18 MRT

13-14 april: Lezing Anselm Grün & Palmzondagactiviteit

​Jong Bisdom Den Bosch biedt op zaterdag 13 en zondag 14 april twee activiteiten aan voor jongeren en tieners. Jongeren (16-30 jaar) kunnen zaterdag 13 april aansluiten bij een lezing van pater Anselm Grün osb in de Abdij van Berne. Een dag later vindt in diezelfde abdij de jaarlijkse Palmzondagactiviteit plaats.

Op Palmzondag wordt in de Kerk wereldwijd op bisdomniveau ook Wereldjongerendag gevierd. De Palmzondagactiviteit op zondag 14 april staat open voor zowel tieners als jongeren (12-30) jaar. Voor jongeren die zowel de lezing op zaterdag als de activiteit op zondag willen bijwonen is er een aanvullend programma en de gelegenheid tot overnachting.

Anselm Grün
Uitgeverij Berne Media organiseert op zaterdag 13 april een lezing door de benedictijn Anselm Grün. Hij geeft in de Abdij van Berne spreekt hij over zijn boek 'Een jaar met de woestijnvaders'. Daarin neemt hij lezers mee naar de woorden en belevenissen van de eerste monniken (de woestijnvaders). Jongeren zijn uitgenodigd om hieraan deel te nemen. De middag duurt van 13.00 tot 18.00 uur.

Tieners en jongeren vieren op Palmzondag 14 april, Wereldjongerendag in de Abdij van Berne in Heeswijk. De deelnemers sluiten aan bij de eucharistieviering in de abdijkerk om 10.30 uur. Na de H. Mis volgt een programma met ontmoeting, spel en verdieping. Het programma duurt tot circa 16.30 uur. Het is mogelijk om in de eigen parochie Palmzondag te vieren en vanaf 12.30 uur aan te sluiten in de abdij.

Deelname gehele weekend
Jongeren die aan beide evenementen willen deelnemen, kunnen van 13 op 14 april blijven overnachten in de Abdij van Berne. Kosten hiervoor bedragen € 5,- (te voldoen op de dag zelf). Voor wie het hele weekend deelneemt zal er op 13 april in de avond en op 14 april in de ochtend een interessant en geanimeerd programma zijn, dat doorloopt in de Palmzondagactiviteit.

Locatie: Abdij van Berne, Abdijstraat 49 Heeswijk-Dinther

Aanmelden kan via dit online formulier. Voor meer informatie over deze activiteiten kunt u contact opnemen met Ingrid van Zeeland (jongerenwerkster bisdom) via: jongeren@bisdomdenbosch.nl.

18-03-2019