19 JAN

Bisschop luidt klokken Sint-Jan bij start Actie Kerkbalans

​Bisschop Gerard de Korte en plebaan Geertjan  van Rossem hebben met hulp van een aantal communicanten vandaag om 13.00 uur de start van de Actie Kerkbalans luister bij gezet door het luiden van de klokken van de Sint-Janskathedraal.

Kinderen die zich voorbereiden op de eerste communie en die bijeen waren in het Sint-Janshuis, kwamen even kijken en mochten even aan de klokkentouwen trekken. Ook op andere plaatsen in het bisdom en de rest van het land zijn om 13.00 uur kerkklokken geluid om de aandacht te vestigen op het begin van de jaarlijkse fondsenwerfactie.

IMG_6836_raw.jpg
Kinderen assisteren de bisschop (l.) en de plebaan (r.) (Foto: Wim Koopman)

Kerkbalans
Actie Kerkbalans is de grootste landelijke fondsenwerfactie in Nederland. De lokale kerken van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestante Kerk in Nederland en de Oud-Katholieke Kerk vragen in de actieweken van 19 januari tot 3 februari 2019 al hun leden om een bijdrage voor de eigen kerk.

Voor de campagne van 2019 is het thema ‘Geef voor je kerk’. De actieperiode is van 19 januari t/m 2 februari 2019.

IMG_6793_raw.jpg
Bisschop Gerard de Korte (Foto: Wim Koopman)

IMG_6806_raw.jpg
De bisschop (l.) en plebaan van Rossem (r.) (Foto: Wim Koopman