-06-2019