04 APR

Power of Fire 2019: 'Je bent niet de enige die in God gelooft'

Ongeveer 280 vormelingen en hun begeleiders uit het hele bisdom verzamelden zich zaterdag 30 maart in ‘s-Hertogenbosch voor de Power of Fire dag. Deze jaarlijks terugkerende vormelingendag stond ook dit jaar weer in het teken van ontmoeting met elkaar en het ontdekken van geloof en Kerk tijdens de verschillende programmaonderdelen.

De dag begon met een eucharistieviering in de Sint Jan, voorgegaan door bisschop De Korte en hulpbisschop Mutsaerts. De Upside Down praiseband uit Boxtel luisterde de viering met hun enthousiaste muziek op. Een aantal vormelingen had een eigen bijdrage aan de viering, van misdienaar tot lector.

Rock
Na de viering verplaatste het energieke tienergezelschap zich naar het Sint-Janscentrum. In vier rondes werden verschillende workshops aangedaan. Zo was er de mogelijkheid een kaarsglaasje te versieren voor een ander of om de Sint-Jan via een speurtocht wat beter te leren kennen. In de workshop ‘Vraag maar Raak’mochten de tieners broeder Jan en zuster Mathilde Maria het habijt van het lijf vragen. Zo kwamen ze er bijvoorbeeld achter dat de favoriete muziek van zuster Mathilde Maria rock is, tot grote verbazing van velen.

De workshop ‘Over de Streep’ raakte een ander aspect van de geloofsontdekking. Met stellingen die gingen over de bijbel, vriendschap, de Kerk, het gezin en soms ook over henzelf, ontstonden diepe gesprekken. Tieners kregen de kans om in gesprek te gaan over deze onderwerpen en samen te ontdekken welke dingen ze belangrijk vinden in hun leven en in de voorbereiding naar het H. Vormsel, of in de periode vlak daarna.

Stormbanen
Pastoor-deken Theo Lamers gaf samen met diaken René Lamers een workshop voor de begeleiders, genaamd ‘Holy Spirit, what else?’

In de pauzes was er de kans een beetje te ontspannen in de prachtige tuin van het Sint-Janscentrum. Twee stormbanen en een wipe-out zorgden ervoor dat de vormelingen hun energie kwijt konden en de heerlijke zon voorzag iedereen van een gezonde portie Vitamine D. “Het was een inspirerende dag”, aldus een van de begeleiders. “Tieners kunnen zien dat ze niet de enigen zijn die het Vormsel doen en in God geloven, dat werkt motiverend! Met jongeren als vrijwilligers en zo’n mooie groep vormelingen laten we zien dat de Kerk nog jong en vreugdevol is, dat is toch prachtig?”

04-04-2019