26 MEI

Nieuwe benoemingen voor priesters

​In de afgelopen weken hebben meerdere priesters van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch nieuwe benoemingen aanvaard die per 1 juni of 1 juli ingaan. Dit weekend zijn daaromtrent in de betreffende parochies mededelingen gedaan.

Pastoor-deken Marcel Dorssers maakte eerder al bekend dat hij per 1 juli de parochie Sint Jan de Doper in Waalwijk verlaat. Hij gaat naar de Nederlandse provincie van de Orde der Dominicanen. Jos Verbraeken, die nu nog pastoor is in de parochie Zalige Pater Eustachius van Lieshout in Beek en Donk, volgt hem op als pastoor in Waalwijk. Verbraeken is per 1 juli tevens de nieuwe deken van het dekenaat Heusden-Waalwijk-Zaltbommel.

Beek en Donk, Dreumel, Reusel
Geoffrey de Jong, die nu nog kapelaan is in de Heilig Hartparochie in Boxtel, is met ingang van 1 juli benoemd tot kapelaan in de parochie Zalige Pater Eustachius van Lieshout in Beek en Donk. Erik Seidel wordt van die parochie waarnemend pastoor. Seidel is pastoor van de parochie Heilige Lambertus in Helmond.

Pastoor Marc Massaer maakte eerder al zijn vertrek bekend uit de parochie Sint Christoffel in Dreumel. Hij wordt op 1 juli als pastoor opgevolgd door Titus Santhanam die in dezelfde parochie nu kapelaan is. Sacha Steijaert verlaat de parochie Sint Clemens in Reusel en wordt per 1 juli kapelaan in Dreumel.

Diessen, Cuijk
Marc Massaer is met ingang van 1 juli benoemd tot pastoor van de parochie Heilige Norbertus in Diessen. Hij volgt daar pastoor Steven Barberien op aan wie de bisschop op diens verzoek eervol verslag heeft verleend. Barberien keert terug naar Vlaanderen: hij heeft zich aangemeld bij het aartsbisdom Mechelen-Brussel met het verzoek daar te mogen werken als parochiepriester.

Vorige week werd bekend dat pastoor-deken Theo Lamers per 1 juni is benoemd tot vicaris-generaal van het Bisdom van ’s-Hertogenbosch. Het betreft een halftime benoeming. Lamers blijft daarnaast pastoor in de parochie H. Martinus in Cuijk. Pater Callistus Offor cssp is in die parochie met ingang van 1 juni benoemd tot kapelaan. Pater Callistus is verbonden aan de Congregatie van de Heilige Geest.

Boxmeer, Heesch, Reusel
Pater Luc Janssens o.carm maakte zijn vertrek bekend als pastor uit de Onze Lieve Vrouwe Parochie in Boxmeer. Hij gaat met ingang van 1 juli over van het Karmelklooster in Boxmeer naar het klooster van de orde in het Duitse Mariental. Met toestemming van de Nederlandse en Duitse provinciaal van de karmelieten gaat hij daar pastorale werkzaamheden verrichten.

David van Dijk, die pastoor is in de parochie De Goede Herder in Heesch, maakte eerder al bekend dat hij door de bisschop met ingang van 1 juni is benoemd tot kapelaan in de parochie Sint Clemens in Reusel. Deken Leendert Spijkers is van die parochie de waarnemend pastoor.

26-05-2019