23 JAN

Nieuwjaarsborrel KISG in Nieuwkuijk

​De Kerkelijke Instelling Sint Gregorius (KISG) houdt op zaterdagmiddag 26 januari in Abdijhof Mariënkroon in Nieuwkuijk een nieuwjaarsborrel voor pastorale teams, koorbesturen, dirigenten en organisten. Als opvolger van de NSGV, zet de KISG zich in voor vorming en advies op het gebied van kerkmuziek in het Bisdom van ’s-Hertogenbosch.

“Het nieuwe bestuur van de KISG wil zich inzetten voor de kerkmuziek in ons bisdom. Wij willen de parochies van dienst zijn in de meest brede zin van het woord”, zegt pastoor Vincent Blom, voorzitter van de KISG. “Daarom willen we het werkjaar gezamenlijk starten met een nieuwjaarsborrel. Tijdens dit samenzijn kunnen we onze ervaringen op het gebied van de kerkmuziek delen.”

Het programma ziet er als volgt uit:

13.30 – 14.00     Inloop: koffie/thee
14.00 – 14.10     Opening welkomstwoord door pastoor Vincent Blom (voorzitter KISG) en samenzang
14.10 – 14.25     Toekomst van de kerkmuziek; zorgen en dromen.
14.25 – 14.55     Belang liturgische muziek; door Ton van Eck, titulair organist van de kathedrale basiliek Sint Bavo te Haarlem
15.00 – 15.30     Presentatie Onze Vader (in de kapel); beide toonzettingen zingen; door Jeroen Felix en Bert Augustus (orgel); voor iedereen is een Onze Vader exemplaar beschikbaar.
15.30 –17.00        Informeel samenzijn met aangeklede borrel.

Locatie: Abdijhof Mariënkroon, Abdijlaan 8, Nieuwkuijk

Uw aanmelding (i.v.m. de voorbereiding van de borrel) kunt u sturen naar: kisg@bisdomdenbosch.nl

23-01-2019