Nieuws

01 MRT

Carnaval: bisdomkantoor gesloten op 4 en 5 maart

​Het bisdomkantoor aan de Parade in ’s-Hertogenbosch is tijdens de Carnavalsdagen op maandag 4 en dinsdag 5 maart gesloten. Op zondag 3 maart is de jaarlijkse Carnavalsmis in de Sint-Janskathedraal. Bisschop De Korte ontvangt maandag 4 maart traditiegetrouw Prins Amadeiro en diens adjudant.

Op en rondom de Parade wordt het Carnaval uitbundig gevierd. Het bisdomkantoor is om die reden slecht bereikbaar. Bovendien verhindert het feestgedruis dat medewerkers hun werk kunnen doen. Het bisdomkantoor is daarom op maandag en dinsdag gesloten en ook telefonisch niet bereikbaar.

Carnavalsmis
Zondag 3 maart vindt om 9.00 uur de jaarlijkse Carnavalsmis plaats in de Sint-Jan. Uiteraard staan de deuren van de kathedraal wijd open om ieder welkom te heten. Als bijzonder ‘bewijs’ van toegang is het aanbevolen dat u het ‘Zoet Lief Vrouwke – carnavalsembleem’ zichtbaar op uw kiel draagt, zo meldt de parochie.

Het bijzondere ‘Zoet Lief Vrouwke’ carnavalsembleem is bedacht door Astrid Teklenburg. Zij wil met de verkoop van het embleem de Broederschap van Onze Lieve Vrouw van Den Bosch een hart onder de riem steken. Van elk verkocht embleem doneert zij € 2,-. Daarmee steunt zij de Broederschap in haar missie om de Mariakapel en het beeld van de Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch te onderhouden. Het embleem is te koop via de website van Studio Asjemenou: www.studioasjemenou.nl/shop

Prins
Tijdens de Carnavalsdagen maandag 4 en dinsdag 5 maart is er in de Sint-Jan alleen de dagelijkse H. Mis van 8.30 uur met bisschop De Korte als voorganger. De rest van de dag is de kathedraal gesloten.

Bisschop Gerard de Korte ontvangt maandag 4 maart om 10.33 uur traditiegetrouw de Bossche Prins Carnaval, Prins Amadeiro, op het bisschoppelijk paleis.

Askruisje
Op Aswoensdag 6 maart gaat de bisschop om 8.30 uur in de Sint-Jan voor in de Eucharistie met aswijding en uitreiking van het askruisje. Ook om 12.30 uur is er die dag in de kathedraal een eucharistieviering met gelegenheid om het askruisje te ontvangen.

Aswoensdag  is de eerste dag van de Veertigdagentijd, een periode van boete, bekering en gebed in de aanloop naar Pasen. De Veertigdagentijd eindig met de avondmis van Witte Donderdag. Carnaval is het feest dat voorafgaat aan de Veertigdagentijd.

 

01-03-2019