Nieuws

12 APR

Verdiepingsweekenden ‘Finetuning’ voor jongeren

​In het weekend van 24 tot en met 26 mei organiseert Jong Bisdom Den Bosch twee parallelle verdiepingsweekenden over roeping, waarbij de dames en heren los van elkaar de diepte in gaan. De dames zijn te gast bij het missieklooster Heilig Bloed in Aarle-Rixtel. De heren zijn welkom in de Sint Willibrordsabdij te Doetinchem.

Kloosterweekend voor dames in Aarle-Rixtel
De deelneemsters worden uitgedaagd om na te denken over welke levenskeuzes ze maken en naar wie of wat ze luisteren. In dit weekend wordt het leven van de missiezusters geademd. Door ‘real life stories’ worden de deelneemsters die diepte in meegenomen. Ze leren elkaar en zichzelf beter kennen en worden zo op het spoor van hun roeping gezet.

Op vrijdagavond starten zij om 19.30 uur en op zondag sluiten ze inhoudelijk aan het einde van de middag af. Er is dan nog de gelegenheid om de vespers mee te bidden en met een gevulde maag huiswaarts te keren.

Aanmelden kan – uiterlijk 16 mei - via dit online formulier.
Let op: er is maar beperkt plaats, advies is om zo snel mogelijk aan te melden.

Bekijk hier de flyer voor het kloosterweekend voor dames

Praktische informatie (dames):
Datum: Vrijdagavond 24 mei t/m zondag(avond) 26 mei
Tijd: Starttijd vrijdag 19.30 uur / Eindtijd zondag 16.00 uur of 19.00 uur
Locatie: Missieklooster Heilig Bloed, Kloosterdreef 7, Aarle-Rixtel

Abdijweekend voor heren in Doetinchem
De heren zullen kennismaken met elkaar en met het leven van de benedictijner monniken. Broeder prof. dr. Thomas Quartier osb zal hen inhoudelijk begeleiden en met de deelnemers spreken over het thema: ‘Roeping: een radicale levensweg?’

Op vrijdagavond is inloop vanaf 17.00 uur mogelijk. Mocht dit niet haalbaar zijn vanwege studie en/of werk dan is dit geen enkel probleem. Bij de aanmelding kan dit aangegeven worden. Op zondag wordt het weekend na de lunch, rond 13.00 uur, afgesloten en keert ieder weer huiswaarts.

Aanmelden kan – uiterlijk 9 mei – via dit online formulier.
Let op: er is maar beperkt plaats, advies is om zo snel mogelijk aan te melden.

Bekijk hier de flyer voor het abdijweekend voor heren

Praktische informatie (heren):
Datum: Vrijdagavond 24 mei t/m zondag 26 mei
Tijd: Inloop vrijdag vanaf 17.00 uur / Eindtijd zondag 13.00 uur
Locatie: Sint Willibrordsabdij, Abdijlaan 1, Doetinchem

De kosten voor beide weekenden bedragen €50,- (inclusief verblijf en maaltijden). Betaling na aanmelding door middel van overboeking. Mochten kosten een probleem zijn, neem dan even contact op met Ingrid van Zeeland.

Behoor je tot de doelgroep en voel je je aangesproken? Meld je aan! Kent u jongeren die op zoek zijn naar het antwoord op hun roeping, nodig ze uit!

Meer informatie: Neem contact op met Ingrid van Zeeland (jongerenwerkster Bisdom van ‘s-Hertogenbosch) via ivzeeland@bisdomdenbosch.nl of 0735232061

 

12-04-2019