Nieuws

04 FEB

Impulsdag ‘Hoe wonderschoon ben jij!’ op 23 februari

​De leefwereld van tieners en jongeren wordt steeds meer gedomineerd door verschillende soorten druk. Kunnen zij nog inzien hoe wonderschoon ze zijn? Tijdens de Impulsdag ‘Hoe wonderschoon ben jij!’ op zaterdag 23 februari in het Toverbaltheater in Beneden-Leeuwen gaan de deelnemers rond dit thema aan de slag.

De Impulsdag voor Jeugd en Jongeren wordt dit jaar gecombineerd met de derde bijeenkomst van de cursus Tienerpastoraat. De eerste twee avonden van deze cursus hebben in het najaar van 2018 plaatsgevonden. Het thema van deze cursus was ‘Durven met Drama’ en richtte zich op het vinden van handvatten om met theater dichter tot de tieners en hun leefwerelden te komen.

Druk
Tieners en jongeren krijgen te maken met uiteenlopende vormen van druk: om te presteren op school, op de sportclub, of thuis. Ook de sociale druk die via veel kanalen bij hen binnenkomt is hoog: als je de nieuwste gadgets met de nieuwste apps niet hebt of de nieuwste hype niet volgt, hoor je er al gauw niet meer bij. Kunnen zij zichzelf nog wel zijn tegenover anderen en tegenover God? Hebben ze nog oog voor de ander en kunnen ze inzien hoe wonderschoon ze zelf zijn?

De dag voor (vrijwillige) werkers in het tiener- en jongerenpastoraat wordt georganiseerd in samenwerking met het Toverbaltheater. Stichting het Toverbaltheater is een theater, restaurant en workshopruimte waar mensen met en zonder beperking met elkaar samenwerken. Zij verzorgen het inhoudelijke gedeelte van het programma.

Welkom
De passies voor theater maken, koken, bakken, zingen, decoreren, grimeren en muziek maken worden in het Toverbaltheater met elkaar gedeeld en alle mensen zijn welkom om met hun mee te doen. Op deze manier hebben ook jongeren die in de maatschappij niet gezien worden hier juist de kans uit te blinken in hun passie!

Zoals in voorgaande jaren is er tijdens de Impulsdag ruim de tijd voor ontmoeting en uitwisseling met elkaar en wordt er voor een lekkere lunch gezorgd.

Programma:

10.00u - Theatrale ontvangst/inloop met koffie, thee en een zoete verrassing.

10.20u - Programma in de theaterzaal van het Toverbaltheater met een muzikale theatervoorstelling, inspirerende visiepresentatie en creatieve workshop.

12.00u - Heerlijk lunchen in restaurant Voorproefje.

13.00u – Update vanuit team Jeugd en Jongeren

13.30u - We sluiten de middag af op een theatrale manier.

We nodigen alle betrokkenen rondom tiener- en jongerenpastoraat (pastores, vrijwilligers en diegenen die iets in de parochie willen doen met deze doelgroep, maar nog niet weten hoe) van harte uit voor de Impulsdag ‘Hoe wonderschoon ben jij!’ op zaterdag 23 februari.

Locatie: Toverbaltheater, Waterstraat 7 in Beneden-Leeuwen.

Datum: 23 februari 2019,  10.00 uur tot 14.00 uur (inclusief lunch).

Aanmelding
U kunt zich tot 15 februari aanmelden voor deze Impulsdag door een e-mail te sturen naar avdels@bisdomdenbosch.nl met daarin uw naam, contactgegevens en wat uw betrokkenheid is bij tiener- en/of jongerenpastoraat.

wonderschoon.jpg

 

04-02-2019