28 MRT

Tweede editie Open Kerkendag op 10 juni

​Op tweede pinksterdag, maandag 10 juni, wordt voor de tweede keer een Open Kerkendag gehouden. Parochies in het Bisdom van ’s-Hertogenbosch worden uitgenodigd om hieraan mee te doen.

Het streven is dat op Open Kerkendag zoveel mogelijk kerkgebouwen open zijn voor publiek. De Open Kerkendag wordt georganiseerd om mensen te betrekken bij de toekomst van kerkgebouwen, in voortgezet gebruik als godshuis of met een nieuwe bestemming.

Aanmelden
Parochies kunnen zich via de website www.openkerkendag.nl aanmelden voor deelname aan de Open Kerkendag. Op die website zal een digitale kaart beschikbaar komen waarop te zien is welke kerkgebouwen die dag voor publiek geopend zijn.

De eerste Open Kerkendag werd gehouden als ‘Brabantse Open Kerkendag’ op 26 november 2017, op initiatief van Stichting De Brabantse Hoeders. Dit jaar vindt de Open Kerkendag ook in de provincie Zeeland plaats.

Voor de organisatie van de Open Kerkendag is de stichting Open Kerken opgericht. Daarin zijn de Brabantse Hoeders, de PKN en de bisdommen Breda en ’s-Hertogenbosch vertegenwoordigd.

Magazine
Rond de vorige editie maakten de bisdommen Breda en ’s-Hertogenbosch samen een Magazine voor de Open Kerkendag met daarin een plattegrond van het kerkgebouw die parochies konden gebruiken om bezoekers te verwelkomen.

Downloads:

- Magazine over de religieuze betekenis van een R.K. kerkgebouw